İstanbul Gündemi

Meral Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması! ‘Tercihlerin bedeli olur!’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Akşener, yerel seçimlerde partisinin başarısız olması halinde “Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım” sözleriyle istifa edeceğinin sinyalini verdi.
Meral Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması! ‘Tercihlerin bedeli olur!’
Haberler / Politika
22 Eylül 2023 Cuma 11:54

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı FOX TV yayınında yerel seçim sürecinde atacakları adımlara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ”

Akşener, yerel seçimde 81 ilde aday çıkarma kararıyla ilgili, "Blöf yapmıyoruz. 81 ilde aday çıkaracağız. 2023 seçimleri sonrası oturup konuştuk. Aldığımız talepler ışığında GİK'ten bir karar çıktı, ben de aynı fikirdeyim. Sonuç itibariyle 81 ilde ve ilçede kendi adayımızı çıkaracağız. Bunun bir gerekçesi var. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım" dedi.

“15 VEKİL KAFAMIZA KAKILDI”

CHP ile ittifak sürecine ilişkin süren tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, "2018'deki seçime biz yalnız girecektim ama 15 milletvekili neticesinde ittifak içerisinde girmiş olduk. Her kafası kızan 'Biz olmasak İYİ Parti olmazdı' dedi. O kadar çok kafamıza kalkıldı ki bu iş... Gelinen noktada demokrasiye dair her şey gitti. Bunu CHP'li yöneticilerin bir kısmı da yaptı. Bu linçlenmede biz aydınlandık. Ben pişmanım" dedi.

“TEK BİR HEDEFİMİZ VARDI”

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığıyla ilgili şöyle konuştu: "Millet İttifakı'nın en çok savunan liderlerden birisi benim. Bu netlikte söyleyeyim. Tek bir hedefimiz vardı. Tek adam sistemini değiştirebilmek. Blöf filan yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz. Hem İmamoğlu'nu hem Yavaş'ı öneren ben değilim. Millet önerdi, ben seslendirdim. Milletin sesini bu iki arkadaşımız reddetti. Onlara kızgın değilim. İnsanlar tercihlerinde hürdür. Ama bu tercihlerin bir bedeli olur.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi