İstanbul Gündemi

Şile sahilinde patlamamış 30’a yakın mayın bulundu

İstanbul'un Şile ilçesinde geçtiğimiz günlerde denize giren vatandaş gördüğü manzara karşısında panikle geri çıkıp hemen ihbarda bulundu: Ekipler olay yerine ulaşınca yüzmeye gelen vatandaşlar denizden çıkarılıp plajdan da uzaklaştırdı.
Şile sahilinde patlamamış 30’a yakın mayın bulundu
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2023 Pazartesi 16:13

Şile'nin Sofular köyünde halk plajında tespit edilen mayınlar sonrası bölgeye gelen SAS ekipleri denize dalıp mayınların yerlerini işaretledi. Denize girenleri tedirgin eden mayının dalgalarla Şile sahiline dek geldiği değerlendiriliyor.

VATANDAŞLAR BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Olay, geçtiğimiz günlerde Şile ilçesinin, Sofular köyü, Sofular Halk Plajında yaşandı. Yüzmek için denize giren bir vatandaş denizde 30’a yakın patlamamış mühimmat gördü. Korku içinde denizden çıkan vatandaş, telefonla jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda jandarma ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yüzmeye gelen vatandaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri tarafından Sofular Halk Plajı boşaltıldıktan sonra alana girişler yasaklandı. Jandarma ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığına (SAS) ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler denize dalarak mühimmatların olduğu yeri işaretledi. 30’a yakın patlamamış mühimmat Salı ya da Çarşamba günü kontrollü olarak patlatılacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi