İstanbul Gündemi

Maltepe ve Sancaktepe Belediyeleri'ni karşı karşıya getiren 'Hizmet' kavgası!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Nisan 2023 Perşembe 16:52

Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın da olumsuz etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok belediye afet bölgesinde vatandaşlara yardım ulaştırıyor, geçici barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ: “EĞER BURADA BİR EMEĞİN VARSA GEL GÖSTER”

Deprem bölgelerinde binlerce insana yardım eli uzatılırken, AK Parti ve CHP’li belediyeler arasında ‘pankart’ tartışması yaşanıyor. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde kurulan konteyner kentin girişine ‘Dayanışma İyileştirir. Maltepe Hep Sizinle’ yazılı pankartın asılmasına Sancaktepe Belediyesi’nden tepki geldi. Belediye tarafından paylaşılan videoda, bir belediye personelinin “Malatya Doğanşehir’deyiz. Sancaktepe Belediyemizin konteyner kurduğu yerdeyiz. Depremden bu yana vatandaşımızla iç içeyiz. Her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Ama görüldüğü gibi Maltepe Belediyesi zamanında çöp konteynerlerimize çöktüğü gibi yaptığımız ev konteynerlerine de müdahale etmeye çalışıyorlar. Sayın Ali Kılıç eğer burada bir emeğin varsa gel göster” şeklindeki konuşması yer alıyor.

MALTEPE BELEDİYESİ: “YARALARIN SARILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sancaktepe’nin söz konusu videosuna Maltepe Belediyesi’nden tepki gecikmedi. Belediyeden yapılan açıklamada, siyasi parti ayrımı yapmaksızın sunulan tüm hizmetleri alkışladıkları belirtilirken, “Bütün Türkiye 2 aydır yüreğiyle ve dayanışma ruhuyla deprem bölgesinde yaşıyor. Bu bütün Türkiye’nin içinde Maltepe Belediyesi olduğu gibi elbette Sancaktepe Belediyesi de bulunuyor. Ne kadar çok insanımızın yüzünü güldürebiliriz diye mücadele ederken hangi kişi ve kuruluşumuz olursa olsun takdir eder, alkışlarız. Biz Maltepe Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım elimizi uzattığımız gibi bugün de yaraların sarılması için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“RANT DEVŞİRME UĞRUNA ALGI OPERASYONUNA GİRİŞİLMESİNİ ESEFLE KINIYORUZ”

Sancaktepe Belediyesi’nin kınandığı açıklamada, “Söz konusu alanda belediyemizin tiyatro ekibi çocuklar için 45 dakikalık bir oyun sergiledi. Depremin en savunmasız etkilenenleri olan çocuklarımızın yaşadığı travmayı unutturmak, acılarını hafifletmek için gerçekleşen etkinliğimizi görmezden gelerek alana astığımız bir pankart üzerinden belediyemizi karalamak, insanlarımıza yardım için gittiğini söyleyen bir belediyeye yakışmayacak ve yadırganacak bir davranıştır. Sancaktepe Belediyesi’ni deprem bölgesinde yaptığı yardımlardan dolayı bir kez daha alkışlarken, üzerinde “DAYANIŞMA İYİLEŞTİRİR” yazan pankartımızdan hem de böylesi bir süreçte neden rahatsız olduğunu anlamakta güçlük çektiğimizi belirtiyor, el ele vermemiz gerekirken rant devşirme uğruna algı operasyonuna girişilmesini esefle kınıyoruz” denildi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi