İstanbul Gündemi

Meral Akşener ‘Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle başaracağız’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:53

Göçmen konusundan ekonomiye, Avrupa Birliği’nden vatandaşlık verilmesine kadar birçok konuda açıklamalar yapan Meral Akşener, iktidara sert sözlerle yüklendi.

Genel Başkan Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları:

“AK Parti milletimizi Avrupa‘ ya götüreceğiz' diye yola çıktı. 20 yılın sonunda, giderayak Ortadoğu‘yu memleketimize getirdiler. Sayın Erdoğan‘ın bizzat kaleme aldığı, 20 yıllık bir büyük trajedinin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. 20 yıl önce 'Hak, hürriyet ve adalet için yola çıkıyoruz' diyenler, zulüm ve istibdat yoluna acente oldular. ' Avrupa Birliği‘nin bir parçası oluyoruz' sözlerini alkışlarla karşılayanlar... 20 yılın sonunda ne oldu? Avrupa‘ya gidecekken giderayak Ortadoğu‘yu memleketimize getirdiler. Avrupa‘ya giderken Ortadoğu ülkemize geldi.”

“Her zaman olduğu gibi kulak üstüne yatıldı”

“Ben dedim ki 'Suriye‘ye gideyim, Esad‘la görüşeyim.' Karşılık ne oldu? Her zaman olduğu gibi kulak üstüne yatıldı. Kulak üstüne yatılırken de her türlü hakarete maruz kaldık. Sonra da 2019 Aralık ayında, o zaman İstanbul Milletvekilimiz olan Ümit Özdağ‘ın önerisiyle Ankara‘da bir çalıştay düzenledik gene göç konusunda. Bu çok boyutlu sorunu çözümlemeye yönelik öneriler dile getirdik. Türkiye artık Sayın Erdoğan‘ın eliyle Avrupalılara 'Bak bunları senin yanına gönderirim ha' gibi orayı tehdit etmek üzere kurgulanmış bir sistemi bırakmak zorundadır. Dış politikayı ciddiye alıp, AB‘nin de, ABD‘nin de, hatta Rusya‘nın da üstüne düşen görevi yerine getirmesi sağlanmalıdır.”

“Sayın Erdoğan‘ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz”

“Artık açık şekilde ortaya çıkmıştır ki sığınmacı sorununu meseleyi çözmek yerine polemikle geçiştiren inancımız üzerinden yaptığı, hamasi konuşmalarla basitleştiren 80 ülkeye vizeyi kaldırmakla övünüp, 250 bin dolara vatandaşlık satarak cari açığı çözdüğünü düşünen Sayın Erdoğan‘ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz. İYİ Parti olarak bizim hedefimiz sığınmacıların gayri insani bir çerçevede ülkelerine sürülmesi değil dönüşlerinin kolaylaştırılmasıdır. Bu çerçevede, Türkiye‘de kalışlarını caydıracak tedbirleri almayı da bir gereklilik olarak görüyoruz. Bu kapsamda başta Avrupa Birliği olmak üzere sığınmacılara yönelik geliştirilen projelerin de artık sığınmacıların memleketlerine dönüşlerini kolaylaştırmaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz.”

TBMM‘de özel oturum çağrısı

“Gelin, özel bir oturumda ve milletimizin gözleri önünde meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi ortaya koyalım. Gelin, milletimizi ve memleketimizi bu cendereden birlikte çıkartalım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Şentop‘un bu haklı ve meşru çağrımıza kayıtsız kalmayacağını umut etmek istiyor bunun esasında milletimizin acil bir çağrısı olduğunu milletimizin huzurunda bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

“Bizi yolumuzdan döndüremeyecekler!”

“Biz alevlendirdiğimiz umutları, her daim canlı tutmaya, milletimizin teveccühüne layık olmak için, dimdik durmaya, Hakkın, hakikatin yolunda, her gün daha da büyümeye devam edeceğiz! Ne yaparlarsa yapsınlar. Bizi durdurmayacaklar! Bizi yıldıramayacaklar! Bizi yolumuzdan döndüremeyecekler! Hedef ufukta göründü. İYİ Parti iktidarı, hiç olmadığı kadar yakın. ‘İYİ’lerin şafağına, emin olun çok az kaldı! O kutlu gün gelene kadar; Yılmayacağız, yorulmayacağız, yıkılmayacağız. Bırakın onlar, saraylarında yan gelip yatsınlar. Biz, durmadan, dinlenmeden, ilk günkü azmimizle çalışmaya devam edeceğiz. Ve Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle, emin olun başaracağız!”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi