İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı’dan çok sert sözler! ‘Katil, yargı sistemimizin göz yumması yüzünden kaçtı’

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne yol açmasına rağmen serbest bırakılmasına sert tepki gösterdi.
Başkan Yazıcı’dan çok sert sözler! ‘Katil, yargı sistemimizin göz yumması yüzünden kaçtı’
Haberler / Politika
11 Aralık 2023 Pazartesi 10:09

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul’daki Aksaray Kennedy Caddesi’nde trafikte seyir halindeyken bir motokuryenin ölümüne yol açmakla suçlanıyor. Mahmud’un kullandığı araç 30 Kasım'da motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete arkadan çarpmış, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer 6 Aralık’ta hayatını kaybetmişti.

2 ARALIK’TA ÜLKEDEN AYRILDI

Olay hakkındaki bir bilgi notu paylaşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan hemen sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında motosiklet sürücüsünün şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu olarak yer aldığını, araç sürücüsüne bir kusur atfedilmediğini, gözaltına alınan Mahmud’un bu yüzden “taksirle yaralama” ile suçlandığını ve serbest bırakıldığını aktardı. 6 Aralık’ta Göçer’in hayatını kaybetmesinin ardından dosyanın 7 Aralık’ta trafik bilirkişisine gönderildiğini ve bilirkişinin aynı gün Göçer’in bir kusuru olmadığı yönünde görüş bildirdiğini, bunun üzerine 8 Aralık’ta yakalama kararı çıkarıldığını fakat şüphelinin 2 Aralık’ta ülkeden ayrıldığının tespit edildiğini belirtti.

“HANİ, NEREDE SİZİN ŞAHSİYETLİ DIŞ POLİTİKANIZ?”

“Yunus Emre Göçer. 38 yaşında, iki çocuk babası bir motokurye. Down sendromlu çocuğunun ihtiyaçları için İstanbul trafiğinde gece gündüz çalışan bir emekçi. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından katledildi. Katili, yargı sistemimizin göz yumması yüzünden kaçtı. Hani, nerede sizin şahsiyetli dış politikanız?”

“VATANDAŞIMIZIN KATLEDİLMESİNE NASIL GÖZ YUMABİLİRSİNİZ?”

“Hani, nerede sizin dünya liderliğiniz? ''Türkiye Yüzyılı''nın ilk günlerinde bir vatandaşımızın katledilmesine nasıl göz yumabilirsiniz? Devletimizin ilgili tüm kurumlarına sesleniyorum: Gerekli süreçleri yürütüp Somali Cumhurbaşkanı'nın katil oğlunu yargılamazsanız Yunus Emre Göçer'in iki evladının ahı, sizi ölene kadar bırakmayacak!”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi