İstanbul Gündemi

Yalı sahipleri tek tek boğazdan ayrılıyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
8 Mart 2023 Çarşamba 18:45

11 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul depremi ile ilgili verilen alarmlar, İstanbul halkının korkmasına neden oldu. Özellikle de boğaz kenarında yaşayan vatandaşlar, yavaş yavaş evlerini boşaltma kararı almaya başladı.

YENİLENMESİ YASAK YAPILAR VAR

İstanbul Boğazı'nda yer alan yapıların çok büyük bir kısmı, 1980 yılı öncesinde inşa edilmiştir. Bu kapsamda “Boğaziçi Kanunu”  devreye girmektedir. Bu kanuna bağlı olarak, yapıların değiştirilmesi ya yenilenmesi yasaktır. Durum böyle olunca vatandaşlar, deniz kıyılarından uzaklaşarak daha sağlam yapılara taşınma karar almıştır.

ANADOLU HİSARI, ÇENGELKÖY VE DAHA BİRÇOK İL TEHLİKEDE!

İstanbul, son zamanların en çok konuşulan ve en tehlikeli görülen deprem bölgelerinin başında gelmektedir. Özellikle de Yeşilköy, Çengelköy, Anadolu Hisarı, Beylerbeyi,  Paşabahçe gibi semtler büyük bir risk altında. Bu nedenle, söz konusu semtlerde yaşayan vatandaşlar yavaş yavaş evlerini boşaltarak deniz kıyısından uzaklaşma kararı almaya başlamıştır.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi