İstanbul Gündemi

​​​​​​​NUMAN KURTULMUŞ’TAN, AK PARTİ ÜMRANİYE KONGRESİ’NDE AÇIKLAMALAR

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
16 Kasım 2020 Pazartesi 14:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ümraniye İlçe Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresi’nde partililere seslendi. AK Parti’nin ekonomi ve dış politikada attığı adımların dünya genelinde ses getirdiğini, Türkiye’nin artık yaptırım ve dayatmalara boyun eğmeyeceğini söyledi. Kurtulmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“YENİ KADROLARLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

“Davamıza en başından itibaren fevkalade yüksek oranda destek vermiş olan Ümraniye İlçe Teşkilatımızda yıllar boyunca emeği geçen ve bazıları hakkın rahmetine kavuşmuş olan yol arkadaşlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Kongreler yenilenmedir. Önce ilçe kongrelerimizi, ardından il kongrelerimizi ve sonunda genel kongremizi yaparak, AK Parti olarak kadrolarını yenilemiş, iradesini pekiştirmiş, hedeflerini güncellemiş bir şekilde inşallah yolumuza devam edeceğiz.”

 

“BÖYLESİ DÖNEMLER BİRKAÇ YÜZYILDA BİR GELİR”

 

“Türkiyemiz için böylesi önemli bir dönem belki de birkaç yüzyılda bir gelir. Bu dönemin adını çok açık bir şekilde koymak zorundayız. Bu dönem Türkiye’nin önlenemeyen yükselişi dönemidir. Yedi düvel karşımızda. Ama karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Çünkü AK Parti sadece bir parti değildir. AK Parti bir dava hareketidir. AK Parti’ye gönül vermiş olanlar sıradan partizan insanlar değil, bir büyük hedefe yürüyen insanlardır.”

 

“ONLARIN İSTEDİĞİ YERDE DURACAK DEĞİLİZ”

 

“Türkiye’nin önlenemez yükselişine birkaç örnek vermek istiyorum. Türkiye, Doğu Akdeniz’de petrol, doğal gaz ve hidrokarbon arıyor. Yunanistan’ın arkasına, Fransa’yı, Avrupa Birliğini koydular. NATO’yu dahi devreye soktular. Türkiye olarak bu kadar itiraza, uyarıya rağmen bunları dinledik mi? Hayır, dinlemedik. Akdeniz’deki hakkımıza, hukukumuza sahip çıktık. Ne kimsenin hakkını yeriz ne de kimseye hakkımızı yediririz. Bu davanın kodu budur. Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımız milletimizin ve insanlığın zihnine çok güzel yerleştiriyor. Bu anlamda Türkiye kendisine Doğu Akdeniz’de verilen rolü kaldırdı attı. Biz sizin istediğiniz yerde duracak ülke değiliz. Milli menfaatlerimiz nerede durmamızı gerektiriyorsa orada duracak bir ülkeyiz.”

 

“BİZE PRANGA VURAMAZLAR”

 

“Oruç Reis Gemisi’nin yanında Türk fırkateynleri, üzerinde helikopterler, biz yolumuza devam ediyoruz mesajıdır. Bu resim Türkiye’nin önlenemez yükselişinin, pranga vurulamayacağının resmidir.

 

Benim, Cumhurbaşkanımızın, bu salonda bulunan birçok arkadaşımızın gençlik rüyası; Ayasofya ibadete açılsın. Bazı demeçler var hepsini sakladım. ABD’den, Avrupa’dan, oradan, buradan… ‘Ayasofya’nın ibadete açılması bazı olumsuz gelişmelere yol açar…’ Bunu inandık, kabul ettik mi? Hayır etmedik. 10 Temmuz 2020’de Ayasofya’yı kıyamete kadar ibadete açtık. Bu, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin önlenemez yükselişinin resmidir. Kanuni Gemisi, İstanbul’dan Karadeniz’e uğurlandı. İnşallah Akdeniz’de de Karadeniz’de de yeni kuyular bulunacak, Allah’ın izniyle de Türkiye ekonomik olarak da büyük bir yükselişin içinde olacaktır.”

 

“TERÖRİSTLERE KİM MÜSAADE ETTİ?”

 

“DEAŞ’a kim silah verdi? PYD’ye YPG’ye kimler destek verdi? Kimler bunların ülkelerinde ofis açmasına müsaade etti? İçecek bir damla temiz suyu olmayan ülkelerin çocuklarına o silahları kimler verdi? Türkiye olarak görüşümüzü çok açık söyledik. Suriye’de, Irak’ta terör örgütlerini istemiyoruz.”

 

“YERLİ VE MİLLİ SAVUNMAMIZ YÜZDE 70 SEVİYELERİNDE”

 

“Türkiye’nin İHA’ları SİHA’ları alacağız diye Amerika’nın kapısında beklediği günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Hep bir bahane. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar. Türkiye kendi milli silahlarını, kendi milli İHA’larını yaptı. Şimdi Azerbaycan’da görüyorsunuz. Azerbaycan, Türkiye’den satın aldığı İHA ve SİHA’larla bütün Ermeni mevzilerini vurdu ve bir zafer kazandı. Türkiye roket motoru yaptı. Türkiye yerli helikopter yaptı. Türkiye tankları yapıyor, tank motoru da yapacak. Az kaldı. Türkiye dört sene sonra kendi hava savunma sistemini kuracak. Yerli ve milli savunma sanayinde yüzde 70’ler seviyesine ulaşmamız, Türkiye’nin önlenemez yükselişinin bir resmidir.”

 

“İSLAM’IN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI”

 

“Türkiye olarak tarihi bir dönemden geçiyoruz. Koskoca bir cihan devleti yirmi senede paramparça edilerek Anadolu topraklarına hapsoldu. Burada emperyalizmin bin türlü hile ve oyunlarıyla yıllardır mücadele ediyoruz. Bütün bunlara rağmen genç Cumhuriyet, ayakları üstünde dikildi. Şimdi Türkiye, yeniden büyük bir yürüyüşe başladı ve bu yürüyüşü inşallah zaferle sonuçlandıracaktır. Selçuklu ve Osmanlı’nın yükselişi, İslam’ın ikinci büyük yürüyüşüydü. Sizi temin ederim ki Türkiye’nin bu önlenemez yükselişi, İslam’ın üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır.”

 

“CHP BİR ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ”

 

“Hani “CHP’nin bu memlekette bir çivisi bile yok” deriz ya… Çakamazlar zaten. Bunun olabilmesi için üç tane temel özelliğinin olması gerekir. AK Parti bu üç özelliğe da sahiptir. Birincisi milletin değerleriyle, inançlarıyla barışık olmak, ikincisi milletin içinde ve aynı hissiyatta olmak, üçüncüsü ise demokrasi ve reform yanlısı olmaktır. Ak Parti halkın, milletin partisidir. Seçkinlerin, hocaların partisi değildir. AK Parti’de benim adamım, senin adamın yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesinde, telefondan millete söylediği o söz tesadüfen söylenmiş bir söz değildir. “Biz beşeri planda milletin gücünden başka hiçbir güç kabul etmiyoruz. Hiçbir gücün önünde eğilmiyoruz.” Allah’ın önünden başka hiçbir gücün önünde eğilmemeye and içmiş bir kadro olarak, alnımız açık yolumuza devam ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi