İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de yayınlanan “Çalar Saat” isimli programda İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Akşener, 'Sarayın bütçesine yüzde 28 zam. Köprülere yüzde 25’e yakın zam. Enflasyon yüzde 14.6. Tarımda 2010’da 71 milyar dolarlık tarım üretimi yapılırken bugün 41-42 milyar dolar. Aradaki farkı siz görün' dedi.
“BAKAN, ‘PARA İSTEMEYİN BENDEN BUZ GİBİ SOĞURUM SİZDEN’ DİYOR”
İYİ Parti lideri Meral Akşener SMA hastalığı ile boğuşan çocuklar ve ailelerinin acil desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtip, “Ailelerin içini acıtan bir söylem bir doktor olan bakana hiç yakışmamıştır. Gelsin de bunları ailelere anlatsın. Çocuklar ölümün eşiğinde, bir imkân, ihtimal var. 750 bin dolara halloluyor. Orada bir ilaç devlet tarafından kabul görmüş, diğeri kabul görmemiş. O ilacın getirilmesiyle ilgili kampanyalar var. Ben SMA’lı çocuklarımızın aileleriyle görüştüm içleri yanıyor. Çocuklarımızın ilaçları gelsin denilmiş. Bir gazete dolusu laf edilmiş. Bakan diyor ki; Para istemeyin benden, soğurum sizden. Sosyal devlet açını doyurur, giydirir. Aç bıraktığını doyurur, vardan alır yoka verir.”
“İYİ PARTİ KURULMAMIŞ OLSAYDI BÜYÜKŞEHİRLER ALINABİLİR MİYDİ?
'Makulun dili ve sesi olacağımızı söyledik buna da devam ediyoruz. İYİ Parti kurulmamış olsa büyükşehirler alınabilir miydi? Bu enerji, sinerji oluşabilir miydi? Vatandaşın derdinin dile getirildiği bir yolculuk yapıyoruz. Gücümüz oradan geliyor. Ben sizin programınıza katılacağımı ilan ettim. Turizm acentelerinden bilgi notları geldi. Karayolları işçilerinin sorunları, hepsi bize ulaştı. Esnaftan gelen, ben esnafın sesi olmama rağmen, diyorlar ki bizi İsmail Küçükkaya’nın programında paylaşın. Bu ne demek? Bizi anlatın, kavga etmeyin, bizim derdimiz üzerine rekabet edin. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında şöyle bir fark var. Çözüm önerilerimiz CHP ile farklı, duygusal bir birliktelik değil, vatandaşın talebiyle kurulmuş bir birlik. Bir iş birliği. Birbirimizi gagalamadan çalışıyoruz. Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da Millet İttifakı kontenjanlarından seçildiler. Biz onları takip eder, eksiklerini söyleriz. Kimini açık kimini de uyarı şeklinde söyleyebiliriz. Vatandaşa ulaşmalarını sağlamak için göz olabiliriz.
“İŞSİZLİK NASIL ÇÖZÜLÜR BUNA KAFA YORSUNLAR”
“Gece az uyuyan bir insanım ben. Atılan tweetlere bakıyorum. Yardım isteyen gençlerimiz var. Biz onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Madem o 75 milyonu ilaca kullanmayacaksınız bari çocuklarımız için kullanın. İki kız çocuğumuz vardı. Bir arkadaşımızı aradım burs bağladık. Belediye destek verdi. Kimseyi afişe etmeden yardım etmeye çalışıyoruz. Sayın Bahçeli’nin bu sözlerini ben yorumlayamıyorum fakat bir alışkanlık haline getirdi. Sayın Bahçeli ve Perinçek’in el ele tutuşup büyük ortağa iletmek üzere; işsizlik nasıl çözülür, tarıma ne kadar destek verilir bunun anlatımı üzere kafa yormalarını ve bunu Sayın Erdoğan’a iletmelerini tavsiye ediyorum. Ayıptır bunlar. Bir siyasi parti var. Siz canınız sıkıldıkça onun genel başkanını eve davet ediyorsunuz ayıp. Nezaket dışı. Sayın Bahçeli, nezaketiyle anılmayı seven bir kişi. Ama bu nezaket dışıdır. Ayıptır. Ben Doğu Türkistan’daki Türklerle ilgili yorum duymayı tercih ederim Sayın Bahçeli’den. Sayın Erdoğan’ın Cuma namazı çıkışı yaptığı konuşma ile ilgili bir tweet attım. CHP’li, kapalı bir kızımız için “vitrin süsü” yorumu yaptı. 60 küsur yaşında Cumhurbaşkanı bir adam 21 yaşındaki bir kız çocuğunu yaşınıza başınıza bakmadan onu hedef alırsanız. İnsani bir tepkiyi Meral Akşener verir.”
“ŞEFFAFLIK OLMADIĞI İÇİN KİMSE İNANMIYOR”
“Sarayın bütçesine yüzde 28 zam. Köprülere yüzde 25’e yakın zam. Enflasyon yüzde 14,6. Tarımda 2010’da 71 milyar dolarlık tarım üretimi yapılırken bugün 41-42 milyar dolar. Aradaki farkı siz görün. Biz belki ekonomiyi pandemi, esnaf üzerinden bir diğer yandan da asgari ücret üzerinden. Ben aylardır geziyorum biliyorsunuz. Biz esnaflar için uyarı yaptık maalesef kös dinledi arkadaşlar. Esnaf kepenk kapatıyor. Biz dedik ki geliri olmayan ailelere 500 TL destek versin. Esnaf da iş yapsın sanayi de iş yapsın. Hiçbiri yerine getirilmedi. Faizsiz, bir yıl boyunca geri ödemesiz krediler verilsin olmadı. AKP’nin ilk zamanlarında diyorlar. Başarılı olunan alanlar var ama ekonomide tam bir başarı sağlanmamıştı. Kemal Derviş’in ekonomi paketini 2008’e kadar sürdürdüler. Sürdürülebilir kalkınma politikasına dönmek gerekiyordu ama dönemediler. Üretim azaldı, dışarıdan alım arttı. Lüks yaşam alışkanlık haline geldi. 2010’dan sonra güveni yıkan tavırlar ortaya kondu. Ekonomiyi iyi hale getirmenin yolu güven vermektir. Merkez Bankası, TÜİK, Meclis, üniversitelerin güvenini yerle bir ederseniz. Bu işin içinden çıkamazsınız. Acemoğlu’nun bir tezi var. Türkiye negatif bir döngü içerisinde. Şeffaflık olmadığı için kim inanıyor ki 14,6 olduğuna. Ben inanmıyorum. Gıda enflasyonu yüzde 28. Fakirin, dar gelirlinin enflasyonunu ayrı ölçün dedik.'
“MEMURA, EMEKLİYE ‘AÇ KAL‘ DİYORLAR'
2 bin 850 TL civarında bir zam yapıldı. 500 TL zam yapıldı 750 TL işveren para ödeyecek. Şimdi ne olacak işveren işçi çıkaracak. İnsanlar iş bulamayacak, üretim daralacak. 100 milyar TL bir harcama doğuyordu bizim bu dediğimizden 450 milyar TL bütçeye. Memura emekliye “Aç kal” diyorlar. Nasıl olacak. Siz 13 uçakla uçun “İtibardan tasarruf olmaz” deyin. Köprülere adamların cebine girsin diye yüzde 25 zam yapın. Ama garibana yüzde 7-8 zam. Bu zihniyetle böyle olur. Kıbrıs’a 7 ayrı uçakla gidiliyor. Yazık günah. Türkiye’nin kendine yetecek kadar kaynağı var. Türkiye israf ediyor, liyakat unutuldu. Ucuz bulunan borç parayla ülkenin geldiği nokta bu. Bizim komşularımızla iyi geçinmemiz ne demek biliyor muzunuz? Ticaret ile 7 trilyon dolarlık hacimden pay alacağız. En gelişmiş insan unsuru bizde. Sanayimiz iyi, tarımımız var üzerinde durulsa. Teknoloji birikimiyle Türkiye burada başat aktör olur. Avrupa da dahil edilince 21 trilyon dolar. Biz niye önümüze gelenle kavga ediyoruz. “Heyt, huytla” çok güzel seçim kazanıyorsunuz.'
“AÇILAN PAKETLER 5 MÜTEAHHİTİ KURTARMA PAKETİ'
“Esnaflardan duyduklarımızı iktidara iletmeye çalıştık. Vatandaş seçimlerde bize bir görev verdi. Muhalefet görevi. Biz başladık gezmeye. Tespitlerimizi, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi ilettik. Ama kös dinliyor arkadaşlar. Önceden ne güzel başörtüsü üzerinden birbirlerini yiyorlardı. Şimdi ne oluyor? Esnaf ilettiğimizi ancak yapılmadığını görüyor. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, paketler açıldı 5 büyük müteahhitti kurtarma paketi. Altın üzerinden de borçlandı bu arkadalar. Esnafın, tarımın, insanın üretmesine bir faydası dokunmadan gitti paralar. Bunu büyük bir şımarıklık olarak görüyorum. Sadece Boğaziçi Üniversitesi meselesi değil. Elçiliklerimiz için de aynısı yapılıyor. “Ben istiyorsam olur” ayıp olan bu. Şımarıklık da şu; “Bu benim şahsımın kararı” Köklü geleneği olan üniversiteler vardı. Hoca olur asistan olur ilerlemeye gayret edersiniz. Rektör, dekan olabilir miyim? Diye hayal kurarsınız. Burada bir ayıp daha var bu üniversitelerin içinde rektör olacak bir insan evladı yok mu? Bu kadar değerliydi bu arkadaş da neden aday yapmadınız. Aday adayı yapmışsınız, vekil seçtirmemişsiniz. Rektörü atıyorsunuz. Ben YÖK Başkanı’nın bunlara direnç göstermemesine de buradan dikkat çekmek isterim. Ne kadar AKP’li eski siyasetçi varsa şimdi elçiliklerde. Saray’da bir sürü danışmanlıklar var oralara getirin. Kamu bankaları da öyle. Güreşçiden bahsetmiyorum, eski bürokratlar hepsi kamu bankalarında görevde. Ben CHP’nin ve 15 milletvekili arkadaşımızın tutumunu söyleye söyleye helak olduk biz. Benim söylediğim İYİ Parti kurulmamış olsaydı? Ben seçimlere girmemizi sağlayan demokratik tutuma minnettar kalacağımı her yerde söyledim söylemeye devam edeceğim. O tutum bugün bizim siyaset sahnesinde olmamızı ve arkasından da bu iş birliğinin ortaya çıkmasını sağladı. Vefasızlık suçlamasını şiddetle reddederim.”