İstanbul Gündemi

Yeni Merkez Bankası Başkanı belli oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı

Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yerine gelen isim Fatih Karahan oldu.
Yeni Merkez Bankası Başkanı belli oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı
Haberler / Ekonomi
3 Şubat 2024 Cumartesi 11:51

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden affını istemesi sonrası Merkez Bankası yeni başkanın kim olacağı merak ediliyordu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan atandı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Dr. Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğdu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı. Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. 3 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete kararına göre Merkez Bankası Başkanlığına atandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi