İstanbul Gündemi

Sancaktepe Belediyesi´nden Çanakkale Deniz Zaferinin 102.yıldönümüne özel program

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Mart 2017 Cumartesi 10:52

Çanakkale Deniz Zaferinin 102.yıldönümü ve şehitleri anma programı Dr.Kadir Topbaş Kültür Merkezi´nde düzenlendi.

17 Mart Cuma akşamı düzenlenen ve Belediye Başkanı İsmail Erdem´inde katıldığı programda ilk olarak Çanakkale Deniz Zaferini anlatan Film gösterildi.Recep Ergül´ün 4 farklı dilde seslendirdiği Çanakkale türküleri programa katılanların duygu dolu anları yaşamasına sebep oldu.Grup Tillo konseri ve Son kale isimli tiyatro oyunu ise katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çanakkale Deniz zaferinin tarihimizdeki önemine vurgu yaparak, ?tarihten silinmek istenen bir milletin, vatanını koruma uğruna 250 bin şehidini vererek kazandığı bu zafer  insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Toprağı ve namusu adına canını vermiş bu millet, varoluş mücadelesinde bütün dünyaya eşi zor bulunan bir zafer örneği göstermiştir? dedi.

 Topyekûn bir milletin aynı bayrak altında aynı toprak ve aynı değerler uğruna omuz omuza düşmana karşı verdiği mücadelenin gençlerimize iyi anlatılması gerektiğini belirten Başkan Erdem ,?Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalı o ruhu genç nesillere taşımalıyız.Yüksek fazilet örneğinin kahramanca sergilendiği bu zaferde milletçe Çanakkale ruhunu anlayıp, o ruhla birlik, beraberlik ve huzurumuzu devam ettirmeliyiz. Şehitlerimiz, bu toprağı bizlere armağan etmişler. Bu armağana sahip çıkıp onlara layık torunlar olalım? şeklinde sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi