İstanbul Gündemi

Kartal Belediyesi’nin yeni projesi Yeşil Karıncalar Okulu Projesi dikkat çekiyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Aralık 2022 Salı 12:43

Kartal Belediyesi’nin yeni projesi Atalar Merkez Kreş’te başladı. Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Dönüşüm Derneği ve Danimarka Kültür Enstitüsü ortaklığıyla Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez Kreş’te gerçekleştirmeye başladığı Yeşil Karıncalar Okulu projesi,  doğa döngüsü ve ekolojik değerlerin insan kaynaklı etkilerini azaltmaya yönelik sürdürülebilir çözümleri kapsıyor.

KİTAP İLE EĞİTİM

Dönüşüm Derneği kurucusu ve Yeşil Karıncalar kitabının yazarı Niyazi Selçuk, miniklere geri dönüşümün ne olduğunu, evsel ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılmasının çevremiz için önemini hikâye kitabı Yeşil Karıncalar’ın başkahramanları; Deniz ve Yeşil Karıncalar üzerinden açıkladı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 2030 sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda devam eden proje, gelecek nesillere dünyaya ve kaynaklarına karşı saygılı bir yaşam kurmayı öğretmeyi amaçlıyor.

DÖRT HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Toplamda dört hafta sürmesi planlanan programda Atalar Merkez Kreş’te eğitim gören toplam 61 öğrenci ve bu öğrenciler vasıtasıyla 122 ebeveyn eğitimden yararlanabilme fırsatı buldu.

Yeşil Karıncalar Okulu Projesi çalışmalarda; farkındalık atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, sanat atölyesi ve ileri dönüşüm atölyeleri minik öğrencilerle buluşacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi