İstanbul Gündemi

Sarıyer Çevresel Performansta Türkiye’de zirvede

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Aralık 2022 Çarşamba 13:25

Sarıyer günden güne değer kazanıyor. İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından Türkiye’de 32 şehirde nüfusu 150 binin üstünde olan ilçe belediyeleri ile üç büyük ilin bütün ilçelerini kapsayan 160 ilçenin değerlendirildiği İnsani Gelişme Endeksi (İGE-İ 2021) çalışmasının sonuçları açıklandı. Rapora göre, 2021 yılında en fazla gelişme gösteren İstanbul ilçe belediyeleri; Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Şişli,  Üsküdar, Maltepe ve Sarıyer oldu.

9 alt endeks ve 81 değişken kullanıldı

Çalışmada 9 alt endeks ve 81 değişken kullanıldı. İlçeler; Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Kapsama, Ekonomik Durum, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yaşam, Çevresel Performans, Ulaşım ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başlıklarında değerlendirildi. Veriler ise yerel yönetim faaliyet raporları, merkezi istatistiklerin analizi, belediye web siteleri ve sosyal medya hesapları analizi ile gizli vatandaş çalışması yapılarak toplandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi