İstanbul Gündemi

Salim Kain’den evleri yıkılan 39 aileye maddi destek talebi

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
11 Temmuz 2021 Pazar 00:04

Sarıyer Belediye Meclisi Temmuz ayı 2’inci birleşiminde önerge sunmak için söz alan AK Parti Meclis Üyesi Salim Kain, 27 Haziran 2021‘de yıkılan Çavuş Apartmanı’ndaki 39 aile için maddi destek istedi.

Sarıyer Yenimahalle’de bulunan Çavuş Apartmanı’nın 9 Temmuz’da kendiliğinden yıkıldığını ve vatandaşların riskli binadan daha önce ayrıldıkları için can kaybı yaşanmadığını dile getiren Meclis Üyesi Salim Kain, sosyal belediyeciliğin gereği olarak evleri yıkılan 39 aileye bu zor süreci atlatmalarına katkı olması için maddi yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

Evleri yıkılan vatandaşların zor durumda olduğunu kaydeden Salim Kain şu ayrıntıları verdi:

‘BİNALARININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN YASAL MEVZUAT BAŞLAMIŞTI ANCAK!’

“Maddi Destek hakkında 09.07.2021 Sarıyer ilçemizin güzide mahallerinden bir olan Bahçeköy Yenimahalle, 53 ada 11 sayılı parselde bulunan 9 katlı Çavuş apartmanda ikamet eden ilçe sakinlerimiz 17 ağustos 2019 tarihinde binalarındaki kolonlarındaki çatlak ve patlamalardan dolayı binayı boşaltmak zorunda kalmışlardır. Tahliye edilen bu binada bulunan 39 daire sakinleri bir hafta süre ile Belediyemizin Kilyos Türban Tesisler’inde misafir edilmiş, belli bir süre sonra ise akraba ve yakınlarının yanlarına taşınmak zorunda kalmışlardır. Bu süre zarfında bu aileler binalarının güçlendirilerek oturacak hale gelmesi için yasal mevzuat çerçevesinde çalışmaları ve işlemleri başlatmışlardır. Ancak vatandaşlarımızın riskli olduğundan dolayı tahliye ettikleri Çavuş Apartmanı, 27 Haziran 2021 günü saat 00.30 civarlarında olduğu yere çökme şeklinde yıkılmış, çökme sonucu çok şükür can kaybımız olmamış, sadece park halinde olan 3 adet araç hasar görmüş, çevredeki binalarda oturan vatandaşlarımız büyük bir korku ve endişe yaşamışlardır.

‘BİNANIN ÇÖKMESİYLE VATANDAŞLARIMIZ TRAVMA YAŞADI’

Tüm dünya ile birlikte aynı zamanda ülkemizde de yaşanmakta olan Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan vatandaşlarımızın, birde yaşadıkları evlerinin bu şekilde yıkılması sonucu hem maddi hem de manevi olarak büyük bir travma yaşadıkları, psikolojik çöküntü ile birlikte barınma ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişlerdir. Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak evleri yıkılan bu 39 aileye bu zor süreci atlatmalarına bir nebze katkı olması olarak hasebiyle maddi yardımda bulunmak Sarıyer Meclisimizin asli görevleri arasında yer almaktadır. Bu itibarla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyenin görev ve sorumlulukları başlıklı 14. Maddesi ile ve 15 maddesinin (a) fıkrasındaki 'Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak.' maddelerine istinaden binaları yıkılan bu 39 aileye maddi destek yapılması için 09.07.2021 tarihli önergemizin Meclis Başkanlık Makamı’ndan arz ve talep ederiz”

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi