İstanbul Gündemi

Termal oteller kış turizminin gözdesi oldu

Kış aylarının gelmesiyle birlikte termal turizmi de hareketlendi Tatilseverlerin arama trendlerinde ilk sırayı termal oteller aldı.
Termal oteller kış turizminin gözdesi oldu
Haberler / Turizm
4 Aralık 2023 Pazartesi 17:23

Termal yeraltı kaynaklarıyla zengin Türkiye’de termal turizm noktasında tatilseverlere pek çok alternatif seçenek sunuluyor. Neredekal.com verilerine göre ise Kasım ayında sırasıyla en çok tercih edilen termal otel destinasyonları Afyon, Yalova ve Kızılcahamam oldu.

ÇANAKKALE ODA FİYATLARI YÜZDE 252 ARTIŞ GÖSTERDİ

Tatilseverlerin yaz dönemi boyunca da tatil için en çok tercih ettiği Çanakkale ise Kasım ayında en çok oda fiyatı artışının yaşandığı il oldu. Çanakkale’nin ardından 2023 Kasım ayında oda fiyatı artışı en çok yüzde 144 İzmir ve yüzde 115 ile Ankara’da görüldü. Tatilseverlerin Kasım ayında en çok aradığı bölgeler ise sırasıyla Sapanca-Sakarya, Kapadokya-Nevşehir, Şile-İstanbul oldu.

EN ÇOK ARANAN KAYAK OTELLERİ OLDU

Kasım ayında tatilseverler farklı rota ve tema tercihleriyle tatil aramaları yapmaya devam etti. Tatil aramalarında en çok aranan temalar: Termal oteller, bungalovlar, her şey dahil oteller ve Kasım ayı ortası itibariyle de kayak otelleri oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre yüzde 92 bin 86 ile en çok fiyat artışını restoran ve otellerde görüldü. Neredekal.com’un envanterinde bulunan 22 binden fazla tesisi içeren veriler ele alındığında, Kasım 2022’den Kasım 2023’e, gecelik oda fiyatlarında bin 258 TL’den 2 bin 363 TL’ye bir artış olduğu gözlemlendi. Bu artışla, 2023 yılında 2022 yılına kıyasla yalnızca otellerin oda fiyatlarında yüzde 88’lik bir artış yaşandığı görüldü.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi