İstanbul Gündemi

Onursal Adıgüzel: ‘Ataşehir’i katılımcı bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.
Onursal Adıgüzel: ‘Ataşehir’i katılımcı bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz’
Haberler / Politika
3 Şubat 2024 Cumartesi 17:08

Saca Restaurant'ta düzenlenen programa; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

31 Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Onursal Adıgüzel seçim çalışmaları için kolları sıvadı. Adıgüzel, basın temsilcileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

CELAL YALÇIN:

“31 Mart yerel seçimlerine 56 gün kaldı. Bildiğiniz gibi Ataşehir Belediye Başkan Adayımız Onursal Adıgüzel oldu. Kendisine hayırlı olsun diyorum. Seçim çalışmalarına başladık. Bu bağlamda ilk görüşmelerden birini sesimiz olan ve fedakarca çalışan siz değerli basın mensuplarıyla yapıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.”

“SAYMAKLA BİTMEYECEK KADAR HİZMETLER YAPTI”

“Ataşehir her geçen gün giderek büyüyor. 2009 yılından beri Ataşehir’i partimiz yönetiyor. Bu bayrağı en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz. Kurucu Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin 15 yıl boyunca çok ciddi emekleri oldu. Saymakla bitmeyecek kadar hizmetler yaptı. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Biz onun yaptığı güzelliklere güzellik katarak devam edeceğiz.

ONURSAL ADIGÜZEL:

“Bizim için yerel basın çok önemli. Emekçilerimizi çok önemsiyoruz. Tüm siyasi hayatım boyunca yerel basının ulusal basın kadar etkili olduğunu ifade ettim. Bu buluşmamızla birlikte seçim startını da bir bakıma vermiş oluyoruz. Tüm Ataşehirli yurttaşlarımızı yarın saat 15.00’da ilçe başkanlığımızın önünde düzenleyeceğimiz basın açıklamasına davet ediyorum.”

“GECE GÜNDÜZ SAHADA OLACAĞIZ”

“Ataşehir’de yaşıyorum ve siyasete burada atıldım. 2008 yılında partiye üye oldum ve birçok görev aldım. 2009 yerel seçimlerinde aktif rol aldım. O dönem Battal Başkanımızı Belediye Başkanı seçtik. Kendisi Ataşehir’e çok önemli hizmetler yaptı. Bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Biz de bu hizmetleri daha ileri nasıl taşırız diye gece gündüz çalışacağız. Bunu yaparken de yerel basın mensuplarıyla sürekli iletişim halinde olmak istiyoruz. Sadece seçim sürecinde değil, seçimden sonra da bir arada olalım. Gece gündüz sahada olacağız. Nasıl ki ulaşılabilir bir milletvekili olduysam bundan sonra da ulaşılabilir belediye başkanı olacağım. Sizler de bizim sesimizi Ataşehir halkına duyuran yol arkadaşlarım olacaksınız.”

PROJELERİNİ ANLATTI

“Ataşehir’i katılımcı bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz. Türkiye’de yüzde 90 oranında dijital kullanımı var. Biz de bu katılımcılığı o mecralarla sağlayacağız. Bunun dışında yapacağız toplantılarla, sokaktan aldığımız geri bildirimlerle katılımcılığı sağlayacağız. Kentimizi modern, çağdaş, yaşanabilir bir kent yapacağız. Ataşehir’i çocuklar için eşit ve adil bir kent yapacağız. Yıllardır çözülemeyen sorunlar var. Bunların farkındayız. Büyük bölümü de merkezi hükümetten veya İBB Meclisi AK Parti grubundan kaynaklanıyor. Bunların çözümü hususunda takipçisi olacağız. Kentsel dönüşümü nasıl yapabiliriz konusunu konuşacağız. Ataşehir’in depreme karşı dirençli olabilmesi için tüm planlamaları yapacağız. İBB’nin binaların sağlam olup olmadığına ilişkin tespit ekibi var. Bunu Ataşehir ölçeğinde ekip kuracağız. Vatandaşlarımız bu ekipler sayesinde evlerinin güvenli olup olmadığını kontrol ettirecek. Kahramanmaraş depremlerinde görev yapan biri olarak çok net ifade edebilirim ki o korkunç manzarayı gördükten sonra sadece deprem öncesi değil, deprem sonrası da yapılması gerekenlerin çok önemli olduğunu daha iyi anladım. Bu kapsamda ilçemizin belirli noktalarına konteynırlar koyacağız. Bunların içerisinde temel ihtiyaçlar, elektrik üretecek ürünler, sağlık ekipmanları olacak. Göreve geldikten sonra bu projeyi ivedilikle hayata geçireceğiz. Diğer bir projemiz de öğrencilerin beslenme ve barınma sorunu. İlkokul öğrencilerimiz beslenme, üniversite öğrencilerimiz de hem beslenme hem barınma sorunu yaşıyor. Sadece öğrenciler değil, öğretmenler de barınma sorunu yaşıyor. Çünkü el yakan ev kiraları var. Yoksulluk ve yoksunluğa karşı hep birlikte mücadele başlatacağız. İnsanımızın yanında olacağız. Kreşler yapacağız. Bu sayede hem çocuklar iyi eğitim alacak hem de çocuğunu kreşe bırakan anne ev çalışarak ev ekonomisine katkı sunacak. Sosyal tesislerimizi güçlendireceğiz. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu il genelinde kent lokantaları açarak dar gelirli vatandaşlarımıza uygun fiyatlı ama lezzetli yemek imkanı sunuyor. Biz de bunun gibi lokantalar, sosyal tesisler açacağız. Ataşehir’i girişimcilerin olduğu, marka bir kent yapmak istiyoruz. Bu anlattıklarım yapacaklarımızın birkaçı sadece. Mart ayında yapacaklarımızın tamamını anlatacağımız bir sunum yapacağız. Fakat bilinmesini isterim ki Ataşehir’in tüm sorunlarını taleplerinin farkındayız. 1 Nisan’dan itibaren Ataşehir Belediyesi’ni yeni nesil belediyecilik ile yöneteceğiz.”

 

Haber Merkezi- İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi