İstanbul Gündemi

Tellioğulları ve Seferoğulları filmi gerçek oldu!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2023 Salı 11:19

Tarımda yaşanan sulama sorununun artması üzerine Muğla Valisi Orhan Tavlı "Muğla'da Tarımsal Sulamanın İklim Değişimine Uyumu" projesi ile hem Köyceğiz hem Muğla hem de ülke genelinde kuraklıkla mücadele projesi başlattı. 2021 yılında başlayan proje ilk sonuçlarını vererek üreticiler arasında adil su dağıtımında başarılı oldu.

KÖYLÜLER BİRBİRİNE DÜŞMÜŞTÜ

İklim değişikliği portakal üretimini tehdit edince köylüler birbirine düştü. Tosun Paşa filminde de sulak alan "Yeşil Vadi" için  Tellioğulları ve Seferoğulları bir birine düşmüş film boyunca Yeşil Vadi için mücadele etmişlerdi. Hal böyle olunca film gerçek oldu.

KÖYCEĞİZ'E BARIŞ GELDİ

Vali Orhan Tavlı, Muğla Valiliği himayesinde 2021 yılında başlatılan “Muğla’da Tarımsal Sulamanın İklim Değişimine Uyumu” projesi kapsamında pilot ilçe olarak seçilen Köyceğiz ilçesinin "Köyceğiz Kargıcak Çayı Su Toplama Havuzu" proje uygulama sahasında proje paydaşları bir araya geldi.

55 YILDIR SÜREN ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜLDÜ

Projeyle ilgili bilgiler veren Vali Tavlı, 55 yıldır Köyceğiz ilçesinde Köyceğiz Merkez, Toparlar ve Yeşilköy sulama kooperatifleri arasında sulama süresi, sulama sırası, sulamada kullanılacak su miktarı gibi konularda görüş ayrılıklarının giderilmesi için Muğla Valiliği koordinesinde, Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DSİ 213. Şube Müdürlüğü, Muğla Valiliği Proje Yönetim Ofisi uzmanlarından oluşan teknik ekip kurulduğunu, hazırlanan teknik rapor neticesinde Komisyon oluşturulduğunu ve bu Komisyon’un Kargıcak Tevzi havuzundaki her üç kooperatife giden suyun adilane dağıtımını tesis ettiğini belirtti. Ayrıca Köyceğiz Kaymakamlığı bünyesinde havuzdaki suyun sulama dönemlerinde denetlenmesi için de bir ekip kurulduğunu ve suyun debisinin düzenli aralıklarla kontrolünün sağlanarak adilane su paylaşımının düzenli takip edileceğini söyledi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi