İstanbul Gündemi

Ümraniye'de kültür sanat dönemi!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Kasım 2022 Salı 13:15

İlçeye yönelik projelerle beğeni alan Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanat alanında da aynı ölçüde başarılı çalışmalar yapmayı ihmal etmiyor. Belediye, Ümraniye Crowne Plaza‘da düzenlenen 'Ümraniye Belediyesi 2022 - 2023 Kültür Sanat Sezonu Açılış
ve Ödül Töreni'yle kültür ve sanat sezonunun startını verdi. 
Törene, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra İstanbul milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz ve Eyüp Özsoy,  AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emin Mollaoğlu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, gazeteci yazar Abdurrahim Dilipak, oyuncu yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ile sanat ve televizyon dünyasından isimler de katıldı. 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programda, geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları ödülleri sahiplerine takdim edildi. Ayrıca, ünlü kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve ekibi keyifli bir dinleti sundu. 
Şiir yarışmasında birincilik ödülünü Ümit Berdar, hikâye yarışmasında birincilik ödülünü Hatice Meraklı, resim yarışmasında birincilik ödülünü Vaqif Zeyidguliyev kazandı. 

'MEDENİYETİMİZİN TEMELİ KÜLTÜR VE SANATTIR'

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, konuşmasında, kültür ve sanatın bir millet adına önemine değindi. 
'Bizim medeniyetimizin ana temeli kültür ve sanattır.' diyen Yıldırım, şunları kaydetti:
'O olmadan da bir mekân ortaya çıkaramayız. Bir mimarlık olmazsa mesela bina yapamazsınız. Kültür sanatı himaye ederek ancak şehirlerimizi kurabiliriz. Ümraniye‘de 120 bin gencimiz var. Bir medeniyeti inşa etmek için kültür sanat etkinliklerinde ısrarcı olmalıyız. Kültür ve sanat bir yerde yoksa o zaman sizin devletiniz tartışılır hale gelir. Yarışmalarımız bizim için çok önemli. Hikâye, şiir ve resim alanında sanatçılarımızın eserlerini alanında üstat jürimiz değerlendirdi. Bütün katılımcılarımızı tebrik ediyorum.” 

Program protokol konuşmalarının ardından 18. Geleneksel Hikâye, Şiir, Resim Yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edilmesinin ardından noktalandı. 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi