İstanbul Gündemi

Ümraniye'de olaylı kongreden Sanayi'nin 'Fatih'i 'Ragıp Agun' çıktı!

Player yükleniyor...
Haberler / STK
8 Mayıs 2023 Pazartesi 09:31

Çift listenin yarıştığı seçimde Başkan Ali Turhan'ın yönetiminin ibra edilmemesi sonucu, yerine aday gösterdiği Ahmet Uzun'un  47 oy aldığı olaylı şeçimde, Ahmet Ragıp Agun 68 oy üstünlüğü ile yeni başkan olarak seçildi.

KONGREDE OLAYLAR YAŞANDI

Ümraniye Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu'nun 2022-2023 yılı döneminde görev alacak Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılan seçimle belirlendi. Seçim esnasında avukatlar ve basın mensupları dışarıya çıkartıldı. Yaşanan olaylı kongrede ilk defa uygulanan 'Kapalı Oy' sistemi sonrası Ahmet Ragıp Agun yeni dönemin yeni yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

"MİLYON MİLYON PARALAR AVUKATLARA VERİLDİ"

Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ragıp Agun, "Dükkanlarınızı alacağız diye çeyrek asırdan beri süren davalar harcanan milyon milyon paralar avukatlara verildi ve kazanılan dava yok. Kazanılan dava varsa dükkanların tapuları gösterilmelidir." diye belirtti.

AHMET RAGIP AGUN: "KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM"

Kimsenin adamı olmadığını vurgulayan yeni başkan Ahmet Ragıp Agun sözlerine şöyle devam etti: "Hep beraber dostuz, burada hep beraber esnafız, hep beraber bir aradayız biz ben kimsenin adamı değilim ve hep beraber hepimiz için koşturacağım kendim için değil."

"İLK DEFA KAPALI OYLAMA YAPILDI"

Ümraniye Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abbdulgani Tekin, ilk defa bu seçimle  kapalı oylamaya geçeceklerini belirterek; "Bugüne kadar bir rakip liste olmadığı için biz geldik burada el kaldırdık seçimleri bu şekilde yaptık. İlgili kanun hükmünce oylamanın gizli yapılmasına inanıyoruz. Kooperatifimizin ana sözleşmesinde de bu kanun hüküm var. İlgili kanunda da bu madde var. İki liste olduğu için oylama gizli yapılmalıdır. Sorumluluk yönetim kurulunundur" dedi. Daha sonra delegelerin oylamasına sunularak oy çokluğuyla kapalı oylama yapılması istendi.

ESKİ BAŞKAN ALİ TURHAN: "BENİ HIRSIZ ÇIKARDINIZ"

Eski yönetim kurulu başkanı Ali Turhan yaptığı konuşmada, "300 lira aidatla burayı yönetiyorum. Bizim açık olmayan bir şeyimiz yok. Bize hesap sormaya gelenlere cevaplarını vermişizdir. Pandemide yüz lira aidat topladım.Millet abi pandemi var bizi idare et. Dolayısıyla bazı yerlere borçlandık ödeyemedik.  Sosyal politikalara üç yıl vergileri ödeyemedik. Biz burada kiracılarla mücadele ediyoruz. Bol keseden avukatlara para yok. Biz üç senedir Vakıfı kooperatife almaya çalışıyoruz. Vakıf kooperatifin Vakıfı şahısların değil. Bizim mücadelemiz bu. Mahkemeye verdik şuan bilirkişide. İmkanlar kooperatife geldiği zaman kiralarda Vakıfa değil kooperatife gelecek. Dükkanların tapularını aldık" ifadelerine yer vererek: "Bizi aklamadınız hırsız yerine koydunuz onun için hakkımı size helal etmiyorum" dedi. Turhan ayrıca bu kadar avukatın, basın mensuplarının ve polislerin buraya çağırılmasına gerek olmadığını söyleyerek dışarı çıkarılmalarını destekledi.

'ARABALARI PARK EDECEK YERİMİZ YOK!'

Oylamaya katılan delegelerden birisi söz hakkı alarak yandaki binanın arsasının boş olduğunu, yönetimin otopark yapmak için girişimlerde bulunmadığını arsayı ellerinden kaçırdıklarını yakınarak, arabalarını park edecek yerlerinin olmadığını belirtti.

BAŞKAN ADAYI AHMET UZUN'DAN BASIN MENSUPLARINA SALDIRI

Seçime ikinci aday olarak katılan Ahmet Uzun'un basın mensubumuza saldırması seçimde  dikkat çeken önemli olaylardan bir tanesi oldu. Uzun,  çekim yaparak vazifesini yapan basın mensubumuza yumruk atarak kamerasının yere düşüp tripotunun zarar görmesine neden oldu.

Yapılan oylama sonucu 115 oy kullanılırken,  bu oylardan 68'ini alarak rakibini ezerek yeni Başkan Ahmet Ragıp Agun oldu. 381 dükkanlı Ümraniye Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi  Yönetimin olağan kurulu yeni yönetimin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi