İstanbul Gündemi

Başkan Kızıldaş ‘14 Mayıs da Hıdırellez gibi neşe ve mutluluk getirsin’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
5 Mayıs 2023 Cuma 11:33

PARADAN EVLİLİĞE, SAĞLIKTAN BEREKETE...

“Dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülen Hıdırellez 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanır. Hıdırellez’e bolluk, bereket, para, evlilik, şifa ve çocuk sahibi olma gibi dileklere dileniliyor. 5 Mayıs gecesi genellikle gül ağacının dibine dilekleri temsil eden objeler gömülür veya çizilir.”

“DOĞAYLA BÜTÜNLEŞMEYİ ANLATAN EN GÜZEL MİRASIMIZDIR”

“Hıdırellez doğanın uyanışının yanı sıra tüm insanlar için barışı da simgeliyor. Yalnızca doğanın dirilişi, Doğayla insanın barışı değildir. İnsanoğlu için de umutların yeşermesi, tazelenmesidir, insanın insanla barışıdır. Muhteşem Hıdırellez geleneği, yurttaşlarımızın kimliğiyle tam olarak örtüşen, milletimizin doğayla bütünleşmesini anlatan en güzel mirasımızdır. 14 Mayıs da Hıdırellez gibi bizlere neşe ve mutluluk getirsin.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi