İstanbul Gündemi

ARNAVUTKÖY MECLİSİNDE ‘RIZAEN’ GERİLİMİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 10:10

Görüşülen hususlardan; Sosyal Denge Sözleşmesi için yetki verilmesi, Zabıta memurlarına verilecek fazla mesai ücreti, araç ve arsa tahsisi, İmar Plan Değişikliği konuları oy birliği kabul edildi. Ancak Hadımköy merkez bölgesi 1. Etap 1/1000 ölçek de uygulama imar planında muhtelif parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama ve imar planı incelenmesinin görüşülmesi sırasında madde üzerinde yapılmak istenen düzenleme Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

“BU KONUDA TEDİRGİN KALDIM”

Madde üzerinde değiştirilmesi istenen kelime ortalığı karıştırdı. Söz konusu maddeye sonradan eklenen ‘rızaen’ sözcüğüne tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Hikmet Altunkalem; “İmar komisyonunda bu madde; Osman Demir, Hamdi Demirhan, Ufuk Kahraman ve Hikmet Daş tarafından konuşulmuş görüşülmüş ve getirilmiş buraya. Şimdi ‘rızaen’ kelimesi eklendiği zaman soru işareti kalıyor insanın aklında. Bu konu yeterince kendi aralarında konuşup tartışıldı mı? Yarın veya öbür gün hukuki bir takım sorunlar ortaya çıkarır mı çıkarmaz mı? Buraya birdenbire şunu şu şekilde değiştirin dendiği zaman, yarın öbür gün başka sorunlar çıkabilir. O zaman neden bunu bize rapor olarak getirdiler? Arkadaşlar, plan notu değişikliği bu. Şimdi bu madde getirildiği zaman şuan düşünemediğimiz farklı sonuçlar farklı anlamlar çıkabilir. Bu nedenle ben o konuda tedirgin kaldım” diye konuştu.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Daha sonra yapılan düzenlemeyle meclis onayına sunulan madde CHP Meclis Üyelerinin reddi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi.

Tartışmalara konu olan maddenin değiştirilmiş hali ise şu kelimelerden oluşuyor; “Hadımköy merkez bölgesi 1. Etap 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planında muhtelif parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı incelenmiş olup plan notlarına plan değişikliği onama sınırı içindeki Parseller‘de ‘rızaen terk yapılması halinde’ parsellerin yola terk alanları emsal hesabına dahil edilir notunun ilavesi ile tadilen uygun görülmüştür”

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi