İstanbul Gündemi

MUSTAFA NAİM YAĞCI: ‘ATAŞEHİR’E HİÇ BİR KATKINIZ YOK!’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Nisan 2021 Cumartesi 15:50

‘2020 yılı içinde birçok hedef konmuş konmasına ama icraat gerçekleştirme noktasında kitapçık sıfırlarla dolu’ diyen Yağcı, konuşmasına şöyle başladı:

‘YAPMAKLA YÜKÜMLÜ OLUNAN ŞEYLER, FAALİYET DİYE GÖSTERİLİR OLMUŞ’

Ortaya bir hedef konmuş, bir de gerçekleşemeyen, tutturulamayan faaliyetler ama kitapçığın neresine bakarsanız bakın, gerekçeleri de hep pandemi olmuş. Belediyenin asli görevi nedir? Sayıyorum; gelen talepleri cevaplamak, işleri yapacak, faaliyetleri yürütecek personeli istihdam etmek, onların uyum içinde çalışmasını sağlamak, çöpleri toplamak, kaldırım, yol düzenlemeleri yapmak, denetim yapmak, imar uygulamaları yapmak. Ayrıca yine; ruhsat vermek, vergi toplamak, sokaklara asfalt döşemek, sosyal faaliyetleri yapmak, gençlik ve spor faaliyetlerini desteklemek gibi belediyenin olmazsa olmaz, adı belediye olan her yerleşim biriminin yapmakla yükümlü olduğu faaliyetler de raporda olacak ve gerçekleşmeleri de % 100 veya bu orana yakın olacak.  Bunları elbet yapmışsınızdır, yapacaksınızdır. Belediyecilikte 12 yılı aşmış ve başkanıyla ve belediye kurumlarıyla bu zorunlu belediyecilik hizmetlerini, faaliyet olarak sunmak zorunda kalması Ataşehir adına kayıptır.” dedi.

‘PERFORMANS HEDEFLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLEMEME NEDENİ DE PANDEMİ!’

Kitapçıkta yer vermesine rağmen gerçekleştirilemeyen hedeflerin nedenine pandemi koşullarının bahane gösterildiğini söyleyen Mustafa Naim Yağcı: “Pandemi dolayısıyla, önceliğin, sağlık ve diğer acil alanlara verildiği ve harcamaların da buralara yapıldığı ifadesiyle karşılaşıyoruz. Hemen sağlık ve diğer alanlara bakıyorum. Dönüp dönüp tekrar bakıyorum. Performans programıyla gerçekleşmelerine bakıyorum, onların da gerçekleşme oranları iki üç kalem dışında %100’ü yakalamamış, çok altında kalmış ve hatta onların da birçoğunun gerçekleşmeme sebebi olarak yine pandemi” olduğunu söyleyen Yağcı, devamında yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:  

‘SİZ KAZANDIKÇA MİLLET KAYBEDER OLDU’

Sayın başkan. Her buraya çıktığınızda seçim sonuçlarını dile getirip, sonuçlara bakın. Her seçimde kazandım demeyin! Doğrudur sen hep kazandın; yardımcıların, ekibin de kazandı. Belediye başkanlık makamında oturma onurunu bu millet size verdi ama siz de bu millete sözler verdiniz. Keşke sizin kazanmanızla millet de kazanmış olsaydı. Ancak Siz kazandıkça millet hep kaybeden oldu. Nasıl? Diyeceksiniz; bakın bizim 630 milyon borcumuz var. Buna sizde üzülün sayın başkan. Millet kazansaydı, kültür merkezleri, spor kompleksleri, yüzme havuzları, gezi alanları olur bir de kasasında parası olurdu” diye konuştu.

‘BU ŞEHRİ, ŞİKAYET ETTİĞİNİZ AK PARTİ HÜKÜMETLERİ YAPTI’

Mustafa Naim Yağcı: “Şehrin gelişmesinde hiçbir katkınız yok. Gelişmişliği ile övündüğünüz bu şehri, şikayet ettiğiniz AK PARTİ hükümetleri yaptı, içinde bulunduğunuz bu binayı bile buradaki planlamaya borçlusunuz.

Ferhatpaşa’da ve Ataşehir’imizin birçok noktasında yükselen kaçak yapılar onları da görmedik. Sayın başkan Ferhatpaşaya bi hışım gittiniz. Ya kimse sizi dinlemiyor ya da siz de öylesine bir uğradınız. Ben vatandaşlara asla kusur bulmuyorum. Herkes var olan yerini değerlendirmek ister ancak, kusur belediye zabıtasının kaçak yapılaşmaya göz yumması. Daha yeni vatandaş Ferhatpaşa girişinde kaçak katın üstüne kaçak ekliyor. Belediye olarak nerede varsınız?” ifadelerini kullandı.

‘HACAMALARINIZDA KEYFİYETTEN TASARRUF YOK’

Açıklamalarına son vermeden önce borçlanmalardan da bahseden AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Naim Yağcı: “Borçları katlanan bir ilçe. Belediyenin karadeliği haline gelmiş bir şirket. Bütçe ise gittikçe borçla açılan bu gedik gibi katlanarak gidiyor. Tasarrufla yola çıktınız, sloganınız tasarruf oldu ama bunu hep yatırımdan ve millete hizmetten kısarak yapıyorsunuz. Harcamalarınızda keyiften tasarruf yok.  

Tasarruf bir an önce kendi hizmet binalarını yapıp oralara geçmektir. Her yıl beş milyon kira ödemek değildir. Her yıl 15 milyon civarında faiz ödemek de tasarruf değildir. Tasarruf Kaynakları tüketmek, taşınmazları satmak değildir. Tasarruf Yüksek kiralar verilen hizmet binalara daha makul bedeller ödemek ya da daha uygun hizmet binaları kiralamaktır. Satın almalarda daha avantajlı tekliflerin yarışmasını, yarıştırılmasını sağlamaktır. Giderleri olabildiğince azaltmaktır tasarruf” diyerek konuşmasını tamamladı.

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi