İstanbul Gündemi

Yavuz Ağıralioğlu'ndan ilginç çıkış!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Mart 2023 Salı 13:07

Türkiye'nin seçim sürecine girmesinin ardından zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam eden İYİ Parti Milletvekili Yavuz Karaalioğlu, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu ile ilgili de bazı açıklamalar yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun, Ağıralioğlu'na cevap vermesinin ardından, Ağıralioğlu'ndan bir açıklama daha geldi.

‘OY VERMEYECEĞİM’

Uzun zamandır siyaset kulislerinde adı geçen Karaalioğlu, yeni yaptığı açıklamalarda; 6'lı masanın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Kendisine oy vermeyeceğim' dedi. Karaalioğlu'nun açıklamaların ardından, İYİ Parti'nin nasıl bir tutum sergileyeceği ise, merak konusu oldu.

‘DAYATILAN ADAYA KARŞIYIZ’

Geçtiğimiz haftalarda, basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapan Yavuz Ağıralioğlu, ‘Biz bugün çok önemli bir eşiğe gelmiş bulunuyoruz. Milletimizin ihtiyacı olan bu olduğu için söylüyorum. Vicdan sıkılmıştır. Tercih sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamları, bölücülerin pazarlığı haline geldi. Kurucusu olarak bulunduğumuz masada bize pusu kurulmasından yana rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığından rahatsız değiliz. Ancak dayatılan adaya karşıyız' demişti.

‘HER ZAMAN KALBİMDEN GEÇENLERİ SÖYLEDİM’

Basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından birçok kişiden tepki alan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa etmesi beklenirken, kendisinden yeni açıklamalar geldi. Sosyal medya üzerinden arka arkaya paylaşımlar yapmaya devam eden Ağıralioğlu, ‘Bugüne kadar hep inandığım şeyleri konuşmaya çalıştım. Her zaman doğru bildiğimi ve kalbimden geçenleri söylemeye devam ettim. Hiçbir zaman riyakarlık yapmadım ve milletime yalan söyleme gereksiniminde bulunmadım. Bu dosdoğru istikamet üzerine ise bir hat inşa ettim. Siyasi anlamdaki rakiplerimize tenkitlerimizi ifade ederken, söylediğim sözlere her zaman dikkat etme gayretinde bulundum. Ayrıştıran, kutuplaştıran ve milletimizi bıktıran kavga, hakaret ve tehdit diline asla tevessül etmedim. Milletimizin hakkı için her zaman haykırdım ve doğru bildiklerimi savunmaktan çekinmedim’ dedi.

‘BU VEBALE ORTAKLIK ETMEYECEĞİM’

Açıklamalarına kaldığı yerden devam eden Ağıralioğlu, ‘Bildiğiniz üzere, TBMM’de düzenlediğim basın toplantısında itirazlarımı ve şerhlerimi de siyaset şahsiyetimize olan borcumuzun gereğince, milletimle paylaştım. Malum ve haklı olduğum itirazlarım gerekçesiyle partimize Milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmadım. İrademi açıkça beyan ettim. İradem nettir ve zamanla da anlaşılacaktır. Parti teşkilatlarımızın hissinin bilinmesini ve duyulmasını istiyorum. Gelen telefonlardan da anlıyorum ki kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir biçimde oy kullanılacak. Ben kendi adıma söylüyorum ki, bu vebale kesinlikle ortak olmayacağım' dedi.

‘BU İTİRAZ SEBEBİYLE İYİ PARTİ AİLESİNİN ÜZÜLMESİNİ İSTEMEM’

Yavuz Ağıralioğlu, açıklamalarında İYİ Parti'den de bahsetti. Ağıralioğlu, ‘Benim verdiğim karar, daha önce söylediğim sözlerin gereğidir. Beş yıldır beraber mücadele etmeye devam ettiğim ve çok sevdiğim, kendilerinin de beni çok sevdiğini bildiğim  İYİ Parti ailesinin hiçbir ferdinin üzülmesini ve bu itiraz nedeni ile itham edilmesini istemem’ dedi.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi