İstanbul Gündemi

Tuzla teknoloji merkezi olma yolunda!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ekim 2022 Pazartesi 16:10

Tuzla Belediyesi, teknoloji alanında oldukça önemli bir başarıya imza attı. Belediye tarafından, Türkiye’deki yerel yönetimler içinde KOSGEB‘in de desteğiyle ilk kez Teknoloji Merkezi’ni (TEKMER) kurdu. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde kurulan Teknoloji Merkezi, çağın gerektirdiği inovatif fikirlere ev sahipliği yapacak. 

AÇILIŞA BAKAN VARANK DA KATILDI

Merkezin bugün yapılan açılışına, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı‘nın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, milletvekilleri, rektörler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
Açılışın ardından Bakan Varank, Başkan Yazıcı ve katılımcılar TEKMER içerisinde bulunan dünyanın ilk 500 süper bilgisayar listesinde yer alan 5 bin 120 Core’luk süper bilgisayarı ve girişimcileri ziyaret etti. 

'TUZLA‘YI TEKNOLOJİ MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, TEKMER’i kurarken bir hedefleri olduğunu söyledi. 
Bilim ve teknolojinin yeniden kurulduğu dünyada, Tuzla’yı önemli bir merkez haline getirmek istediklerini dile getiren Yazıcı, 'Bu merkezde 10 yıl içerisinde inşallah 5 tane unicorn firma çıkmasını arzu ediyoruz ve hedefliyoruz. Hayallerimizi gerçek yapan ve bu yola çıktığımızda hizmet ve eser siyasetinin bir mensubu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı’nda bu hayalimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. TEKMER’de firmalarımızın yaptığı çalmalar hayal değil, bu firmaların imza atacakları hedefler de hayal olmayacak.' açıklamasını yaptı.

'GURURLU VE ONURLUYUZ'

Başkan Yazıcı, 'Star-up'ların çalışmaya başladığı bilgisini vererek, 'Şehrimize hizmet ve eser katmaya devam ediyoruz. Bakanlığımız ve belediye iş birliğinde Türkiye’de bir ilk olan Tuzla’ya kazandırdığımız TEKMER, bu eserler listesinde yerini aldılar. Gururluyuz ve onurluyuz.' dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi