İstanbul Gündemi

'Gözyaşım Filistin' tiyatroseverleri bekliyor

İsrail saldırıları altında zor günler geçiren Filistinlilerin yıllardır yaşadığı zulümleri anlatan 'Gözyaşım Filistin' adlı tiyatro oyunu, bu akşam bir kez daha izleyicilerle buluşacak.
'Gözyaşım Filistin' tiyatroseverleri bekliyor
Haberler / Kültür-Sanat
30 Aralık 2023 Cumartesi 16:47

3 yıllık bir aranın ardından Karanfil Sanat Tiyatrosu tarafından oynanan ve sahnelere geri dönen 'Gözyaşım Filistin' adlı tiyatro oyunu, tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

OYUNDA NE ANLATILIYOR?

Zulmün durmaksızın devam ettiği Filistin’de feryatlar arşa yükselmiş, bebekler kanlı avuçlarla göğe kaldırılmış ve küçük bir çocuğun elinde sımsıkı tuttuğu oyuncak ayısı bir namluya baka kalmıştı. Al farra ailesi evlerine düşen katil bombayla dağılmıştı. Özgürlüğün simgesi Rabia hariç herkes yaşıyordu. Zeyd haykırdı boşluğa... Parçalanmış bacağıyla ha gayret kalktı yerden ve öylece bir baktı memleketine, toprağına. Dümdüz vatanına... "Anne..." dedi. Çok sinirliydi, çok kızgındı ama bunlardan öte onlara acıyordu. bu dünyanın gerçek olmadığını bilmedikleri için. Bir kez daha baktı merhametli mücahid. Çünkü biliyordu ki cehennemim en alt tabakasında kendi kendilerinin odunları olacaklardı.

Oyuncular: Sebahat Adalar, Göksenin Aktaş, Suat Ergin, Şükriye Uz, Abidin Gündüz, Yusuf Ekşi, Mehmet Yaşar

Yazan: Murat Nazım Vardarlı

Yöneten: Cumhur Sarı

Genel Sanat Yönetmeni: Ramazan Korkmaz

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi