İstanbul Gündemi

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert çıktı! ‘Utanmasan...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
5 Nisan 2023 Çarşamba 12:23

Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmasında; Sinan Ateş cinayetinden 14 Mayıs seçimlerine, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

AKŞENER’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Başkentin göbeğindeki alçak bir cinayetin faillerini bulmaktan bile aciz bir iktidar... Mafyaları, simsarları, uyuşturucu kaçakçılarını kollayan, Sinan Ateş'in katillerine göz yuman zalim bir iktidar ve artık vaktini çoktan doldurmuş bir iktidar. Emniyet teşkilatımız cinayeti planlayan şahsı bir milletvekilinin evinde yakalıyor. Buna ilişkin tutanak tutuyor. Nasıl oluyorsa o tutanak ortadan kayboluyor. Bugün o tutanak dava dosyasında yok. Böyle bir rezalet olabilir mi? Hey gidi hey! Neydin, ne oldun Recep Bey!”

“İSTERLERSE DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA KAÇSINLAR, O ALÇAKLARI YİNE BULACAĞIZ”

“Bir zamanlar geçmiş iktidarların hatalarından ders alırdın. Şimdiyse kendi hatasını göremeyecek kadar kör, doğruları duyamayacak kadar da sağır bir adam oldun. Görüyorum ki artık sende Ayşe Ateş'e verdiği sözü tutacak basiret yok. Recep beyin yapamadığını biz yapacağız, onun tutamadığı sözü biz tutacağız. Ne olursa olsun, Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacağız; katiller cezasını çekecek. Bu işin üstünü örtmeye kalkışanlar da cezasını çekecek. İsterlerse dünyanın öbür ucuna kaçsınlar, o alçakları yine bulacağız.”

“KİM JONG-UN'UN İZİNDEN GİDENLERLE ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMETE YÜRÜYENLER ARASINDA BİR SEÇİM YAPACAKSINIZ”

“14 Mayıs'ta oy kullanmaya gittiğinizde çok kritik bir seçim yapacaksınız. Kim Jong-un'un uzun boylu ruh ikiziyle Millet İttifakı'nın adayı arasında bir tercih yapacaksınız. Kim Jong-un'un izinden gidenlerle Atatürk'ün gösterdiği istikamete yürüyenler arasında bir seçim yapacaksınız.”

“KOCAELİ NE KADAR VATAN TOPRAĞIYSA GABAR DA O KADAR VATAN TOPRAĞIDIR”

“Erdoğan, muhalefeti Cudi'ye Gabar'a göndermekle tehdit ediyor. Erdoğan'a buradan sesleniyorum: Bak Recep bey; bizim için Rize nasıl vatan toprağıysa Cudi de o kadar vatan toprağıdır. Kocaeli ne kadar vatan toprağıysa Gabar da o kadar vatan toprağıdır. Biz şehit olup gömülmeye hazırız.”

“SARAYLARDA KEYİF ÇATANLARLA KESİNLİKLE UĞRAŞIRIM”

“Kiminle uğraşacağımı çok iyi bilecekmişim, kendisini benimle uğraştırmayacakmışım. Vay vay vay, bir aslan miyav dedi, minik fare kükredi. Recep bey, sen hiç merak etme, ben kiminle uğraşacağımı çok iyi bilirim. Mesela ben kul hakkını yiyenlerle uğraşırım. Terörist başının mektubunu devletin televizyonunda okutanlarla uğraşırım. Saraylarda keyif çatanlarla kesinlikle uğraşırım.”

“GEREK FİZİK GEREKSE GEOMETRİ KURALLARINA GÖRE İMKANSIZ”

“Recep bey ve arkadaşları bize kızdı, sosyal medyadan hakaret ettiler. Neymiş efendim, inşaat bekçisi kardeşimiz hırsız kovalıyormuş. Bir iki şarjör boşaltmış. Ne hikmetse kurşunlar benim fotoğrafımı 20 santim sekmiş. Allah'tan il binamız Kabataş'ta değil. İstanbul İl Başkanlığımız havada, gökyüzünde değil, yerde. Üstelik ateş edilen yer ile binamız arasında belediyelerin reklam panosuyla koskoca E-5 Karayolu var. Gerek fizik gerekse geometri kurallarına göre imkansız. Mermiye falso vermiş ve olağanüstü bir nişancılıkla binamızı vurmuş. Hollywood prodüksyonlarına taş çıkartacak bu fantastik prodüksüyonun sonucunda Recep Bey çıkmış benden özür bekliyor. Yufka yürekli, duyguları incinmiş... Utanmasan, mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın.”

“BU MİLLET 15 MAYIS SABAHI HEP BİR AĞIZDAN HÜRRİYET DİYE BAĞIRACAK”

“Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize kurşun mu 'dur' diyecek? Bunca hainliğin üstesinden geldikten sonra misak-ı millimizden bizi bu kurşun mu vazgeçirecek? Sinan Ateş durdu mu? Bunca tehdide direndikten sonra bizi bu kurşun mu durduracak? Korkmuyoruz, geri adım atmayacağız. Şimdi bana söz verin; tüm mermilere göğüs gerip, milletimize güneş olacaksınız söz mü? Bu millet 15 Mayıs sabahı hep bir ağızdan hürriyet diye bağıracak.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi