İstanbul Gündemi

Temel Karamollaoğlu güven tazeledi!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
31 Ekim 2022 Pazartesi 10:52

Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde”Kararlıyız, milletin iktidarında Saadet var” sloganıyla yapıldı. 

KARAMOLLAOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olarak katıldığı kongrede  75 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri belirlendi. 1200 kayıtlı delegenin oy kullandığı kurulda Karamollaoğlu yeniden göreve seçildi. 
Kongreye CHP, İYİ Parti, HDP, AK Parti,  Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA, BBP, Demokrat Parti, Hüda-Par, Zafer Partisi ve Memleket Partisi temsilcilerinin yanı sıra eski TBMM başkanlarından Bülent Arınç da katıldı.

'YENİ BİR TÜRKİYE İÇİN KOLLARI SIVADIK'

Kongrede konuşan Karamollaoğlu, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni dünya, yeni bir yüzyıl için kolları sıvadıklarını söyledi. 
Ekonominin, ülkenin kanayan yarası haline geldiğini vurgulayan Karamollaoğlu, 'Diğer her şey sonuç. Adaletsizlik ve hukuksuzluk temel sebeptir. Gömleğin ilk düğmesidir adalet ve hukuk. Gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesinin, hatta koparılıp bir kenara atılmasının sonuçlarını yaşıyoruz bugün. Bir ülke düşünün, milyonlarca vatandaşı terör şüphelisi ilan edilsin, yüz binlercesi hakkında işlem yapılsın, on binlercesi de tutuklansın.' dedi. 

'İNSANLAR KORKAR HALE GELDİ'

'Bir ülke düşünün, koca koca adalet sarayları inşa edilsin, aynı zamanda yeni cezaevleri açılsın.' diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:
'Bir ülke düşünün ki cezaevleri tıklım tıklım dolsun. Adalet mekanizması siyasilerin elinde adeta bir kılıç gibi kullanılsın. İşinden, ekmeğinden, özgürlüğünden edilen KHK mağdurlarının feryadı arşı alaya ulaşmış olsun. İnsanlar konuşmaktan, tweet atmaktan korkar hale geldiler. Yasaklarla mücadele edeceğini söyleyenler yasakçı zihniyetin bizzat baş aktörü oldular.
Bugün bir telefon almak veya bir kafede oturmak bile kendisine lüks görülen evlatlarımız, siz iktidara geldiğinizde hayata gözlerini yeni açmıştı. İktidara sesleniyorum, ne kabahati var bu gençlerin? 60-70 yıllık ekmek teknelerini kapatan esnafımızın, enflasyon nedeniyle çarşı - pazardan eli boş dönen ev kadınlarımızın, kantinde istediğini alamayan çocuklarımızın ne kabahati var?'

'LAİKLİKTEN DEĞİL, LAİKÇİLERDEN ÇEKTİK'

Temel Karamollaoğlu, ülkenin gereksiz tartışmalarla çok vakit kaybettiğinin altını çizerek, 'Bizler laiklikten değil, sözde laikçilerden, sözde İslamcılardan, muhafazakârlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik. Laiklik, herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifa edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalı. Devletin vazifesi kimlik dayatmak değildir. Sorumluluklarımızı kuşanarak bir yola çıktık, bu masada sadece altı genel başkan yok. Emin olun, 85 milyon insanımız bu masada… Bu masa, kaybedilecek seçimin ardından yaşanacak bir beş yılın daha ülkemize ve insanımıza neye mâl olacağını gayet iyi bilenlerin kurduğu bir masadır. Bilinsin ki, bu devir kapanmıştır artık! 85 milyonun kazanacağı bir dönemi başlatıyoruz.Kurduğumuz bu masanın ayakları, Tunceli’nin, Kocaeli’nin, Sivas’ın, Konya’nın, Afyonkarahisar’ın ve Ankara’nın bereketli topraklarına sapasağlam basmaktadır. Bu masa Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanını belirleyecek, parlamento aritmetiğinde de çoğunluğu belirleyerek ülkemizin sorunlarına kalıcı çözüm üretecektir.' diye konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi