İstanbul Gündemi

Sarıyer Ayazağa’da kentsel dönüşüm başlıyor

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 yıldan beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci başlıyor. İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.
Sarıyer Ayazağa’da kentsel dönüşüm başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2023 Pazar 13:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) muhtemel İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarına Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde devam ediyor.

İŞLEMLERİ İBB EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜYOR

Ayazağa Mahallesi kentsel dönüşüm projelendirmesinde, tapusunu alacak hak sahiplerinin işlemleri İBB Emlak Müdürlüğü tarafından yürütülmeye başlandı. Ayrıca İBB’ye ait olan 23 bin metrekarelik parsel üzerinde de mevcut binalar için hasılat paylaşımı ve kat karşılığı sözleşme yapılarak depreme dayanıklı yeni konutların üretimi sağlanacak.

İSTANBUL’UN HER YERİNDE DÖNÜŞÜM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Sarıyer Ayazağa’nın bir bölümünde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasını tüm İstanbul kapsamında genişleterek depreme hazır ve modern bir şehir dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi