İstanbul Gündemi

UEFA’dan yeni FFP kuralı

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
7 Nisan 2022 Perşembe 16:04

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Finansal Fair Play (FFP) kurallarında yapılan değişiklikleri duyurdu. Yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerdeki en büyük yenilik, oyuncu ücretleri ve transfer maliyetleriyle ilgili olarak daha iyi maliyet kontrolü getirmek için bir kadro maliyeti kuralının getirilmesi olacak.

“30 milyon € yerine 60 milyon €‘ya yükseltilmiştir”

UEFA Başkanı Ceferin, 'Yeni mali düzenlemeler Haziran 2022‘de yürürlüğe girecek ve kulüplerin uyum sağlamaları adına 3 yıl içinde kademeli olarak uygulanacaktır. UEFA, kulüplerin yeni zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için yeni önlemler almıştır. Kabul edilebilir sapma oranı 3 yılda 30 milyon € yerine 60 milyon €‘ya yükseltilmiştir” diye konuştu.

Harcamalar yüzde 70’i geçmeyecek

UEFA, kulüplerin futbol bazlı harcamalarının, gelirlerinin yüzde 70‘ini geçmeyecek şekilde ayarlama kararı aldığını açıkladı. UEFA‘dan yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerdeki en büyük yenilik, oyuncu ücretleri ve transfer maliyetleriyle ilgili olarak daha iyi maliyet kontrolü getirmek için bir kadro maliyeti kuralının getirilmesi olacak.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi