İstanbul Gündemi

Başkan Parlakyıldız Mevlüt Öztekin'e ateş püskürdü! ‘Nobran bir siyasi anlayış!’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
23 Eylül 2022 Cuma 21:41

Kağıthane siyasetinde sular durulmuyor. Kağıthane Belediyesi ile DEVA Partisi Kağıthane İlçe Başkanlığı arasında gerginlik sürüyor. İlçe başkan yardımcısına ait tapulu araziye gelen ve alanı çevreleyen sacları Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin‘in talimatıyla sökeceklerini söyleyen zabıta ekipleriyle DEVA Partisi Kağıthane ilçe yöneticileri karşı karşıya geldi. Bir ilçe yöneticisi ise yaşanan olayları an be an cep telefonuyla kaydetti.

'BİZİM TAHAMMÜL EDEMEDİĞİMİZ GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANANLARDIR'

'Biz projeye veya hizmete karşı değiliz' diyen Başkan Lider Parlakyıldız, 'Bizim tahammül edemediğimiz, kamu gücüyle görevi kötüye kullananlardır. Şaşırmıyoruz ki şimdi de hiç bir kamulaştırma, sözleşme veya bir ihbar tebligata ihtiyaç duymadan ilçe Başkan yardımcımızın aktif kullandığı tapulu arsasın zabıta eliyle, yazılı bir emir olmadan, sadece sözlü bir talimatla tecavüz edilmek suretiyle, arsasının sınırları içerisinde çevresini saran saç levhalar gece vakti yıkılıyor. Orada bulunan arsa sahibi zabıtaya ne yaptığını sorunca ‘Kağıthane Belediyesi Başkanlığı‘ndan talimat aldık, yıkıyoruz‘ diyorlar. Yazılı bir emir yok, altını çiziyorum. İşte ülkemizin ve yerel yönetimlerin gelmiş olduğu, nobran, dediğim dedik istedim oldu siyasi anlayışın bir ürünüdür. Gönül belediyeciliği böyle olmuyor. Gönül kırarak olmuyor' ifadelerini kullandı

'KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEKSİN?'

Zabıtanın yanlış üslup kullandığını vurgulayan Parlakyıldız, 'Hukuksuz yapılan bu hareketle kalınmıyor zabıta resmen tehdit ediyor. ‘Bana kalsa bu tavrın yüzünden yıkarım.‘ Bak zabıta arkadaş! Bana da kalsa, senin hukuka uygun, yazılı bir emri yerine getirmen gerekirdi. Ama getirmedin, işveren-işçi mantığıyla talimatla iş yaptın. Tehditle, şantajla veya yıldırmayla elinize de bir şey geçmeyecek. Mevlüt Öztekin’den bu durum karşısında muhataplardan özür dileyerek, yıkılan arsa saçlarının yeniden yerine montajı, bu hukuksuzluğu icra edenler hakkında da disiplin soruşturması yapması beklenir. Ancak söylenene bakarsak, talimat başkanlıktan… Kimi kime şikayet edeceksin?' dedi.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI'

Konuyla ilgili dava açtıklarını söyleyen Parlakyıldız, 'Ez cümle hukuki süreç başlatılmış olup, sürecin takipçisi olacağımızı, mağdur ve haksızlığa uğrayan komşularımızın her daim yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Çok yakında hak ettiğimiz Kağıthane’de, birlikte yerel yönetimi sağlayacağız. Selam ve saygılarla.' şeklinde konuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi