İstanbul Gündemi

Başkan Parlakyıldız’dan sert tepki! ‘Emeğe ve hakka yönelik bir saldırıdır’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Nisan 2023 Salı 18:25

İftar sonrası Kağıthane Meydanı’nda faaliyet gösteren DEVA Partisi Mobil Noktası’nda çocukların yüzünü güldürmek için balon hediye ediliyor. İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız da sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

“KABUL EDİLEMEZ. KUL HAKKIDIR”

Olaya sert tepki gösteren ve ‘Bu öfke niye?’ diye soran İlçe Başkanı Parlakyıldız, “Her akşam olduğu gibi Milletin Masası Deva Mobil Noktamız bu akşamda iftar sonrası sohbete, muhabbete açılmıştı. Teşkilatımızın emekleriyle, çocuklarımızı mutlu etmek adına alanda ve Deva Noktamıza gelenlere balon dağıttık. Ancak büyük bir hicap duyduğumuz bir olay cereyan etti.  Elinde Kağıthane Belediyesi’ne ait balonlarla yaşını almış biri, bizden balon alan bir aileye gelerek, çocukların elindeki DEVA balonlarını alıp patlattı, yere atarak Kağıthane Belediyesi’nin balonlarını verdi. Gözlerimle şahit olduğum bu olaya ivedi bir şekilde müdahale ettik. Teşkilatımızın kendi maddi imkan ve kaynaklarıyla alıp, hazırladığı balonların patlatılması emeğe ve hakka yönelik bir saldırıdır. Kabul edilemez. Kul hakkıdır. Güvenlik Büro çalışanlarımıza bilgi verdik. Hemen olaya müdahale edildi. Teşekkür ederiz. Amcamızı kenara alarak, olayın büyümemesi adına bize yakışan şekliyle teşkilatımızı uzaklaştırdım. Amcamıza kendi kaynaklarımızla yapılan bu çalışmaya, bu emeğe karşı yaptığı saygısızlık konusunda sordum, neden? Bizlerin vergileriyle organize edilen etkinlikler, kamuya açık bir alanda her görüşe ve düşünceye açık olması gereken bir yerde, diğer partinin de balon dağıttığı bu alanda, bu öfke niye? Cevap veremedi. Özür diledi. Şikayetçi olmadık. Cevap net; toplumu tek tipleştiren, kutuplaştıran, insanımızı öfkeye sürükleyen SİYASİ DİL…Nereden mi biliyoruz? Damadı olduğunu söyleyen bir kişi, burası Belediyenin etkinlik alanı derken, burası bir siyasi partinin etkinlik alanı, sen dağıtamazsın savunmasından biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HOŞGÖRÜ VE SEVGİ DİLİNİ HAKİM KILACAĞIZ”

Siyasette ve toplumda barış dilinin olması gerektiğini vurgulayan Parlakyıldız, mesajını şöyle sonlandırdı: “Bu meydan rengi, kimliği, görüşü ne olursa olsun, Kağıthane’nin, bu milletin meydanıdır. Kimsenin tekelinde değil, özel mülkünde hiç değildir.  İşte bu noktada; Deva Partisi bunun için var. Millet İttifakı bunun için var. Suhuletin, kardeşliğin ve birliğin korunması için var. Onu oraya kimin gönderdiğini bilmiyoruz. Ama hangi zihniyetin gönderdiğini biliyoruz. Ancak Şeyh Edebali’nin, büyük bir imparatorluk kuracak Osman Gaziye öğüdünde dediği gibi;

Ey oğul, artık Bey'sin! 

Bundan sonra 

öfke bize, uysallık sana. 

Güceniklik bize, gönül almak sana. 

Suçlamak bize, katlanmak sana. 

Acizlik bize, hoşgörmek sana. 

Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. 

Haksızlık bize, bağışlamak sana... 

Biz bu şiarla hareket edeceğiz. O dili biz kullanmayacağız. Kibirle hareket etmeyeceğiz. Adaletle, Nezaketle, Merhametle Gönülleri kazanacağız. Az kaldı biliyoruz, Türkiye’ye Deva olacak… Hoşgörü ve sevgi dilini hakim kılacağız...”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi