İstanbul Gündemi

ÜMRANİYE MECLİSİNDE '2B' GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Eylül 2020 Çarşamba 14:48

Ümraniye Belediyesi’nin Eylül Ayı toplantısının 1’inci oturumu gerçekleştirildi. 2 aylık aradan sonra toplanan mecliste parti grupları hazır bulundu. CHP Grubu Ümraniye’nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm konusundaki soru işaretlerini paylaşırken AK Parti Grubu’ndan sert tepkiler geldi. Özellikle AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, konuşmasında CHP ve Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. CHP’nin Ümraniye’de algı operasyonu yaptığını iddia eden Tuncer, Ekrem İmamoğlu’nu verdiği sözleri tutmamakla eleştirdi. Bunun üzerine söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Ali Kılıç, Tuncer’i ucuz siyaset yapmakla suçladı.

 

CHP’NİN TEKLİF ÖNERGESİ GERGİNLİK YARATTI

 

CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Aysun Şengül, Ümraniye Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar Mahalleleri ve Kazım Karabekir, Elmalıkent, İnkılap Mahalleleri’nin bir kısmına ilişkin uygulama imar planı konulu teklifi önergesi sundu. Oylamaya geçilmeden önce Maliki Ejder Batur söz alarak aynı çalışmayı kendilerinin de yaptığını, teklif önergesinin usule uygun olamadan sunulduğunu belirtip bu sunumu tribünlere oynamak şeklinde nitelendirdi. Bunun üzerine araya giren Ali Kılıç, Batur’un bahsettiği çalışma ile kendilerininkinin aynı olduğunu ve gündeme alınması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti. Yapılan oylama sonucu teklif oy çokluğu ile reddedildi. CHP Grubu, duruma tepki gösterirken, meclis başkanını adil olmamakla suçladı.

 

GÜNDEM OYLAMASINDA EK GÜNDEM POLEMİĞİ

 

Maliki Ejder Batur’un sunduğu gündem maddeleri ve ek gündem maddeleri okunup ve oy birliği ile kabul edilirken, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, ek gündem maddelerinin son anda sunulduğunu ve 15 saniyede incelenip oylamaya geçilmesini eleştirdi.

 

Oturumda ilk sözü alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, Ümraniye Millet Bahçesi’nden alındığı iddia edilen oyun grupları hakkında açıklama yaparak söze başladı. Öte yandan AK Parti Meclis Üyesi Kurbet Alim’in kendisi hakkında açtığı suç duyurusu için de serzenişte bulunan Çelik şunları söyledi:

 

“İki konuda bilgilendirme yapmak istiyorum. Birincisi mart seçimlerinden beri meclisimizi meşgul eden bir konu. Millet bahçesinden alındığı iddia edilen oyun grupları. İBB tarafından bize ifade edilen durum şudur: İBB 4 tane oyun grubu göndermek istediğinde Ümraniye Belediyesi oradaki oyun grubu sorununu çözdüğünü ve diğer parklarda oyun grubu ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu 4 oyun grubu Şubat’ta Ümraniye Belediyesi’ne gönderilmiştir. bunlar Aşık Veysel Parkı’nda, Küçük Park’ta, Sarıgazi Yolu Parkı’nda ve Ümraniye Türk Bahçesi’ndedir. Dolayısı ile oyun grubu meselesi üzerinden İBB’nin yıpratılma çabası söz konusudur. Bu söylemlerin artık sona ermesini rica ediyorum. Yine de Millet Bahçesi’ne oyun grubu isteniyorsa, hali hazırda bir oyun grubunun İBB tarafından hazır edildiğini bilgilerinize sunarım.”

 

FİLİZ ÖZTÜRK ÇELİK: ‘SİZLERİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM’

 

“İkinci konu biraz şahsi olmakla birlikte Meclisimizi de ilgilendiren bir konu. AK Parti Meclis Üyesi Kurbet Alim tarafından hakkımda suç duyurusunda bulundu. Bunun gerekçesi Mart ayında kürsüden yaptığım bir konuşmadır. Henüz savunmamı vermedim ama önce sizlerin vicdanına sunuyorum. Ben o gün şahsi olarak konuşmadım, biz burada siyaset yapıyoruz. O gün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulması ile ilgili önergemiz oy birliği ile meclisimizden geçerken ben Kurbet Hanım’a karşı koyması üzerine bir serzenişte bulunmuştum. Kurbet Hanım bunu kişiselleştirdi. Siyasi bir konuşmanın yargıya taşınması konusunda AK Parti Grubu’nun ne düşündüğünü bilmek isterim. Eğer böyle devam edecekse, hiç uzağa gitmeye gerek yok. Temmuz Meclisi’nde İstem Yıldırım Grup Başkan Vekilimize çok ağır hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. Bu şekilde mi ilerleyeceğiz, çok merak ediyorum. AK Parti’nin duruşu ne olacak, aynı tutumu biz de sergilemeli miyiz? Biz CHP olarak kimsenin dini görüşüne eleştiride bulunmamışızdır. Ben bu konuyu savcılardan önce sizlerin vicdanına havale ediyorum.“

 

YAVUZ SELİM TUNCER: “BURADA ŞİRİNLİK YAPMAYA KALKMASIN”

 

Çelik’ten sonra kürsüye gelen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, Filiz Öztürk Çelik’in olayları çarpıttığını ve siyaseti bilmediğini söyledi. Tuncer; “Filiz Hanım siyaset yapmaya çalışıyor ama bunu eline ve yüzüne bulaştırıyor. Hukukçu kimliği ile bunu nasıl yapıyor hayret ediyorum. Olayları nasıl çarptırdığını şimdi sizlere ifade edeceğim. Oyun grupları dediği, Şubat 2020’den bahsediyor. Biz 2019’dan bahsediyoruz. O tarihte oyun grupları millet bahçesinin kapısından alınmıştır. Hepsi resimleri ile mevcuttur. Ümraniye adına çok üzgünüm. Ümraniye’den seçilip büyükşehir belediye meclis üyesi seçilen birisinin, Ümraniye kalibresinde beyanat vermesini beklerdim. Filiz Hanım hariç tüm büyükşehir belediye meclis üyelerine şükranlarımı sunarım. Geçtiğimiz büyükşehir belediye meclisi toplantısında cinsiyet eşitliği ile alakalı konu konuşulduğunda İstanbul Büyükşehir Hukuk komisyonu Başkanımız Muhammed Kaynar’a ithafen çok çirkin bir şekilde ‘Siz sanırım çocukluğunuzda bir travmaya uğradınız’ gibi bir ifade kullandı. Yani ‘size birisi bir şey mi yaptı’ açılımını ifade ediyor. Bunu söyleyen bir zat ile karşı karşıyayız. Ümraniye adına hakikaten bir kayıp. Kendi grubu tarafından da ayıplanan bir konuşma ifade etmiştir. Muhammet Kaynar da şu cevabı vermiştir: ‘Ben o cinsiyetçi işlerden anlamam. Ellerinizden öper dört tane evladım var’ Bu cevabın açılımını buradaki herkes biliyordur. Dolayısı ile burada hiç şirinlik yapmasın” diye konuştu.

 

ALİ KILIÇ: ‘BUGÜN VARIZ, YARIN YOKUZ’

 

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’den sonra söz alan CHP Ümraniye Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Tuncer’in üslubunu eleştirdi. Ümraniye’yi ilgilendiren konular dışında CHP’ye yüklenilmesine bir anlam veremediğini belirten Kılıç, “Bugün varız, yarın yokuz. Bu şekilde ilerlemeliyiz” dedi. Kılıç daha sonra şunları söyledi: “Burada Ümraniye’yi ilgilendiren konuları konuşurken zaman zaman dış siyaset de yapabiliyoruz. Barış içerisinde birbirimize bakabilmemiz lazım. ‘Sen öyle dedin, ben böyle dedim’ şeklinde yol alamayız. Ümraniye halkı bizden şahsi meselelerimizi konuşmamızı beklemiyor. Filiz Hanım’a bir dava açıldı, burada ağıza alınmayacak şeyler söylendi. Filiz Hanım, o günkü konuşmasında o ifadesinden sonra yanlış anlaşıldıysam özür dilerim demiştir. Oyun grupları alındı diyorlar, bilmiyoruz. Sorunu söyleyin, çözelim. Çözüm odaklı olalım. Yanlış yapılmışsa bu yanlışın önüne geçmek istiyoruz. Halkı için seçilmiş insanlar olarak burada birbirimize gerekli hassasiyeti göstermek zorundayız. Biz burada kavgayı başlatırsak, zaten sokakta kavga başlamış demektir. Zor bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bugün varız yarın yokuz. Bunu gözeterek ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum.”

 

MALİKİ EJDER BATUR: ‘ORDUMUZA MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM’

 

AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur, meclis toplantılarının Ümraniye halkı için çok değerli olduğunu ve gereksiz tartışmaların zarar verdiğini belirtti. Batur, “Ağustos ayında meclisimiz tatildi. Temmuz’dan bu yana önemli gelişmeler oldu. Ama önce Filiz Hanım ile Kurbet Hanım arasındaki dava ile ilgili konuşmak istiyorum. Biz grup olarak bu çatı altında Ümraniye’nin daha iyi noktaya gelmesi için siyasi münazaralar yapıyoruz. Burada söylediklerimiz ile yargı mecralarını meşgul etmemeliyiz. Buradaki konuşmalarımız ile Ümraniyeli kardeşlerimizin gönlüne hitap etmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

 

‘CUMHURBAŞKANIMIZ DİMDİK AYAKTA’

 

Geçen iki aylık zaman zarfında Türk milleti açısından çok önemli günleri geride bıraktığımızı belirten Batur “Kurban Bayramı’nı idrak ettik. Hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. Ayrıca Anadolu’yu bize yurt yapan Malazgirt Zaferimiz ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 21 Ağustos’ta Fatih sondaj gemimizin Karadeniz’de yaptığı 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey verdi. Emeği geçen herkese AK Parti Ümraniye Grubu olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle başta Doğu Akdeniz’de olmak üzere her türlü uluslararası taciz ve baskıya rağmen ülkemizin menfaatleri için dimdik ayakta duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Mavi Vatan sınırları içerisinde görev yapan tüm görevlilerimize ve kahraman ordu mensuplarımıza AK Parti Grubumuz adına muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ALİ KILIÇ: ‘KOMŞU AKILLI OLSUN, 9 EYLÜL’Ü BİR DAHA YAŞAMASINLAR!’

 

Maliki Ejder Batur’dan sonra tekrar söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili

Ali Kılıç pandemi sürecinin etkilerinden ve ülke gündemindeki konulardan bahsetti. Yunanistan ile yaşanan kriz hakkında konuşan Kılıç, “Komşu komşuluğunu bilsin. 9 Eylül’ü bir daha yaşamasınlar’ dedi. Kılıç şöyle devam etti: “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 nedeniyle zor günler yaşıyoruz. El ele vererek çalışırsak bu zor günleri daha kolay atlatabileceğimizi düşünüyorum. Allah’tan temennimiz bir an önce aşı ve ilacın bulunmasıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehit ve gazilerimize minnet ve rahmet diliyorum. 1 Eylül Dünya Barış gününde de savaşların son bulmasını diliyorum. Yaşanan olaylara bakınca komşumuzun komşu hakları ile davranmasını ve 9 Eylül’ü bir daha yaşamamalarını diliyorum. Giresun’da yaşanan sel felaketi sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da mevsimlik işçilere yapılan saldırı bizi derinden yaralamıştır. Emeğe karşı yapılan bu tür saldırıları kınıyoruz.”

 

‘GEREKİRSE TEŞEKKÜR EDERİZ, GOCUNMAYIZ!’

 

İSKİ’nin Ümraniye’de yapmış olduğu çalaşmalar hakkında konuşan Kılıç, “İSKİ’ye teşekkür etmek istiyorum. Ümraniye İnkılap Mahallesi Küçüksu Caddesi üzerinde yağmur ve kanalizasyon suyunu birbirinden ayıran bir çalışma yaptılar. Yine Ümraniye’de Çakmak-TEM Otoyolu’nun açılışını gerçekleştirdik. Bu önemli çalışmadan ötürü İBB’ye teşekkür ediyorum. Ümraniye halkının ve sürücülerinin trafikte 45 dakikalık kazanımı gerçekten önemlidir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. İsmet Başkan’a da katkısı varsa teşekkür ederiz, niye etmeyelim? Hiç gocunmayız. Sayın Başkanım, sizi ilgilendiren bir konuda belki bir sitem de olabilir. Burada verdiğimiz soru önergelerine verilen cevaplar, halkımızın beklentilerinden çok uzaktır. Alelacele ve bilgi dağarcıklarına bakılmadan yazılmış olduklarını düşünmek istiyoruz. Verilen cevapların daha itinalı ve halkın beklentileri doğrultusunda olmasını diliyoruz” dedi.

 

 

TOLGA CAN: ‘EY BIDEN! SENİN GÜCÜN YETMEZ!’

 

Ali Kılıç’tan söz sırasını alan İYİ Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Tolga Can konuşmasına ABD başkan adayı Joe Biden’ın sözlerine cevap vererek başladı. Can, “Bir aylık aranın ardından Meclisimizin çalışmalarına başlamış olmasından son derece mutluyuz. Geçtiğimiz ay ABD başkan adayı Biden, ülkemizde muhalefeti destekleyeceğini beyan etti. Biz de İYİ Parti Meclis üyeleri olarak diyoruz ki ‘Ey Biden! Bu ülkede ne iktidar yapmaya ne de iktidar dövmeye senin ve parçası olduğun siyonizmin gücü yetmez. Türkiye’de siyaseti dizayn edecek tek güç Türk milletidir. Millet egemenliği ancak sandıkta tecelli eder. Gerisi bizim için kuru bir gürültüdür. Bizler İYİ Parti olarak dün ve bugün olduğu gibi yarınlar için de Türk milleti için çalışacağız. COVID-19 testi pozitif çıkan eski başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e, eşi Semiha Hanım’a ve Ali Babacan’a acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

CİHAN TUFAN: ‘KIBRIS BUGÜN BÜTÜN DÜNYANIN GÜNDEMİNDEDİR’

 

Tolga Can’ın sözlerinin ardından söz alan MHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Cihan Tufan, meclis oturumlarına verilen süre zarfında Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylara dikkat çekti. Özellikle Doğu Akdeniz’deki faaliyetler ve Kıbrıs meseleleri üzerinde duran Tufan, “Cenabı Allah bizleri hizmet yarışında yarışan bir ekip olmayı nasip eylesin. Ağustos ayının en önemli gündem maddelerinden biri Kıbrıs meselesi oldu. 1571’de Gedik Ahmet Paşa tarafından alınan Kıbrıs’ın önemi üzerinden geçen 450 yıl sonra bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün hala dünyanın gündemindedir. Libya ile yapılan mutabakat Kıbrıs’ı korumak için atılan büyük bir adımdır. Bunlar çok önemli tarihi olaylardır. Aziz ordumuza muvaffakiyetler diliyorum. Giresun’da doğa üstü bir afet yaşandı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde olduğu gibi dere yataklarına yapılan binaların ıslah edilmesini ve hiçbir masraftan kaçınmadan oraların taşınmasını temenni ediyorum. Ümraniye Belediyesi olarak bu süreçte yapılan hizmetleri takdirle karşılıyorum. Muhalefet görevimizi yapacağız ama çalışmaları da takdir edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

BATUR: ‘İBB YENİ BİR HİZMET ŞEKLİ Mİ BULDU?’

 

Tolga Can ve Cihan Tufan’ın konuşmalarının ardından söz yeniden AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur’a geldi. CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın İSKİ ve İBB ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap veren Batur, Tantavi Tüneli’ne asılan pankartı eleştirdi.

 

Batur, “Ali Bey’in İSKİ ile ilgili söylediği konu hakkında araya girmek isterim. Küçüksu Caddesi’ndeki su taşkınları ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlerden bahsetti. AK Parti Grubu adına emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca Çakmak’taki mevzu bahis yan yol projesine, seçimden önce o zaman aday olan İsmet Başkanımız’ın da girişimleriyle, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlanmıştı. Başta İsmet başkanım olmak üzere -çünkü sebep olan odur, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geçenlerde Tantavi Tüneli’ne girerken bir yazı gördüm ve aynen okuyorum. ‘Tantavi Alt Geçidi’nde yaşanan su baskınlarına son veriyoruz. İstabul Büyükşehir Belediyesi’ 1990’dan beri Ümraniye’de oturuyorum. 2004’ten beri de Ümraniye Belediyesi’nde öyle ya da böyle görevim var. Tantavi Alt Geçidi’nde bir su baskını hatırlamam. Merak ettiğim husus, yaşanmayan su baskınlarına karşı yeni bir hizmet türü geliştirdiyse Büyükşehir Belediyesi, onu da bilelim!” dedi.

 

MEHMET ÖZGÜR ÜRETEN: ‘ALTI AYDIR CEVAP ALAMIYORUZ’

 

İSKİ ve İBB konuları, konuşmacılar arasında adeta atışmaya sebep oldu. AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur’dan sonra konuşan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, AK Parti Grubu’nu sorulara yanıt vermemeleri konusunda eleştirdi. Üreten şunları söyledi: “Söz İSKİ’den açılmışken, biliyorsunuz Ördekçi Göletimiz var. Sazlık, koku yapıyor ve etrafı hurda işi yapan işletmeler ile dolu. İSKİ yıllar sonra oraya el atmış durumda ve şu an o bölgenin kurutma çalışmaları yapılıyor. Bölgenin temizlenmesi için Ümraniye Belediyesi’ne yaptığımız başvurular da sonuçlandı, ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

‘AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN AKIBETİ NEDİR?’

 

Üreten şöyle devam etti: “2019 yılında Esenşehir Mahallemiz için bir önerge vermiştik. Mevcut yeşil alana spor alanı ve park yapılsın istemiştik. Yavuz Bey bize alanın spor alanı için yeterli olmadığını ve parkın 2019 yılı içinde tamamlanacağı şeklinde cevap vermişti. Şu an farklı bir parselde basketbol sahası yapılıyor. Bu iyi bir gelişme, fakat bahsettiğim bölge hem mülkiyeti belediyemize ait ve mahallenin ortasında bulunuyor. Bu konuyu hatırlatmak istedim. Site Mahallemizde bir kentsel dönüşüm durumu var. Herkesin merak ettiği bir konu var. Burada ne olacağı henüz belli değil kimse nereye ne kadar ticaret alanı yapılacak, ne kadarı konut olacak bilmiyor. Ayfer Soyak Aile Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ile ilgili bir soru sorduk fakat altı aydır cevap alamadık. Bizim talebimiz bu sağlık merkezi taşınacak ise taşınsın fakat yanına bir kreş gündüz bakım evi de yapılsın ki bölge halkı da rahatlasın. 12 bin metrekare ticari alan yerine sosyal donatı alanı yapılmasını öneriyoruz. Bizler yerel seçimde burada Ümraniye halkına hizmet etmek için oy aldık. Haklarımızı belediye başkanına devretmek için oy almadık. Meclis oy çokluğu diyorsunuz o sizlerin takdiridir ama bizim değil. O ticaret alanının akıbetini öğrenmek istiyoruz. Temmuz ayında bir gündem önergesi vermiştik. Ama reddedildi. Bölgemizin plansız kalmasını istemiyoruz ama şu an bölge plansız. İsmet Başkan bölgenin kurtuluşunun ‘Riskli Bölge İlan Edilmesi’ ile olacağını müjdeledi. Böyle müjde mi olur! Planları getirin arkadaşlar, elimizden geleni yapalım. Bölgemiz plansız kalmasın istiyoruz. Gerçekten riskli bölge ise neden iki buçuk yıldır hiçbir şey yapmıyorsunuz ve 115 bin yurttaşımızın hayatını niye riske ediyorsunuz?”

 

BATUR: ‘AK PARTİ GELENE KADAR BURADA TAPU YOKTU’

 

Mehmet Özgür Üreten’in bahsettiği kentsel dönüşüm açıklamalarına cevap veren AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili  Maliki Ejder Batur “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” derler. Burası, AK Parti iktidara gelene kadar tapusuzdu. Biz kanun düzenlemesini yaptık ve CHP’nin her türlü engellemesine rağmen tapulanmanın önünü açtık” dedi.

 

AK Parti iktidarı olarak yapılan planlamalara CHP’nin de onay verdiğini belirten Batur, “Şimdi bölge halkının evleri riskli bölge ilanıyla AK Parti tarafından ellerinden alınacak gibi bir dezenformasyon görülüyor. Yahu bu bölgede bizden önce tapu yoktu. Madem elinizden alacağız neden size tapu verdik? Siyaset yapacaksak düzgün yapalım. Biz buranın tapu ve plan çalışmasını yaparken karşı çakacaksın, sonra planlara destek vereceksin. Geldiğimiz noktada muğlak bir durum söz konusu değil. Belediye başkanlığımız soru önergesine resim cevap verecektir. Söz konusu bölgeleri bazı partiler kaşımaya başladı. Şunu söylemek isterim ki buralar Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kimsesizlerin kimi’ olduğu yerlerdir. Burada halkımızın aleyhine bir çivi bile çakmayız. Destek verecekseniz planınız ile gelin. Belediyemizin amacı Elmalıkent’te örnek bir proje yapmaktır” dedi.

 

KILIÇ: ‘CHP YARGININ DIŞINA ÇIKMAZ’

 

Maliki Ejder Batur’un sert açıklamalarından sonra yeniden söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, CHP’nin hiçbir şekilde engel olmak maksadıyla hareket etmediğini, yaşanan gecikmelerin yargı sürecinden kaynaklandığını belirtti. Kılıç şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman yargının dışına çıkmamıştır. Yargı ne karar vermişse bunları uygulamıştır. Oluşan gecikmeler yargı sürecidir. kaldı ki bu bölge için CHP olarak biz destek verdik. Bizim söylemimiz şu; Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın bu beş buçuk mahalleyi risk alanı altına alması üzerine bu beyanatı verdik. Biz Ejder Bey’in söylediğinden yola çıkarak bunu teklif kararı olarak sunacağız.”

 

 

Kılıç’tan sonra söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Aysun Şengül, Aşağı Dudullu Mahallesi, Cami Caddesi ile Şahinler Caddesi bağlantısı ile ilgili ve Elmalıkent Mahallesi’ndeki inşaat ile ilgili soru önergelerini sundu. Oy birliği ile kabul edildi.

 

TANTAVİ TÜNELİ’NDEKİ PANKART OTURUMDA GÜNDEM OLDU

 

CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, Maliki Ejder Batur’un, İBB tarafından Tantavi Tüneli’ne asılan pankart hakkında söylediklerine yanıt verdi. Çelik, “Ağustos 2019’da yaşanan su baskınları ile pek çok vatandaşımız mağdur oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir çalışma başlatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile bir eylem planı oluşturuldu ve İstanbul’da 107 nokta tespit edildi. Öncelikle 16 alan kritik olarak belirlendi. 14 tanesi Avrupa yakasında 2 tanesi Anadolu yakasında. Sadece Tantavi Tüneli değil Nevzat Demir Tesisleri’nin önü de bu kritik noktalardan ikisi olarak belirlendi. Kısa ve orta vade olarak ayrıldı bu çalışmalar. Tantavi Tüneli’ne yağmur suyu imalatı yapılacak, Nevzat Demir’e de dere yükseltme çalışmaları yapılacaktır. Yani bu çalışmaların tamamı doğrudur, o afiş oraya bilinçsiz veya sahte bir şekilde asılmamıştır” dedi.

 

Filiz Öztürk Çelik’ten sonra söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Şenol Berk İrfan Koleji’ne ait soru önergesi sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

ŞEKERCİOĞLU: ‘TANTAVİ’DE SU BASKINI OLAYI YAŞANMAMIŞTIR’

 

Şenol Berk’ten sonra söz alan AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Orçun Şekercioğlu yeniden Tantavi Tüneli konusuna girdi. Kendisinin doğma büyüme Ümraniyeli olduğunu ve daha önce Tantavi Tüneli’nde su baskını gibi bir olay yaşanmadığını belirtip, Ejder Batur’a destek verdi. Şekercioğlu şunları söyledi: “Küçüksu’daki baskınların halkı ne kadar mağdur ettiğini ben şahsen biliyorum. O baskından sonra biz İSKİ’ye bir ziyarette bulunduk. Yapılan görüşmelerde çok maliyetli bir proje olacağı ve hemen geçilemeyeceği söylendi bize. Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım, genel müdür düzeyinde bir görüşme sağladı ve çalışmalar başladı. Bu vesile ile yaklaşık 10 sokakta var olan altyapı problemini de çözmüş olduk. O zaman mağdur olan vatandaşlarımıza encümen kararıyla bazılarına iki defa destek olduk. Tantavi Tüneli konusunda Ejder Başkanıma katılıyorum. Doğma büyüme Ümraniyeliyim. Orada su baskını görmedim. Filiz Hanım’ın dediği doğru olabilir. Riskli alan olabilir. Ama bilgilendirme ‘olası su baskınlarını önleme’ şeklinde olsaydı daha nezaketli olurdu diye düşünüyorum.”

 

AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Orçun Şekercioğlu’nun konuşmasının ardından CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten Saray Mahallesi 2417 ada 5 parsele yapılan inşaat ve Madenler Mahallesi 14101 yapılan inşaat hakkında soru önergeleri sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

 

AV. ÖMER FARUK AKBULUT: “TİYATRO SİYASETİ YAPIYORLAR”

 

CHP’li üyelerin Tantavi Tüneli konusundaki açıklamalarına bir tepki de AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Av. Ömer Faruk Akbulut’tan geldi. Akbulut, İBB’nin halkı aldattığını savunarak  “Öncelikle Filiz Hanım’ın verdiği cevabı hayretle dinledim. Ben size sadece pankartı okuyacağım ve CHP ve İBB’nin Ümraniye’de nasıl bir siyaset izlediğini hep birlikte göreceğiz. ‘Tantavi Tüneli’nde yaşanan su baskınlarına son veriyoruz.’ Bu metinde riskli alan ilgili bir terim geçmiyor. Yani tiyatro siyasetine devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

YAVUZ SELİM TUNCER: ‘CHP BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRDÜ’

 

Yüksek tansiyon ile devam eden oturumda belki de en sert çıkışı AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer yaptı. CHP ve İBB’nin politikalarını eleştiren Tuncer, zaman zaman diğer üyeler ile de kürsüden atıştı. Tuncer şunları söyledi: “Şu ana kadar İBB’de Ak Partili Meclis Üyelerinin vermiş olduğu soru önergelerine, istisnasız hiçbir tanesine CHP’li Başkan İmamoğlu cevap vermemiştir. CHP’nin yapmadığı işleri yapıyormuş gibi göstermek gibi bir durumu var. Çakmak-TEM bağlantı yolu bir buçuk yıl atıl olarak orada kaldı. Biz bu meseleyi ulusal medyaya düşürdük, çalışmalar başladı. Bu noktada İsmet Yıldırım başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Maalesef CHP onu da yapmamıştır.”

 

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

 

CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın sözlerine istinaden konuşmasına devam eden Yavuz Selim Tuncer “Ali Bey ‘CHP yargının dışına çıkmaz’ dedi. Ümraniye Belediye Meclisi, ilçenin en büyük karar organı ise, İstanbul Belediye Meclisi de İstanbul’un en büyük karar organı değil midir? Oraya seçilen insanları İstanbul halkı seçmemiş midir? Orada çıkan kararlar neden uygulanmıyor? CHP’li arkadaşlar çıkıp burada konuşacağına bizim verdiğimiz önergelerin takipçisi olmaları lazım. Hukuk dışı işler yapılıyor, gerekirse Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Esenler ilçesi, görevi kötüye kullandığından dolayı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Biz de bu vesile ile bulunacağız” dedi.

 

‘İMAMOĞLU‘NUN İŞİ GÜCÜ ALGI’

 

Tantavi Tüneli konusuna da değinen Yavuz Selim Tuncer “Burada Tantavi konuşuldu. Aklıma hemen şu geldi. İşi gücü algı sayın İmamoğlu’nun. Aklıma geçmiş dönemde İstanbul’da bir sel baskını olduğunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Belediye Başkanımız neredeydi biliyor musunuz? Tatildeydi. Şaka gibi, geldi bir yelek giydi, oralarda gezdi ve tatile geri döndü. O sel baskınının sebebi ne biliyor musunuz? Gelir gelmez iptal ettiği bir ihale. Mazgalların temizlenmesi ihalesi. Boş yere orada bir vatandaşımız vefat etti. Bize böyle algılarla gelmesin. Onun bu algılarını ispatlı bir şekilde yıkacağız. Tantavi’de hiçbir zaman sel baskını olmamış. Algı yönetimi yapmak için o pankartı oraya koyuyor” dedi.

 

‘VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMUYOR’

 

“Ümraniye üzerinde bir seçim oldu. AK Parti adayı vardı, onların adayı vardı. Cevher bey, seçimi kaybetmeyi hazmedemedi. Ekrem Bey kendisine büyükşehirde başka görevler vermiş. Orada görevinin başındayken hangi bilgi ve birikimle sözü geçen beş buçuk mahalleyi kışkırtıyor, yalan, yanlış manipülasyon yapıyor. Yanına da İstanbul Mimarlar Odası’ndan birini alıyor.  Burada üstten üstten konuşacaksın, efe efe tavırla İBB’yi pas geçiyorlar diye soracaksın. İBB ayakta duramıyor. İBB’nin başı meclis üyesine küfrediyor. Kayak takımı monte ediyor. 15 TL’lik dezenfektanı, 75 TL’ye alıyor. 0,65 kuruşluk maskeyi 2,89 TL’ye alıyor. Verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremiyor. Siz de burada beş buçuk mahallede İBB’yi nasıl by-pass ediyorsunuz diyorsunuz. Size bir resim göstereceğim. Sizler de oradaydınız. Ekrem bey 2020 Haziran’da açacağım demişti. Evet burası meydan. Faaliyet raporunda da diyor ki ‘Ümraniye 15 Temmuz zemin Altı Otoparkı’nın 2021 yılı sonuna yetiştirilmesi amaçlanıyor’ Ben size söyleyeyim, 2021 yılı sonuna da asla bitiremez.”

 

‘YÜZÜNE DE SÖYLÜYORUM, KİMSEDEN ÇEKİNMEM’

 

Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul Projesi ile ilgili dağıttığı kitapçıklardan birini kürsüden üyeler gösteren Tuncer “Ümraniye, İstanbul’un parlayan yıldızı. Ekrem Başkan belediyeciliğin dışında her işle ilgili. Bir kitapçık yapmış Çakmak Pazarı’nda dağıtıyor. Nedir bu? 25 soruda Kanal İstanbul. Adayken bu konulara girmiyordun, Eyüp’te namaz kılarken de bu konulara girmiyordun. İşi gücü bırakmışsın, pazarda bunları dağıtıyorsun. Sanki babanın malı, bunları kaça mal ettin? Ben bunları yüzüne de soruyorum, kimseden çekinmiyorum” dedi.

 

ÇANAKKALE ERİKLİ’DEKİ ARSADAN YÜKLENDİ

 

Yavuz Selim Tuncer sözlerine şöyle devam etti: “İsmet Yıldırım, 20 yılda 80 bin konut üretmiş arkadaşlar. Burada kamuoyuna da bir ihbarda bulunuyorum. Şimdi asli unsuru konut yapmak olan bir kurum, daire, iş yeri satabilir ama arsa stoğunu satamazsınız. 80 dönüm Çanakkale Erikli’de arsa sattınız. Kaça sattılar, sattıkları fiyatın dört katına satıldı o arsa. İBB bize yatırım yaptı da biz hayır mı dedik? Hükümet, Cumhurbaşkanımız, bakanlar buraya yatırım yapıyor, muhterem rahatsız oluyor. Bakın burada Hekimbaşı’nda spor köyünden tutun, millet bahçesinden tutun, yüzme havuzlarından tutun. Şimdi Osmangazi Korusu’nu yapıyoruz. Hükümet Konağı yapıyoruz. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Bir teşekkür edin. Dürüst siyaset yapın”

 

ALİ KILIÇ: ‘BİZİ TEHDİT EDEMEZSİNİZ’

 

AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’in sert konuşmasından sonra söz alan CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın cevabı da sert oldu. Kılıç ‘Bizi tehdit edemezsiniz” dedi. Kılıç şöyle devam etti: “Dünya barışından da bahsederken, burada daha usturuplu, beşeri ilişkilere riayet ederek konuşmasını talep ettik. Yani kürsüye çıkıp Yavuz Bey’in tehdit eder havasıyla, bizi kimler tehdit etti de ne oldu. Tehdit edeceğiniz biz değiliz. Biz tehdit edilecek insanlar değiliz, Her mecrada varız. Her seferinde yok yemek parası, yok tatil, yok vefat eden vatandaş gibi konularla ucuz siyaset yapacak olursak döner kendimize şöyle bir bakarız. Allah’tan gelen sel felaketinde Giresun’da vefat eden vatandaşların sorumluluğunu sayın Cumhurbaşkanı’na mı bağlayalım? Bunlar ucuz siyasetler, eğer ki siz orada yerleşim planını adam gibi yapsaydınız, dere yatağına ev yaptırmasaydınız zaten sıkıntı olmayacaktı. Burada şov yapmanın bir anlamı yok ama Yavuz Bey bunu seviyor.”

 

‘ÜÇ YILDIR YAPMADINIZ, ŞİMDİ HESAP SORUYORSUNUZ’

 

Ümraniye Meydanı’ndaki proje hakkında konuşan Kılıç “Ümraniye Meydanı’nın faaliyet raporunu 2017 yılında Hasan bey çıktı burada sunum yaptı. Tiyatro alanı ve otopark inşattı 2017 yılına ait. 2017, 2018, 2019 yılında yapmadınız. İnşaat başlamıştı. Sayın İmamoğlu’na neden bitmedi diyorsunuz. Bakın pandemi yüzünden insanlar nefes alamıyor. Bazı projeler ertelenmiş olabilir. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı? Vatandaşı getirip orada pandemi koşullarında mı çalıştıracağız? Parasına gelince sizin kadar biz de ödedik orada bir sıkıntı yok” dedi.

 

Yavuz Selim Tuncer’in iddialarına yanıt veren Kılıç “Belediye başkan adayımız burada değil, sadece bir üye kendisi. Arazide gezebilir, siz de gezebilirsiniz. Ne yapacaksınız, yasaklayacak mısınız? Her yerde inşaatlar yapıyorsunuz, ama künyeleri yok“ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi