İstanbul Gündemi

Son yapılan seçim anketlerinde kıyasıya rekabet!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Ekim 2022 Perşembe 18:06

ALF Araştırma Merkezi ankete katılanlara ‘Son 1 yılı değerlendirdiğinizde en beğendiğiniz muhalif liderler?’ sorusunu yöneltti.

EN AZ BEĞENİLEN LİDER…

Ankete katılanlar ‘Son 1 yılı değerlendirdiğinizde en beğendiğiniz muhalif liderler?’ sorusuna yanıt verdi. Yanıt verenlerin yüzde 7.5’lik kısmı kimseye oy vermezken, yüzde 5.1’lik kesim de seçeneklerde bulunmayan diğer muhalif liderlere karşı oyunu kullandı. En az oy alan isim ise yüzde 10.2’lik oranla Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu oldu. Temel Karamollaoğlu’nu yüzde 10.9’luk oy oranıyla Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan oldu. Fatih Erbakanı yüzde 11.2’lik oy oranı ile Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş ve onu da yüzde 11.8’lik oy oranı ile Memleket Partisi lideri Muharrem İnce takip etti.

ÇOK AZ FARKLA…!

Kullanılan oylarda yüzde 12.5’lik kesimin oyunu alan Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül ilk altı lider arasına girebildi. Listede beşinci sıraya yüzde 13.1’lik oy oranı ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ yerleşti. Dördüncülük koltuğuna da yüzde 13.8’lik oy oranı ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan yerini aldı.

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENDİĞİ LİDER BELLİ OLDU!

Anket sonucuna göre yüzde 14.2’lik kesim Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu destekledi. Aralarında yüzde 7.9 bir fark bulunmasına rağmen yüzde 24.5’lik oy oranı ile İYİ Parti lideri Meral Akşener ikincilik koltuğuna, yüzde 32.4’lük oy oranı ile de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu zafer tahtını elde etti.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi