İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı ‘Milletiyle büyüyen, güçlenen bir Türkiye istiyoruz’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Nisan 2023 Perşembe 19:40

Başkan Yazıcı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek her oyun ayı zamanda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için de verileceğini ifade etti. 

ÖMER FARUK YAZICI’NIN SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI MESAJ ŞU ŞEKİLDE:

“Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi’ne vereceğimiz her oy; Saadet Partisi Milletvekillerini Meclis'e; Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğimiz her oy da Temel Karamollaoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcılığına taşıyacaktır. Peki böylesine bir birlik neden kuruldu? Öncelikle dünyadaki ekonomik adaletsizliğe baktığımızda her 100 doların 63’ünün dünya nüfusunun yüzde 1’ine; 37'sinin ise nüfusun yüzde 99’una ait olduğunu görüyoruz, milyonlar açlıktan ölüyor. Böyle bir düzende dünyanın zenginliklerine bakarak dünya zengin bir yer diyemiyoruz, değil mi?”

“TÜRKİYE ZENGİN BİR ÜLKE DİYEMİYORUZ”

“İşte aynı durum ülkemiz için de geçerli. 20 yıllık AK Parti iktidarında adeta ülkemizde dünyadaki sömürü çarkının bir prototipi hayata geçirilmiş durumda. Hocamızın tabiri ile insanımızı yoksullaştırarak ülkemiz kolay lokma haline getiriliyor. Rakamlar her şeyi açıklıyor... Türkiye’de en zengin 13 kişinin serveti 38.5 milyar dolar ve 44 milyon insanımızın toplam serveti ise 39 milyar dolardır. Yani 13 kişinin serveti eşittir; nüfusumuzun yarısının toplam serveti! Bu durumda tıpkı dünya gibi, ülkemiz için de Türkiye zengin bir ülke diyemiyoruz.”

“ZENGİNLİĞİ MİLLETÇE PAYLAŞMAK ZORUNDAYIZ”

“Biz de diyoruz ki bir avuç insanın avucunda biriken imkanlar, kaynaklar, zenginlikler ülkemizi zengin yapmaz! Öyleyse gerçekten zengin bir ülke kurmak istiyorsak gelir dağılımında adaleti sağlamak, zenginliği milletçe paylaşmak zorundayız. Böylesine bir birlik bu sebeple kuruldu. Çünkü artık milletin lokmasını küçülterek büyüyen, milletini yoksullaştırarak zenginleşen, milletini zayıf düşürerek güçlenen bir Türkiye istemiyoruz! Çünkü artık milletiyle birlikte zenginleşen, büyüyen, güçlenen bir Türkiye istiyoruz.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi