İstanbul Gündemi

10 SAAT TARTIŞILAN İBB’NİN 2020 FAALİYET RAPORU HUKUKEN ONAYLANDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Mayıs 2021 Cuma 09:45

Toplantının açılışını yapan Başkan İmamoğlu, faaliyet raporunu sundu, “İsraf düzeninin belini kırdık, kırmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Ekrem İmamoğlu‘nun ardından mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri rapor hakkında konuştu.

“İSTANBUL’UN ‘ATILIM’ DEĞİL, ‘ATIL’ YILLARI”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu,  “Sıra hakikatlerde” diyerek, faaliyet raporunu eleştirdi.

Faaliyet raporuna 'hayır' oyu vereceklerini belirten Göksu, göreve ilk geldikleri dönemde CHP’li yönetimin ‘Geçmişte şöyle olmuş, böyle olmuş’ gibi bahaneler ürettiğini ama aradan geçen 2 yıl sonunda kendilerinin “Ne yaptınız?” diye sorduklarını, Faaliyet Raporu kitapçığının kapağında yazan “İstanbulun Atılım Yılları” tanımlamasının ‘İstanbul’un Atıl Yılları’ olarak hafızlarda kalacağını söyledi.  Göksu, ‘Atılım’ cümlesinin aklına Adalar’daki kayıp atları getirdiğini belirtti. 

“POLEMİĞE VE TARTIŞMAYA VAKTİMİZ YOK”

Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, insan odaklı, üretici, kadına değer veren, her düşünceye saygı duyan bir anlayışla belediyecilik hizmeti yaptıklarını söyleyerek, “Biz ihanet edilmiş bir İstanbul’u aldık. Ak Partinin eleştirdiği her şey, kendilerinin yarım bıraktıkları şeydir.” diyerek, İBB’nin borcuyla alakalı iddia edilen sayıların yalan olduğunu, toplamda  31 Milyon olduğunu, bu borcun da nereden geldiğini tüm Türkiye’nin bildiğini ifade ederek, “Polemiğe ve tartışmaya vaktimiz yoktur. Biz önümüze bakıyor, işimizi yapıyoruz” dedi. 

MHP ve İYİ Parti grup başkanlarının ve bireysel konuşmaların ardından İBB’nin 2020 yılı Faaliyet Raporu oylandı. İBB 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, 2020 yılı faaliyet raporunun 121 kabul oyuna karşılık 164 ret  oyu aldığını, 5393 Sayılı Belediye Kanunu‘nun 26. Maddesi‘nin 4. fıkrasında belirtilen 3/4 nisap sağlanamadığı için raporun hukuken onaylandığını söyledi.

Oylamanın ardından teşekkür konuşması için söz alan İBB Başkanı İmamoğlu,“Benim görev yaptığım İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir bürokrata hiçbir yol arkadaşıma hiçbir siyasi arkadaşım talimat vermez. Sürecin yönetimine dair hiçbir aşamasına dahil olmaz, olamaz. Siyaseten denetler, denetleme hakkı vardır. Sorgular, sorgulama hakkı vardır ve onların da yeri vardır. Bizim geldiğimiz siyasi kültür böyledir. Partizanlık anlayışının bitmesini istiyorum. Bu anlayışı benim partimde görsem onunla mücadele ederim. Size taahhüt ediyorum hiçbir siyasi yol arkadaşım  -buna ittifak partimiz de dahildir- asla ve asla böyle süreçlerin içerisinde olmaz. Ben de buna müsaade etmem. Kararlılığımızın başarıyı getireceğine yürekten inanıyorum” dedi. 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi