İstanbul Gündemi

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekili heyeti Gazze için yola çıktı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekillerinden oluşan 4 kişilik heyet, Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır'a gitti.
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekili heyeti Gazze için yola çıktı
Haberler / Politika
3 Kasım 2023 Cuma 09:39

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ile Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün'den oluşan heyet, İstanbul Havalimanı'ndan uçakla Mısır'a hareket etti.

“SİVİL İNSANLARIN YAŞADIĞI ALANLARA BOMBA YAĞIYOR”

Uçağın hareketinden önce heyet adına basın mensuplarına açıklama yapan Mesut Doğan, Filistin'e 25 gündür bomba yağdığını belirterek, "Sadece şehre değil hastanelere, okullara, sivil insanların yaşadığı alanlara bomba yağıyor" dedi. Filistin Sağlık Bakanlığının 2 Kasım'da açıkladığı rakamlara göre 25 günde 9 bin 97 Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Doğan, bunların 3 bin 760'ının çocuk, 2 bin 326'sının da kadın olduğunu aktardı.

“FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKARAK ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMIŞ OLUYORUZ”

Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "İsrailli yetkililerin bu süreçte vermiş oldukları demeçte veya kendi sözde askerlerine verdikleri morallerde kullandıkları cümleler çok açık, çekindikleri bir durum yok. Bunun bir din savaşı olduğunu söylüyorlar ve Tanrı'nın emrini yerine getirdiklerini söylüyorlar. Tanrı emri olarak ifade ettikleri, arz-ı mevud sınırları olduğunu ifade ediyorlar ki o sınırların içerisinde ülkemizin de bölgeleri var. Öyleyse biz aslında Filistin'e sahip çıkarak ülkemize sahip çıkmış oluyoruz. Sınırlarımıza sahip çıkmış oluyoruz."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi