İstanbul Gündemi

Yücel Evsen: ‘Çekmeköy’de Milli Görüş belediyeciliğini ayağa kaldıracağız’

Yeniden Refah Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Evsen, ilçe binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yücel Evsen: ‘Çekmeköy’de Milli Görüş belediyeciliğini ayağa kaldıracağız’
Haberler / Politika
25 Ekim 2023 Çarşamba 10:58

Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Ömer Zahit Kuvvet, Yeniden Refah Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Evsen, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

ÖMER ZAHİT KUVVET“YEREL SEÇİMLERE HAZIR BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİZ”

Toplantıda ilk sözü alan Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Ömer Zahit Kuvvet, “Yaklaşık 9 aydır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. İlçe başkanlığındaki ilk hedefimiz teşkilatı yapılandırmaktı. Elhamdülillah 50 kişilik yönetim, 18 kişilik gençlik kolları, 14 kişilik de kadın kollarımız hazır durumda. Ayrıca 21 mahallemizde de teşkilatımız hazır. Baş müşahit ve okul sorumlularımız da belirlendi. Yerel seçimlere hazır bir şekilde gideceğiz. Teşkilatımızı hazır hale getirdikten sonra sahalara inmeyi planladık. Buna rağmen şuanda sahada en aktif olan parti biziz. Yücel Başkanın aday adaylık süreci devam ediyor. Teşkilatımızın tamamı kendisine destek veriyor. İnşallah çok yakın zamanda ‘hayırlı olsun’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI YÜCEL EVSEN’İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“Öncelikle Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Haberleri vatandaşa en doğru şekilde aktaran, biz siyasetçilerin söylemlerini halka ulaştıran basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş seçim atmosferine giriyoruz. Çekmeköy Belediyesi Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumuzu geçen hafta yapmıştık. Bismillah deyip bir yola çıktık. Bu yola çıkarken bizim hedefimiz Milli Görüş belediyeciliğini Çekmeköylülerin hizmetine sunmaktır. Geçmiş siyasi tecrübelerim, STK’lardaki tecrübelerim, 35 yıllık Çekmeköylü olmamız, Çekmeköy’ün mahalle mahalle, sokak sokak sorunlarını bilmemiz günün sonunda ilçemize hizmet etme sebeplerini oluşturdu. ‘Önce aday olalım da nasılsa Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı var. Bir başkan yardımcılığı kaparız’ düşüncesiyle yola çıkmadık. Bu çok net. Ben de başkan olmak için ‘her şey mubah’ hırsı yok. Ayrıca başkan yardımcılığı teklif etseler bile asla kabul etmem. Net söylüyorum.”

“VAY ONLARIN HALİNE!”

“Biz bu yola kendi ocağımızdan başlayalım dedik. ‘Neden düğün salonunda aday adaylığı başvurunuzu yapmadınız?’ diye sordular. Orada yapsaydım bu başvuruyu oraya da STK’lar, muhtarlar, siyasileri, bizi tanıyanları davet edecektik. Fakat Çekmköy’de son 15 yıla baktığımızda ‘Arkamda onlarca dernek, 10 bin oyum var’ diyen hiçbir irada kabul görmedi. O yüzden biz bu ocakta başlayalım istedik. Dumanımızı ocakta tüttürürsek dumanını tüm Çekmeköy görür. Biz tasarruf derken başlangıçta o kadar harcama yapsaydık çelişkiye düşerdik. Birileri gibi seçim için 200 milyon TL bütçe ayırdık demiyoruz. Kimse kusura bakmasın belediye başkanlığı için 200 milyon TL ayıran adam ne bekliyor acaba? Bana sordular ‘bütçen ne kadar?’ diye. Benim cevabım ise bin 500 tane teşkilat mensubu oldu. Bizim bütçemiz de, sermayemiz de budur. Karşılığını almak için parayı ticarette koyarsınız. Siyaset insana yapılan bir iştir. Bu zihniyetle vatandaşı kandırabileceklerini zannediyorlarsa vay onların haline!”

“BUNA ÇEKMEKÖY HALKI KARAR VERECEK”

“Eleştirdik, teklif ettik, projeler sunduk... Allah razı olsun mevcut yönetim de Çekmeköy’e hizmet etti. Fakat biz eksiklikleri nasıl giderebiliriz, nasıl daha iyi hizmet edebiliriz diye yola çıktık. İlk gün söylediğim gibi Çekmeköylülerin hayallerini, geleceklerini nasıl inşa edebiliriz diye yola çıktık. Seçimlerde vaat çok olur. Bunların bir kısmı yapılır, bir kısmı ise bir sonraki döneme bırakılır. Fakat biz Çekmeköylülerin hayallerini, sorunlarını çözmek için ertelemeyeceğiz. Bu ilçenin sorunlarını uzaktan gelen, burada hiç yaşamamış biri, sadece seçimlerde Çekmeköy’e gelenler ne kadar bilir? Buna Çekmeköy halkı karar verecek.”

“ŞUANDA 26 TANE PROJEMİZ HAZIR”

“Çekmeköy’de 20 bin TL’ye çalışan kadınlar 10-12 bin TL kreşe veriyor, bunun yanı sıra ulaşım ve diğer masrafları çıkarınca eline cüzi bir miktar kalıyor. Biz 7 sene önce Çalışan Annenin Evi projesini geliştirmiştik. Sosyal belediyecilikte yapılması gereken işlerden biri budur. Bu proje vaat edil, bizim hayalimizdir. Her mahalleye Çalışan Annenin Evi yapmak... Sabah işe giden anne çocuğunu oraya bıraksın, akşam da oradan alsın. Tabi bu ücretsiz olacak. Çekmeköy’de dershaneye gidenlerin oranı yüzde 96’dan yüzde 40’lara düştü. Boş duran kültür merkezlerini okul sonrası üniversiteye hazırlık kursu olarak değerlendirebiliriz. Bunlar için ekstra bütçelere, yeni binalara gerek yok. Elinizdeki altındaki binaları bir vizyon doğrultusunda bu iş için hazır hale getirmeniz gerekiyor. Bu anlattığım proje 6 ay içerisinde yapılabilir. Çekmeköy’de çok sayıda boş arazi var. Bunlar tarımda değerlendirilebilir. Bununla alakalı da proje sunmuştuk. Şuanda 26 tane projemiz hazır. Günü geldiğinde hepsini açıklayacağız.”

“ELDE EDİLECEK TASARRUFLA BİNLERCE KONUT YAPILABİLİR”

“Geçenlerde CNN Türk’te konut yapımı için hazine arazilerinin satışıyla ilgili konuyu konuşmak için canlı yayına katılmıştım. Orada da ifade ettim. Bu proje için üzerine aylarca düşünmeye gerek yok. Basit ama etkili tasarruflarla binlerce konut yapılabilir. Türkiye’de bin 500 civarı belediye var. Bu belediyeler her yıl ilkbaharda ve sonbaharda parklara, yoların kenarlarına çiçekler diker, çürük raporu almış binaların önlerine her yıl yeni kaldırımlar yapar. 5 yıl boyunca bunları yapmasınlar oradan elde edilecek tasarrufla binlerce konut yapılabilir. Tabi parkları, yolları bakımsız bırakmayacağız. Güzel bakacağız, temiz tutacağız. Allah izin verir, Çekmeköylüler de teveccüh gösterirse biz Çekmeköy’ü böyle yöneteceğiz.”

“UZUN VADELİ PROJELERİMİZ DE VAR”

“Benim bir hayalim var. Taşdelen’deki 3 mahalle Sancaktepe’de. Taşdelen’de başlayıp Yenidoğan’ın çıkışına kadar yolu aşağıya almak... 3 mahalleyi birleştirip Çekmeköy’e katmak... Bunlar kısa vadeli projeler. Bir de uzun vadeli projelerimiz var. Bunlardan biri de otopark sorunu. Çınarköy’de Ormanköy bittikten sonra Taşdelen’e artık girilemeyecek. Çekmeköy’ün bir meydanı yok. 3 mahalleyi birleştirip yolun üstünü kapattığımızda yürüyüş alanları, kültürel etkinlik yerleri, meydan yapılabilir.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi