İstanbul Gündemi

Pandemi sonrası ‘yavaş moda' ivme kazandı

Pandemi sonrası değişen tüketim alışkanlıkları ve Avrupa'nın yeşil dönüşüm hamlesi ile hazır giyimde hızlı modanın yerini ‘yavaş moda' kavramı aldı.
Pandemi sonrası ‘yavaş moda' ivme kazandı
Haberler / Moda
14 Ekim 2023 Cumartesi 18:26

Son 100 yılda 406 milyar dolarlık ihracata imza atan hazır giyim sektörü ikinci yüzyılda dönüşümle yeni dönemde adet yerine fiyata odaklandı.

“BAŞARI İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYACAK”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen İstanbul Hazır Giyim Konferansı'nda konuşan TGSD Başkanı Ramazan Kaya, bu dönüşüm sürecinde kamu desteğinin büyük önem taşıdığını belirterek, “İhracatımızın miktar olarak yüzde 15, değer olarak ise yüzde 8 azalarak yılı kapatacağını öngördüğümüz bu süreçte bu destekler kritik önem taşıyor. Üretim ve ihracatımızda adetlerin azalacağını öngörüyorsak daha yüksek katma değerli ürünlere yöneleceğiz. Yeni dönüşüm sürecinde de kamu destekleri, başarı için kritik önem taşıyacak” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi