İstanbul Gündemi

TEVFİK GÖKSU: “LAF DEĞİL, İCRAAT YAPIN”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Mart 2021 Çarşamba 18:13

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti’yi geçmişte depremle ilgili çalışma yapmamakla suçlamasına tepki göstererek, İBB’ye “Laf değil icraat yapın” diyerek seslendi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Meclisi‘nin Mart ayı oturumunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, AK Parti‘nin İBB yönetimindeyken deprem konusunda hiçbir çalışma yapmadığı iddialarına karşılık verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu‘nu yalan söylemek ve iş yapmamakla suçlayan Göksu, ' İBB Başkanı iş yapmak yerine, sırf geçmişe çamur atmak için deprem konusunda çalıştırdığıyla ajansıyla birlikte daha önce hiçbir şey yapılmamış diyor. Bu kadar hayati bir konuda siyaset yapmak için nasıl yalan söyleyebiliyor?' diye sordu.

KAMU BİNALARININ YENİLENMESİ İÇİN İSTANBUL’A HARCANAN PARA 6 MİLYAR’

'AK Parti hükümetleri döneminde gerekli bütün mevzuat çalışmaları tamamlanmıştır. İBB 2019 senesinin başına kadar bu konuda ulusal ve uluslararası bilim kuruluşlarıyla birlikte yapılması gereken bütün çalışmaları eksiksiz bir şekilde tamamlamıştır. Peki İBB başkanı ne yapmış? Japonya‘yı yeniden keşfetmiş edasıyla twet atmış, ‘Japon uzmanlarla çalışma yapacağız.‘ demiş. Oysa bahsettiği Japon bilim insanları, İBB‘nin bu çalışmalarında zaten yıllardan beri yer almaktadırlar. Hatta gördüğünüz gibi çalışmalardan birisi doğrudan JICA ile ortaklaşa yapıldı. AK Parti döneminde, hastaneler başta olmak üzere İstanbul‘daki kamu kurumlarının neredeyse tamamı depreme dayanıklı hale getirilmiştir. İstanbul‘daki bütün okullar, viyadükler, köprüler alt ve üst geçitler güçlendirilmiş, İBB‘nin tüm hizmet binaları gözden geçirilmiş ve ihtiyaç duyulanlar için güçlendirme yapılmıştır. Bunlara ilaveten, CHP‘nin bütün engelleme çabalarına rağmen AK Parti döneminde kentsel dönüşüm başlamış ve maksimum düzeyde hızlandırılmıştır. Örneğin, Mart 2021 tarihi itibariyle, 74 bin 612 riskli binadan 66 bin 468‘i devletimiz tarafından yıkılıp yeniden yapılmıştır. Geriye kalanların ise tahliye ve yıkıma ilişkin yasal süreçleri devam etmektedir. Yani toplam 386 bin 452 riskli bağımsız bölümden 334 bin 9 adedi hükümetimiz tarafından yenilenmiştir. Bugüne kadar kamu binalarındaki yenilemeler için İstanbul‘da harcadığımız toplam para miktarı yaklaşık 6 milyar TL‘dir.'

‘CHP DEPREMİ YALANLARINA ALET ETTİ’

Ak Parti’nin insanların can güvenliğini sağlamak için çalışmalar yaparken, CHP grubunun kentsel dönüşüm projelerinin iptali için mahkeme mahkeme dolaştığını söyleyen Göksu, CHP grubunu kentsel dönüşüm projelerinin tamamına yakınına ‘hayır‘ demekle suçladı.

Ak Parti’nin toplanma alanlarını artırmak ve barınma alanlarını oluşturmak için çalışırken, CHP grubunun ‘Toplanma alanlarını imara açıyorlar‘ diyerek, bilerek yalan propaganda yaptığını iddia eden Tevfik Göksu, konuşmasına şöyle devam etti.

“İnsanların can ve mal güvenliğini ilgilendiren deprem gibi bir konuyu yalanlarına alet ederek siyasallaştırıyordu. CHP‘nin bütün engellemelerine ve yalanlarına rağmen İstanbul‘u depreme hazır hale getirmek için çok önemli işler yapmışız. AK Parti bütün bilimsel çalışmaları yapmış, alt yapıyı tamamlamış ve yapı stokunun yenilenmesinde önemli adımlar atmıştır. Bu konuda manipülasyon yaparak, ‘AK Parti 25 yılda ne kadar dönüşüm yaptı?‘ diyenlere hatırlatıyorum. Bizden önce bu ülkede ve şehirde deprem namına hiç bir çalışma yapılmadığı için uzunca bir zaman bahsettiğim bilimsel ve saha çalışmaları yapıldı. Kentsel dönüşümle ilgili düzenlemelere ancak 2012‘de çıkan kanundan sonra başlanabildi ve çok ciddi adımlar atıldı. Şu an yapılması gereken tek şey, yapı stokunun yenilenmesine devam etmekten ibarettir.'

‘FRAGMAN VE HİZİP BELEDİYECİLİĞİ’

CHP yönetiminde ki İBB’yi hizipçilikle ve Ak Parti döneminde yapılan çalışmaları ‘kes, kopyala, yapıştır ve farklı kaydet” şeklinde suçlayan Göksu, yeni dönemde deprem bütçesinin 6 kat düşürüldüğünü ifade ederek, gazetecilere de seslendi.

Deprem konusunu her gün manşetlerinize taşıyın” diyerek gazetecilere demeç veren Göksu, yeni dönemde depremle ilgili yapılan hiçbir çalışma olmadığını söyleyerek, halkın baskısı ve hesap sorması için gazetecilere de büyük görev düştüğünün altını çizdi.

SELVİ SARITAÇ/ İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi