İstanbul Gündemi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de korkutan patlama!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
10 Ekim 2022 Pazartesi 09:59

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy‘nin ofisinin vurulduğu öne sürüldü. Kentte arka arkaya patlamalar olduğu, çok sayıda binadan duman yükseldiği belirtildi. Patlamada ölen ve yaralılar var. Rusya‘nın Ukrayna‘ya yönelik 24 Şubat‘ta başlattığı saldırılar devam ederken son dakika olarak servis edilen haberlere göre, sabah saatlerinde Kiev‘de birden fazla kez patlama sesi duyuldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise Kiev‘e atılan roketlerden birinin Vladimirskaya Caddesi‘ndeki Mikhail Grushevsky anıtının yakınına düştüğünü, bu bölgenin Ukrayna güvenlik servislerine ev sahipliği yaptığını ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy‘nin ofisinin de bu bölge yakınlarında olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada 'Başkentin tüm sakinlerine sesleniyorum: Barınaklarda kalın. Acil bir ihtiyaç yoksa, bugün şehre gitmeyin. Ayrıca banliyö sakinlerinden de bugün başkente gitmemelerini rica ediyorum' dedi. Kiev Belediye Başkanı Klitschko da, başkentte çok sayıda patlama meydana geldiğini doğruladı. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Kiev çevresinde en az dört patlama sesinin duyulduğu belirtildi. Şehir merkezinde bir noktadan dumanların yükseldiği bildirildi.

KERÇ KÖPRÜSÜ‘NDEKİ PATLAMA

Rusya ile 2014‘te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü‘nde, dün bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın 'başlangıç' olduğunu açıklamıştı. Putin‘in 2018’de resmi açılışını yaptığı ve 'Kırım' ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsünde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtti.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi