İstanbul Gündemi

Saadet Partisi'nin iftar davetinde yoğun kalabalık! Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı; 'Ben bu operasyonlardan...'

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Nisan 2023 Pazar 16:07

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine; 13. Cumhurbaşkanı adayı  Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partinin diğer üyelerinden birçok önemli isim katılım sağladı. 


BAŞKAN YAZICI; 'GİDECEKSİNİZ, GİDİYORSUNUZ! 14 MAYIS'TA İKLİM DEĞİŞECEK'


Açılış konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere iftar davetine ev sahipliği yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk yazıcı kürsüye davet edildi. 'Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu, Kıymetli Cumurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi'nin çok kıymetli Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Partilerimizin İl Başkanları, 39 ilçemizden davetimize katılmak için teşvit eden partimizin değerli mensupları; bugün aramızda bulunan bütün misafirlerimiz, değerli basın emekçilerimiz, sivil  toplum kuruluşları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dayanışma, paylaşma ve ramazan diyerek düzenlediğimiz geleneksel Saadet İstanbul iftarımıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz' dedi.
Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Yazıcı, 'Başı rahmet sonu azaptan kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan Ayı, ülkemiz ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile Cenabı Hak'tan diliyorum. Ramazan hamittir, merhamettir, birliktelik ve kardeşliktir. Paylaşma ve dayanışmadır. Bolluk ve berekettir. Arzumuz, bu iklimin her insanımızı sarmasıdır. Bu iklimin sadece bir ayda sınırlı kalmamasıdır. Bütün aylara yayılması  bizim sorumluluğumuzdur. İnşallah bu iklimi pek yakında hakim kılacağız. Alın terlerini ve bütün emeklerini bu iklimi hakim kılmak için  sarf eden sayın Genel Başkanlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Her türlü aymazlığı yaparak bütün inanç değerlerimizin altına sığınanlar, milletimizin inancını sömürerek haksızlık yapmayı kendine meslek edinenler, kazanımlarımızı istismar edip korku iklimi oluşturmaya çalışanlar, değerlerlerimizi inanç esaslarımızı elamadan bir kurt yaparak yiyenler; Gideceksiniz, Gidiyorsunuz! 14 Mayıs'ta iklim değişecek. Baskı, yerini özgürlüğe; yoklulluk, yerini zenginliğe bırakacak. Ahlakın ve adaletin iktidarını, Allahın izniyle beraber kuracağız. Katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. 


İMAMOĞLU, '15 MAYIS SABAHINA KİMSE KAYBETME KORKUSUYLA UYANMAYACAK'
Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın ardından konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen bir diğer isim ise; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, ' 'Millet İttifakı'nın sayı değer Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamallaoğlu, çok kıymetli Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve burada bulunan hanımefendiler, beyfendiler, sevgili basın mesupları; hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor ve Ramazan Ayı'nın mübarek olmasını diliyorum. Ramazan Ayı'nda, aynı iftarı sizlerle paylaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Maneviyatımızı en yüksek şekilde yaşadığımız, birliği , beraberliği, yardımlaşmayı öne çıkardığımız bu mübarek ayda, çok büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. Ramazan Ayı'nı  layıkıyla yaşamak, kibir ve hırs gibi duygulardan arınmayı ve birbirimize hoşgörü, merhamet gibi hasretlerle yaklaşmayı umuyorum. Allah hepimize, mevki ve makamlara yükselttikçe tevazusu artan insanlarla birlikte  yürümeyi nasip etsin. Ben bu bakımdan kendimi çok şanslı hissediyorum. Millet İttifakı'nın değerli fertleri ile birlikte, iyilik ve erdem dolu bir yolculuğa çıkmanın huzurunu yaşıyorum. Bu yolun sonunda milletin hakkını millete teslim etmekten başka bir hedef yoktur. Bu yolun sonunda bütün farklılıklarımızla birlikte, hep beraber ve kardeşçe yaşamaktan başka bir gaye yoktur. Millet İttifakı, bu ülkede yeni bir siyaset anlayışını hakim kılmak için; yoğun uğraşlar veriyor'  dedi.


Konuşmasına kaldığı yerden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, 'Bizler milletin sandıktan çıkar idaresini bir zafer ya da yenilgi gibi görmeyen ve öyle görünmesine izin vermeyen bir siyasi anlayışa sahibiz. Bu sebeple, 15 Mayıs sabahına kimse kaybetme duygusuyla uyanmayacak. Hiç kimse, seçim kazandığı için zafer yaşadığı hissine kapılmayacak. Hepimiz, 86 milyon insan, milletin iradesinin tertememiz tecelli etmesinin huzuruyla yeni hayatlarımıza adım atacağız. Milletin iradesini, kendilerine ipotekli olduğu zehabına kapılmış, devleti kendilerininmiş gibi zanneden bir avuç insan da yeni hayatlarına adım atacaklar. Onlar da bu ülkedeki herkes gibi eşit ve ihtirazsız yaşamayı öğrenecekler. Herhangi bir vatandaştan farksız olduklarını ne yazık ki unutmuşlardı. Bu millet onlara hatırlatacak! Bu millet artık, 86 milyon vatandaşın aklıyla, yüreğiyle ve vicdanıyla yönetilecek. Bu ülkede insan olmaktan daha büyük bir mevki;  özgür ve onurlu bir vatandaş olmaktan daha güçlü bir makam olmayacaktır. Bizlere bunu yaşatan çok kıymetli Cumhurbaşkanı adayımıza, çok kıymetli Genel Başkanlarımıza bu ülkenin geleceği adına yürekten teşekkür ediyorum. Ramazan ayının mübarek olmasını diliyor ve çok kıymetli Saadet Partisi İl Başkanımızın ev sahipliğine yürekten teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum. Sağ olun var olun...' dedi.


TEMEL KAROMOLLAOĞLU '15 MAYIS SABAHI CUMHURBAŞKANI DEĞİŞECEK'
Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüde konuşan bir diğer isim ise; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Karomollaoğlu, 'Muhterem kardeşlerim, afiyet olsun. Cenabı hak tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin. Deprem bölgesinde hayatını kaybetmiş olan bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum. Geride kalan yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Öncellikle bu organizasyonu tertip eden İl Başkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Burada bulunan bütün kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Şeref konuğumuz ve İnşallah 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı makamına oturacak olan sayın Kılıçdaroğlu'na da hoş geldin diyorum. Millet İttifakı'nın bir üyesi olan ve geçmişte başbakanlık görevini yapan şimdi ise bugün bizimle beraber iftar açan sayın Ahmet Davutoğlu'na da hoş geldin diyorum. Bir taraftan da İstanbul Belediye Başkanımızı da ev sahibi olarak görüyorum Kendisinin bizlerle beraber olmasını da çok büyük bir memnuniyet ve teşekkürle anmayı bir görev arz ediyoruz. Tabii herkesi tek tek sayma imkanına sahip değilim ama Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sayın Kaftancıoğlu'na ve Gelecek Partisi İl Başkanı İsa Mesih Şahin Bey'e de hoş geldiniz demeyi ,onların camiasından katılan bütün kardeşlerimiz adına bir görev adlediyorum. 


Programa katılan herkesi tek tek selamlayarak konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti; ' Zor bir dönemden geçiyoruz. İnşallah tarihimizde ciddi bir değişikliğe imza atılmasına vesile olacak bir dönemden geçiyoruz. 15 Mayıs sabahı, Cumhurbaşkanı değişecek. İnşallah ülkemizde bir bütün olarak yeni bir döneme başlayacağız. Bu dönemde insanlarımızı iteleyerek, bizlerle rakip oldukları için onları inciterek göreve başlamayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Elbette bir ülkede demokrasi varsa, elbette bir ülkede insan hakları varsa; biz de  inanaıyoruz ki herkes kendi fikrini, düşüncesini ve inancını da tereddüt etme hakkına sahiptir. Ama bu o insanın, karşısında bulunan rakiplerini sanki bir hasmıymış, düşmanıymış gibi davranmasını gerektirmez. Israrla tekrar ettik ve etmeye devam edeceğiz! İktidara geldiğimizde de bunu usülen takbik edeceğiz. Siyasi partiler birbirlerine düşman gruplar değiller. Düşmanlığı bırak hasım bile değiller. Sadece ve saddece bir demokrasi ortamında yönetimi ele almak gayesiyle yarışın içerisindeler. Rakipler ama hasım da  düşman da değiller. Televizyonlarımızda ve gazetelerde birbirimizi incitecek ifadelerden  kaçınmalıyız. Ben ağzımdan yanlış bir söz çıkarsa diye peşinen özür diliyorum, af diliyorum. Biz, hepimiz birbirimizi kucaklayacağız. Herhangi bir yerde anlamadığımız ya da yanlış bir şey olduğunda  karşı tarafa saldırmak bizlerin görevi olnmamalı. Ramazan vesilesiyle bütün kardeşlerime kucaklaşmanın ne kadar önemli olduğunu, tekrar ifade etmek istiyoruz. Buraya gelen bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Millet İttifakı'na ise en güzel neticeyi alabilmek için başarılar diliyorum. 15 mayıs sabahında yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek için, inşallah bir araya gelmeyi diliyorum' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU 'BEN ONLARIN OPERASYONUNU UMURSAMAM ANCAK SAMİMİ OLARAK ÜZGÜNÜM'
Programın sonunda konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında bir önceki gün kendisi adına yaşanan bir talihsizliğin altını çizerek konuşmalarına başladı ve bir yanlış anlaşılmaya açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, 'Hepinize en içten selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Allah dualarımızı kabul etsin. İnşallah bu güzel ülkemiz, huzur içinde bir geleceğe hazırlanmış olur. Değerli kardeşlerim,  başlangıçta bir düşüncemi ifade ederek sözlerime devam edeceğim. Dün akşam çekilmiş bir fotoğraf karesini saldırı malzemesi edindiler. Bu konuda sadece iki kelam edeceğim. Söz konusu olay, iftar organizasyonuna katıldığım bir restoranda oldu. Fotoğraf çekinmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmak istemem. Böyle bir alışkanlığım da yok. Herkesi kucaklarım, herkese saygı duyarım. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı ve salon kalabalıktı. Yerde duran seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim; ben onların operasyonunu umurasamam! Yalnız şunu ifade etmek istiyorum ki, samimi olarak üzgünüm. Ben, ailem, eşim ve çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Bunu da bilmenizi isterim... Herhangi bir kutsala saygısızlık etmek, benim hayat görüşüme ve varoluşuma aykırıdır. Böyle iftiralardan ve operasyonlardan ötürü siz samimi Müslümanlara sesleniyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum.


'BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU ÜLKEYE ADALETİ GERİ GETİRECEĞİZ'
Yaşanan tatsız olayı ve yaşananları anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti; 'Değerli dostlarım; İslamiyet, hangi tarzda yönetildiğinizle değil; nasıl yönetildiğinizle ilgilidir. Şöyle veya böyle değişik yöntemler olabilir. Ancak nasıl yönetildiğiniz önemlidir. Bizim inancımızda ve demokrasi anlayışımızda, yönetimin temelini adalet oluşturur. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz. Sayın Karamollaoğlu'nun ifade ettiği gibi, kucaklaşma da olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde bereket de olmaz. Devletin dini adaletse, her birimiz tek tek adalet için mücadele etmek ve bu topraklara getirmek zorundayız. Bugün yaşadığımız problemlerin tamamı adaletsizlikten kaynaklanıyor. Adalet dediğiniz sadece mahkeme salonlarında tecelli etmiyor. Eğer kul hakkı yeniyorsa, büyük bir adaletsizlik vardır. Ona karşı müacdele etmemiz gerekiyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumamız gerekiyor. Vicdanımızın buna tecelli etmesi gerekiyor. Adalet kavramı sıradan bir kavram değildir. Yüce Mevlana, 'adalet bir kutup yıldızı gibidir. Bütün kainat onun etrafında döner' demiştir. Dolayısıyla, adaletin bu topraklara gelmesi için; adaletin sağlanması için, 6 lider bir aradayız. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye adaleti getireceğiz. Hepimiz söz verdik! Sözümüzün de arkasında duracağız. Adalet aynı zamanda beytülmala  el uzatmamaktır. Beytülnamala el uzatanlar adaleti sağlayamazlar. Toplanan her kuruş verginin hesabını vermeyenler adaleti getiremezler. 2400 yıl önce söylenen bir şey var. Önemli bir bilge söylemiştir. 'Eğer devleti yönetenler zenginleşmişse, onlar vatandaşın hakkını hukukunu değil kendi mal varlığını korurlar' diyor. Biz hiç bir ayrım yapmadan, vatandaşın hakkını ve hukukunu koruyacağız. Sayın Karamollaoğu 'Herkesle kucaklaşacağız' dedi. Evet, herkesle kucaklaşacağız. Herkesle barışacağız. Birlik ve beraberlikten yana bir politika izleyeceğiz. Temel hedefimiz budur. Karamollaoğlu önemli bir şey daha ifade etti; 'Siyasi partiler birbirine düşman değildir' dedi. Biz kararı şöyle verdik; düman değiliz, hasım değiliz. İyilikte yarışacağız! İyilikte yarıştığımız zaman, Türkiye'ye huzuru ve bereketi getireceğiz. Bunun da bilinmesini isterim. Değerli kardeşlerim, aklımızı kullanmak kadar değerli bir şey yoktur. Yüce yaradan sorar; aklınızı kullanmıyor musunuz? Der. Akıl adalet için çalışmalıdır. Birlik için çalışmalıdır. Beraberlik için çalışmalıdır... Kutuplaşmak için değil! Halil İbrahim Sofrası sadece burada değil, anadolunun her yerinde olmalı. Yurt dışında da olmalıdır. Oradaki kardeşlerimiz için de olmalıdır. Eğer bir evladımız bu topraklarda yatağa aç giriyorsa, şunu düşünmeliyiz; 85 milyonumuz aç demektir!  Herkesin karının doyduğu,  her evde huzurun olduğu bir Türkiye inşa edeceğiz!  Rahmetli Erbakan'ın çok sık söylediği bir söz var. 'Hak gelecek, batıl zaim olacak! ' Hakkı, hukuku ve adaleti ne pahasına olursa olsun bu güzel ülkeye hep beraber getireceğiz' Hepinize saygılarımı sunuyorum. Allaha emanet olun...' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'na kendi üretimleri olan Ata Tohumunu takdim etti. Ata tohumu salondaki bütün misafirlere hediye edildi.

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi