İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı’dan Güney Afrika’ya destek, AK Parti’ye tepki!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırım davasına destek olurken, AK Parti iktidarını da Filistin’e sahip çıkmamakla suçladı.
Başkan Yazıcı’dan Güney Afrika’ya destek, AK Parti’ye tepki!
Haberler / Politika
12 Ocak 2024 Cuma 16:43

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı "soykırım" davasında ilk duruşma yapıldı. Güney Afrika, İsrail'in Filistinlilere soykırım yaptığı iddiasıyla askeri operasyonun derhal askıya alınmasını talep etti.

“TARİH MAHKEMESİNDE ZULMÜN SEYREDENLERİ OLARAK DEĞİL ENGELLEYENLERİ OLARAK YER ALIN!”

Güne Afrika’yı tebrik eden Başkan Yazıcı, “Yüzyıllarca ırkçı siyonizmin, küresel emperyalizmin kurbanı olan Güney Afrika’yı sergilemiş oldukları bu tavırdan dolayı tebrik ediyorum. Bütün dünya üç maymunu oynayıp zulme sessiz kalırken terör rejimi İsrail’i yargılayanlar, tarihin aydınlık tarafının kahramanları olacaktır. Biz isterdik ki mazlumlara Türkiye sahip çıksın, soykırımla yok edilmek istenen Filistin halkına ülkemiz sahip çıksın. İsterdik ki Sayın Erdoğan, bu davanın yargıcı olarak hür yürekli bir duruş sergilensin. Fakat görülmektedir ki Sayın Erdoğan; ticareti devam ettirerek bu katliamın suskunu olmayı tercih ediyor. Uyarıyoruz. Tarih mahkemesinde zulmün seyredenleri olarak değil engelleyenleri olarak yer alın!” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi