İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı kongrelerde konuştu! ‘Kendi logomuzla, adaylarımızla seçime gireceğiz’

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Çekmeköy Olağan 5. İlçe Kongresi’ne, Beşiktaş 7. Olağan İlçe Kongresi’ne, Esenyurt 4. Olağan İlçe Kongresi’ne, Gaziosmanpaşa 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katılarak, partililer ile bir araya geldi.
Başkan Yazıcı kongrelerde konuştu! ‘Kendi logomuzla, adaylarımızla seçime gireceğiz’
Haberler / Politika
23 Ekim 2023 Pazartesi 10:28

Çekmeköy İlçe Kongresi Hamidiye Kültür Merkezi’nde, Beşiktaş İlçe Kongresi Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde, Esenyurt İlçe Kongresi Esenyurt Kültür Merkezi’nde, Gaziosmanpaşa İlçe Kongresi ise Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrelere birçok siyasi partiden, Sivil Toplum Kuruluşlarından, hemşeri derneklerinden katılımcılar ve konuklar katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İlçe Kongresine katılım sağladı.

ESENYURT’TA İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ

Çekmeköy, Beşiktaş ve Gaziosmanpaşa İlçe Başkanları görevlerine devam ederken, Esenyurt İlçe Başkanı Ender Esiner, görevini Kemal Aygün’e devretti.

“SADE BİR VATANDAŞIN ELİNDEN GELENDEN FARKSIZSA NEDEN O MAKAMLARDASINIZ?”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, yaptığı konuşmalarda 7 Ekim tarihinden itibaren gelişmekte olan İsrail-Filistin çatışmasına ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere dair hazırlıklara dikkat çekti. Yazıcı, “Dünyayı yönetme iddiasında olan egemen güçler, dünyanın her bir tarafında kan ve gözyaşı akıtmaktadır. Ancak 7 Ekim günü, yenilmez ve yıkılmaz sanılan İsrail terör rejimi, Filistin’in izzetli mücahitleri tarafından unutulmaz bir tokat yedi. Bu kutlu direnişten hemen sonra İsrail apartheid rejimi, kendi uyguladıkları zulmü meşrulaştırmak için kapsamlı bir algı ve manipülasyon sürecine girdiler. Bizler de Saadet Partisi olarak bir miting düzenledik.  Her siyasi partiden, her sivil toplum kuruluşundan, her toplum kesiminden insanımızla Maltepe Etkinlik Alanında “Haklı Davamızda Filistin’in Yanındayız” diyerek güçlü bir irade ortaya koyduk ve müstekbirlere karşı mazlumların safında olduğumuzu tüm dünyaya haykırdık. İnsanımızın meydanlarda söylediğini kürsülerde tekrar etmekten ileri gidemeyen yöneticilerimize Allah, feraset ve dirayet versin! Vatandaşlar zulme karşı elinden gelenin fazlasını ortaya koyuyor da yine de vicdanı rahat etmiyor. Fakat icraat makamında olup da bunca vahşete karşı STK gibi,  vatandaş gibi davranmaktan bir adım dahi öteye gidemeyenler temennilerle vicdan rahatlatıyor!  Elinizden gelen, sade bir vatandaşın elinden gelenden farksızsa neden o makamlardasınız?” dedi.

“NASIL BİR ACZİYET, NASIL BİR ÇARESİZLİK İÇİNDESİNİZ!”

Dünyaya seslenen Yazıcı, “Gazze’de benzin bitti, enerji santralleri çalışmıyor, tüm dünyaya kapatıldı, yemek bitiyor, su yok, elektrik yok, şehir tamamen karartma altında. İsrail, yasaklı olan fosfor bombasını atmaya devam ederek bir savaş suçu işliyor. Kıtlık başlayacak. 2 milyondan fazla insan hapis hayatı yaşıyor. Ve dünya bunu görmezden geliyor!” ifadelerini kullandı.

“SİZ DEĞİL MİSİNİZ İNSANLIK TARİHİNİN EN BÜYÜK VAHŞETLERİNİ İŞLEYEN?”

“Büyük Şeytan Amerika’nın elebaşı Biden, hain hastane saldırısıyla alakalı “Hamas’ın yaptığını söylüyor. Beyefendi herhalde İsrail’e Amerika’ya hastane bombalamanın atfedilemeyeceğini düşünüyor ama unutulmasın; biz bu Amerika’nın cemaziyelevvelini biliriz. Siz değil misiniz, Irak’a girip binlerce Iraklı kadına tecavüz ederek iffetini kirleten? Siz değil misiniz, Irak Ebu Gureyb Hapishanesinde insanlık tarihinin en büyük vahşetlerini işleyen? Siz değil misiniz, Afganistanlı mücahitlerin üstüne haksız saiklerle gidip bir halkı katletmek isteyen? Siz değil misiniz, Ortadoğu’da çıkan bütün savaşların organizasyoncusu, silah satanı, sonra da çıkıp kendisine “barış ve demokrasi devleti” diyen? Sadece Müslüman coğrafyalarda değil, Asya’dan Afrika’ya kadar milyonlarca mazlum insana zulmettiniz. Vietnam’da, Laos’ta, Kamboçya’da katliamlar yaptınız, mazlum halkları toptan imha projesine giriştiniz. En büyük günahlarınızdan birisini de bugün terör rejimi İsrail’in hamiliğini yaparak işliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“ZULME HEP BERABER MEYDAN OKUDUK”

Saadet Partisi olarak İsrail’e tepki gösterdiklerini vurgulayan Yazıcı, “Bize, ‘‘Mecliste grubunuz olursa ne olacak’’ dediler. Daha önce emeklilere zam, mülakatların kaldırılması gibi meselelerde gösterdiğimiz çelikten iradeyi, bugün de Filistin meselesiyle alakalı gösterdik. Meclisimizde tam 20 yıl sonra ilk defa Filistin’in özgürlüğü için böyle bir ses çıktı. Eskilerde oturum aralarında bildiri imzalanarak geçiştirilen Filistin Meselesi, artık TBMM’nin ana gündemi haline geldi. Ancak Filistin için verdiğimiz önerge, maalesef ki AKP – MHP oylarıyla reddedildi. Miting düzenleme kararı aldığımızda, bazıları ‘‘düzenlenseniz de zulme engel olamazsınız’’ diyerek dilsiz şeytanı oynamamızı, alışılmış çaresizlik sergilememizi söylediler. Ancak biz ayağa kalktık, zulme meydan okumak için her partiden, her kimlikten, her toplumsal sınıftan insanı Maltepe’ye davet ettik. Muhteşem bir miting oldu, sesimizi de sözümüz de yükselttik. Daha sonra yine hem Amerika hem İsrail Konsoloslukları önünde basın açıklamaları, protestolar yaptık. İl Başkan Yardımcımız Nuri Tüfekçi Bey’in babasını alanda maalesef kaybettik, merhuma da Rabbimizden rahmet diliyorum. Peki bütün bu mitingler boşa mı gitti? Asla. Terör rejimi İsrail, ülkemizde yer alan vatandaşlarını geri çağırdı. Yetmedi, diplomatik temsilcilerini de geri çağırdı. İktidarın cesaret edip yapamadığı şeyi, biz meydanları doldurarak, zulme hep beraber meydan okuyarak İsrail’e yaptırttık” dedi.

“KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Yazıcı, şunları söyledi: “Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul’umuzda ve 39 ilçesinde kendi logomuzla, kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. İki kutup arasına sıkışıp gerçek bir belediyecilik anlayışına hasret kalmış insanlarımızı Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştıracağız. Kol kola gireceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Saadet Partimizin İstanbul’da en büyük başarılara imza atması için hep beraber çalışacağız.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi