İstanbul Gündemi

STİL'in direksiyonu Büyükçekmece'ye döndü!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
29 Mart 2023 Çarşamba 20:41


İstanbul Gündemi, geçtiğimiz hafta Önceki Dönem Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar dönemi ile şu an görevine devam eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ihale şampiyonu yaptığı Stil Reklam’ı gündeme getirmişti. Sadece Beşiktaş ve Beylikdüzü belediyelerinden ihale alan şirketin, ardından Büyükçekmece Belediyesi’nden de ihale aldığı ortaya çıktı. Firmanın ihaleye tek başına katılması da işin cabası...

Kamu kurumlarının ihaleleri belli şirketlere vermesi artık neredeyse sıradan bir durum haline geldi. KİK (Kamu İhale Kurumu)’e kayıtlı çok sayıda ihalenin rekabet koşullarından uzak yapıldığı görülüyor. Özellikle de belediyelerin ihale teknik şartnamelerini ihale verilecek şirketin durumuna göre hazırladığı artık bilinen bir gerçek. Hatta bazı şirketlere ihalenin yaklaşık maliyeti bile önceden sızdırıldığı hep konuşulur. Haberimizin kahramanı ise geçen hafta “Muratlar ayrı Stiller aynı” haberimizle kamuoyunun tanıdığı Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketi.

 


 

İHALEDE TEK BAŞINA!

Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre sadece Beşiktaş ve Beylikdüzü Belediyesi’nden ihaleler kazanan Stil Reklam’ın ihale arşivine Büyükçekmece Belediyesi de dahil oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın hemşehrisi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de belediyesinde yaptığı son ihalesinde Stil Reklam’ı tercih etti. Güngör Bozkurt’un Stil Reklam'ı Büyükçekmece’deki ihaleye tek başına katıldı.


REKABET YOK!

Büyükçekmece Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremin ülkemizi yerle bir ettiği dönemde, 15 Şubat 2023’te “2023 yılı spor faaliyetleri eğitim organizasyon hizmet alım işi” başlıklı bir ihale düzenledi. İhaleye EKAP üzerinden 5 şirket dosya satın alarak ilgi gösterse de sadece Stil Reklam katıldı. İhalenin yaklaşık maliyeti 5 milyon 997 bin lira olarak belirleniyor. Yaklaşık maliyetin sadece 110 bin lira altında teklif veren Stil Reklam, Büyükçekmece Belediyesi’yle 5 milyon 880 bin liraya sözleşme yapıyor. Sözleşme 3 Mart 2023 tarihinde yapıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihalenin sözleşme süresi ise 9 ay olarak belirlendi.

 


 

'BIRAKIN DA ALAYIM!'

22 Mart’taki haberimizin ardından Stil Reklam şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Bozkurt telefonla bize ulaşarak şirketinin sadece Beylikdüzü Belediyesi’nden ihale almasını şu sözlerle savundu, “Bugün  Beylikdüzü Belediyesi’nde ihale alıyorum yarın belki Ataşehir, Ümraniye'ye de gidebiliriz. Burada sizi üzen ne var, benim ihale kazanmam iş yapmam? Burada haber olacak ne var? Pirincin içinden siyah taşları ayırmayalım. Ayrıca ben bir süre Beylikdüzü Belediyesi ihalelerine ara vermişim. Orada göreceksiniz. Başka bir şirket kazanmış. Bırakın da bir yıl sonra ihale alayım” diye konuştu.


Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi