İstanbul Gündemi

Moda gotik tarzın etkisi altında!

Moda dünyası tam anlamıyla gotik tarzın etkisi altında. Tüm dünya hem iddialı hem mesafeli ama bir o kadar da dişi ve romantik bu kadın görüntüsüne kendisini kaptırmış durumda.
Moda gotik tarzın etkisi altında!
Haberler / Moda
8 Ocak 2024 Pazartesi 13:10

Trend çok hızlı değişti. Pandemi sonrasında evde otururken giydikleri döneme yakın kıyafetlerle ofislerde dolaşanlar şimdi yavaş yavaş bambaşka bir trendi takip etmeye başladı. Saçlar daha koyu, yüzler bembeyaz, tırnaklar koyu, rujlar koyu...  

12'NCİ YÜZYILDA ORTAYA ÇIKTI

Gotik kültürü yaklaşık 12'nci yüzyıl Avrupası'nda ortaya çıkan bir moda trendidir. O dönemde yaygın olan Romaesk mimarisinden etkilenen terziler, gotik tarzı moda akımı haline getirmiştir. Ve İngiltere, Fransa ve İtalya'da yaygın olan bu moda akımı dönemin karanlık ve mistik mimarisini giyim kültürüne yansıtarak günümüze kadar gelen bir moda akımı başlatmıştır. Gotik kelimesinin kökeni Güney İskandinavya'da bulunan ve Gotland bölgesinde yaşayan Cermen kavminden gelir. Gotik sanatı, Orta Çağ'ın sonlarından Rönesans döneminin başlarına kadar yaygın olan bir sanat akımıdır. Yani Gotik kültürünün rüzgarı 12'nci yüzyıldan 16'ncı yüzyıla kadar devam etmiştir. Özellikle dönemin sanat dallarında gotik tarzın yansımaları ağırlıklı olarak görülüyor.

SİYAH VAZGEÇİLMEZ

Gotik stili tercih edenler, gizemli ve dramatik bir görünüm elde etmeyi amaçlar. Bu akımda, zarafetin karanlık yüzü vurgulanırken, feminenliğin öne çıkarılması da önemli bir unsurdur. Renk tercihlerinde siyah, gotik tarzın vazgeçilmezidir. Siyah renk, gizem ve dramatizmi temsil eder ve bu nedenle bu akımda çok sık kullanılır. Buna ek olarak, bazen koyu renklerle birlikte kırmızı, mor veya lacivert gibi zengin renkler de gotik tarzın paletini zenginleştirebilir.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi