İstanbul Gündemi

Tokat Dostluk Grubu hemşerilerini iftarda bir araya getirdi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Temmuz 2015 Salı 03:26
 
Tüm dünyada Ramazan coşkusunun yaşandığı günlerde, Tokat Dostluk Grubu, Ramazan´da etkinlilerine bir yenisini ekledi. Sancaktepe Sosyal Yaşam Alanı´nda yapılan 300 kişilik iftar programında, ramazanın manevi havası ilahiler ve konuşmalarla Tokatlılara yaşatıldı.
 
İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı bu ayda, ramazanın manevi havası sosyal hayatta kendini hissettiriyor. Sosyal duyarlılık çalışmaları ile dikkat çeken Tokat Dostluk Grubu,  hemşerilerine ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve mutlu geçmesinde önemli katkıda bulundu. Bunlardan bir tanesi de 4 Temmuz Cumartesi günü 300´ ü aşkın Tokatlıyı bir araya getirerek verdiği iftar yemeği oldu.
 
Ramazanın manevi havasını tüm Sancaktepeliye taşıma amacında olduklarını söyleyen Tokat Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Günal, bireysel ve toplumsal hayatta bu kutlu ayın tüm dünyada hissedildiğini, STK olarak kendilerinin ramazanın ruhunu örselemeyecek kültürel etkinliklere imza attıklarını söyledi. Günal, ramazanın en önemli ayağının paylaşma ve yardımlaşma olduğunun altını çizerek, ihtiyaç sahiplerine yardım etme ve eş dost ziyaretlerine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Mustafa Günal, aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor.  Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarımıza hemşerilerimizin yoğun ilgisi bizleri oldukça sevindiriyor´ şeklinde konuştu.
 
Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayının önemine dikkat çeken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, ?Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de peygamberimizin haber verdiği Ramazan ayıdır. Bu ay, öğrenmek, anlamak ve gereklerini yerine getirmek üzere okuyan herkesin zihninde ve kalbinde farklı, kalıcı ve derin izler bırakan yeryüzünde en çok okunan Kur´an-ı Kerimin indirildiği bir aydır. Aynı zamanda nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükran hisleri uyandırarak, yoksulların çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve maddenin esaretinden kurtararak ?sabır? denilen en yüksek ahlaki bir meziyete eriştiren bir ibadet olan oruç ibadetinin farz kılındığı bir aydır? şeklinde konuştu.
 
Halk tarafından ve iş adamaları tarafından beğeni ile karşılan iftar programı, TDG´ inin Ramazan etkinlikleri arasında katılımcıların zihinlerinde güzel bir anı olarak yer aldı. 
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi