İstanbul Gündemi

Bakan Akar; 'Tam 60 bin Suriyeli...'

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
27 Mart 2023 Pazartesi 13:58

Kahramanmaraş merkez üssünde gerçekleşen depremde, ailesini ve evini kaybeden Suriyeli vatandaşların sayısı da oldukça fazlaydı. Bu nedenle, enkazdan sağ olarak kurtulan Suriyelilerin ne yapacağı da merak konusu olmuştu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘Deprem felaketinden sonra tam 60 bin Suriyeli kendi isteğiyle ülkesine dönme kararı aldı’ dedi.

‘GÖREVE HAZIR MISINIZ?’ DEDİ

Silah bakımı yapmakta olan komanda bölüğünün yanına giden Hulusi Akar, bölüğün gerçekleştirmekte olduğu faaliyetlere yönelik de bilgi aldı. Bakımı tamamlanan silahları inceleyen komandolara seslenen Akar, ‘Göreve hazır mısınız?’ diye sordu. Komandolar ise, hep bir ağızdan ‘Daima hazırız’ cevabını verdi.

İNCELEME VE DENETİMLER DEVAM ETTİRİLDİ

Komandoların yanına giden Akar, daha sonra ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile beraber, sınırın sıfır noktasına gitti. Kavalcık Şehit Er Gökhan Çakır Hudut Karakolu'na giden Akar, inceleme ve denetimlere kaldığı yerden devam etti. Gözetleme kulesine çıkarak hudut tekmili alan Akar, güvenlik ile ilgili gerekli bilgileri aldı.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Yemekhaneye gidip iftar menüsü ile ilgili de bilgi sahibi olan Akar, bölük komutanına yemek konusunda hassasiyet gösterilmesi ve özenle hazırlanması ile ilgili de talimat verdi. Daha sonra ise, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'SINIRDAN YASA DIŞI GEÇİŞ İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Gün boyu sınırda hudut incelemeleri yapan Akar, bu durumun yeniden altını çizerek; Suriyelilere ilişkin soruları yanıtladı. Akar, ‘Sınırdan yasa dışı geçiş iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Hudutlarımız, 7 gün 24 saat boyunca teknolojik araç gereçler ile ve Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ile korunmaya devam etmektedir. Her türlü tedbiri almaya özen gösteriyoruz. Deprem felaketi sonrası da dahil olmak üzere, zaman zaman siyasi mülahazalarla ve şahsi ihtiraslarla abartılı ve gerçek dışı olmak üzere yanıltıcı söylemler ortaya çıkıyor. Hudut güvenliği de polemik konusu yapılmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir davranıştır’ dedi.

‘DEPREMDE EVİNİ KAYBEDEN 60 BİN SURİYELİ EVİNE DÖNDÜ’

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, Suriye'den Türkiye'ye sığınmacı akını olduğu iddialarını yeniden hatırlatan Bakan Akar, ‘Bu tevrizatın doğru olmadığı çok net bir şekilde gün yüzüne çıkarıldı. Sınır hatlarında denetimler yaptık. Sivil ve askeri makamlar ile görüştük. Tüm bunların iftira olduğunu ve durumun tam tersi olduğunu kamuoyu ile de paylaştık. Deprem sonrasında yakınlarını ve evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli vatandaş, gönüllü olarak ülkesine geri dönme kararı aldı. Hudutlardan kaçak bir geçiş olmasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Böyle bir durum söz konusu dahi olamaz’ dedi.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi