İstanbul Gündemi

AK Partili Kabaktepe’den Türkiye’yi hedef alan eylemlerin yapıldığı ülkelere tepki! ‘Teröristlere kucak açan...’

Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine yapılan provokatif eylemlere bir tepki de AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’den geldi.
AK Partili Kabaktepe’den Türkiye’yi hedef alan eylemlerin yapıldığı ülkelere tepki! ‘Teröristlere kucak açan...’
Haberler / Politika
19 Haziran 2023 Pazartesi 09:54

Eylemlerin terör örgütleri sempatizanları tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, NATO’ya girmek isteyen ve bunun için Türkiye’den destek isteyen ülkelere çağrıda bulundu.

İŞTE KABAKTEPE’NİN O MESAJI:

“Kıymetli dostlar; son günlerde Avrupa ülkelerinde devletimizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan alçak ve menfur eylemler yapılmaktadır. Terör örgütleri tarafından ortaya konulan bu eylemler, Avrupa siyasi tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. Bu eylemleri yapanların hasmane tavrı bir yana, eylemlerin yapılmasına müsaade eden kamu otoritelerinin tavırları da hafızalarımızda iz bırakmaktadır. Şu bir gerçektir ki; özgürlük adı altında ortaya konulan terör eylemleri, Avrupa demokrasisine ağır yaralar vermektedir.”

“BATI DEMOKRASİSİ BU SORULARA ESASLI BİR CEVAP VERİP ARTIK BİR KARAR ALMAK ZORUNDADIR”

“İnsanın özgürlüğü nerede başlar ve nerede biter? Bir ülkenin çeşitli suni bahaneler ile başka bir devletin manevi şahsına ve liderine alenen saldırılmasına izin vermesi özgürlük adı altında değerlendirilebilir mi? Terör örgütlerine alan açmak, terör örgütlerini kategorize etmek ne kadar dostane bir tavırdır? Batı demokrasisi bu sorulara esaslı bir cevap verip artık bir karar almak zorundadır. Söz ile terörün her türlüsünü kınamak esasında terörü kategorize eden bir zihne işaret etmektedir. Yıllardır terör örgütleri ile mücadele eden bir devlet olarak tecrübemiz, terörün hiçbir türü olmadığını ve terörün bir insanlık suçu olduğunu söylemektedir.”

“DEVLETİMİZ ETKİN MÜCADELESİNİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLI VE MUKTEDİRDİR”

Uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak teröristlere kucak açanların, terör belasının bir gün kendilerine döneceği gerçeğini unuttuğu aşikardır.  Hiçbir özgürlük ve demokrasi hak, binlerce insanın ölümünden sorumlu bir terör örgütünün mensuplarına ve sempatizanlarına kucak açmayı meşru gösteremez. Terör kimden gelirse gelsin, nerede olursa olsun, hangi saik ile meşruiyet sağlamaya çalışırsa çalışsın terördür ve yok edilmesi gereken bir urdur global ölçekte terörle mücadele ettiğini söyleyen batılı müttefiklerin fiili olarak kendisine dokunmayan örgütleri desteklemesi en hafif ifade ile tutarsızlıktır. Devletimiz her zaman ve her yerde terör ile olan etkin mücadelesini devam ettirmekte kararlı ve muktedirdir. Ülkemizin dostluğu ne kadar kıymetli ise düşmanlığı da o derece sakınılması gereken bir durumdur. Bugün NATO’ya tam üye olmak için bizden onay bekleyenlerin bu hususta ciddiyet takınmaları kendileri açısından önem arz edecektir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi