İstanbul Gündemi

Başkan Yıldırım’dan iddialı sözler! ‘Ümraniye, Türkiye Yüzyılı’na hazır’

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, konuk olduğu Ülke TV canlı yayınında Gazeteci Eda Özdemir’in sorularını yanıtladı. Yıldırım, belediyenin yaptığı çalışmaları da anlattı.
Başkan Yıldırım’dan iddialı sözler! ‘Ümraniye, Türkiye Yüzyılı’na hazır’
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2023 Cumartesi 15:10

Ülke TV’de yayınlanan Başkanlar Konuşuyor programına konuk olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümden depremzedelere yapılan yardımlara, ilçeye yapılan yatırımlardan gençlere kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

 “Ümraniye nüfus olarak da büyüdü. Artık Ümraniye’nin nüfusu olan Anadolu’daki bazı yerler büyükşehir oluyor. Nüfusumuz 750 bine ulaştı. Bu yüzden Ümraniye sanayisi, ticareti, eğitimi, sağlığıyla ön plana çıkıyor. Şimdi de finans merkeziyle dikkat çekiyor. Biliyorsunuz tüm bankaların genel müdürlükleri Ümraniye’ye taşındı. Bununla birlikte de Ümraniye’ye yaklaşık 60 bin çalışan nüfus gelecek. Bu sebeple hem havasıyla, doğasıyla, insanıyla, ulaşım aksıyla Türkiye Yüzyılı’na hazır durumda. Yeni yüzyılda da çok daha fazla gelişecek.”

“ÜMRANİYE’NİN YÜZDE 65’İ DÖNÜŞTÜ”

“Göreve geldiğimiz dönemde Ümraniye Belediyesi’nde kentsel dönüşüm müdürlüğü yoktu. Bu yüzden ilk yaptığımız işlerden biri bu müdürlüğü kurmak oldu. 2019'da bu müdürlüğü kurduk ve kentsel dönüşüm ofisinde de vatandaşlarımıza ücretsiz bilgilendirme, danışmanlık hizmeti veriyoruz. Piyasaya baktığınızda bu hizmet on binlerce lirayı bulabilir. Fakat Ümraniye Belediyesi olarak bizler bu hizmeti ücretsiz olarak veriyoruz. Ümraniye gibi gecekondusu fazla olan ilçede bu dönüşümün yapılması gerekiyor. Ümraniye’de yaklaşık 3 bin 177 konut dönüştü. Bu da 16 bin konut ve 2 bin 620 ticarethaneye denk geliyor. Binalar dönüştü, dönüşmeye devam ediyor. 1999 yılından önceki yapıların yenilenmesi gerekiyor. İlçemizin yaklaşık yüzde 65’i dönüştü. Fakat bu rakam da yeterli değil. Bunu yüzde 100’e yükseltmek için çalışıyoruz.”

“ÜMRANİYE’DE ‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASINA 10 BİN 5 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ”

“Yarısı Bizden kampanyasının başvuruları tamamlandı. Türkiye dışında hiçbir devlet vatandaşına bu imkanı vermez. 10,15 hatta 20 daireli binaların dönüşüm maliyetinin yarısını devletimiz karşılıyor. Sizlerin aracılığıyla bir kez daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz İstanbul pilot il seçilmişti. İnşallah hep beraber İstanbul’da bu dönüşümü başaracağız. Örnek vermek gerekirse 10 daireli binanın dönüşüm maliyeti 10 milyon TL tuttu. Bunun 5 milyonunu devlet, geri kalanını da vatandaş karşılayacak. Eğer vatandaş bu maliyeti karşılayamazsa 1 yılı ödemesiz, 10 yıl vadeli krediler verilecek. Bunların dışında 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak ve taşınma yardımı verilecek. Ümraniye’de bu projeye 10 bin 5 kişi müracaat etti.”

“BEN GENÇLERE LAF SÖYLETMEM”

“Türk Milleti’nin bir kez daha başı sağ olsun. Depremler nedeniyle 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Ümraniye Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın Onikişubat Belediyesi’ni kardeş belediye olarak kabul ettik. Bu ilçe dışında birçok yerde de aşevleri kurduk. Temizlik, sağlık, sosyal alanlarda hizmetlerimiz oldu. Onikişubat’ta 519 kişilik yaşam merkezi kurduk. Çamaşırhanesinden kafesine, marketinden sağlık merkezine kadar her ayrıntı düşünüldü. Ücretsiz alışveriş yapılabilen sosyal market hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu insanlara ne yapsak azdır. Ümraniye’de özellikle gençlerimiz yardım için gece gündüz çalıştı. Hani o beğenilmeyen gençler... Ben gençlere laf söyletmem.”

“GENÇLERLE BULUŞMAMIZ, KONUŞMAMIZ LAZIM”

“Gençleri anlamamız lazım. Onlarla arkadaş olmamız gerekiyor. Gençlerle buluşmamız, konuşmamız, dertlerini dinlememiz lazım. Ümraniye’deki gençlerle bir araya gelip sohbet ediyorum, çay sohbetlerimiz oluyor, onları gezilere götürüyoruz. Onlara söz verdim. Ucuz kahve kioskları yapacağız. Kahve fiyatları artmış, içemiyorlarmış. Verdiğim sözü tutacağım. Ümraniye’ye 2 bin 700’e yakın depremzede aile geldi. Bu vatandaşlarımız ailesinin, akrabasının, tanıdığının yanına yerleşti. 2 gün içinde bu vatandaşlarımızı ziyaret edip, ihtiyaçlarını sorduk, yardımcı olduk.”

YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

“Eğitimden sağlığa, spordan sosyal alana kadar birçok yatırımımız oldu. 51 tane aile sağlığı merkezimiz var. Eskiden 1 tane vardı, doktor da haftada 1 gün gelirdi. 37 mahallemizde de bu merkezden var. Bazı mahallelerimizde 2 tane bulunuyor.  Bu konuda yardımcı olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Programımızda yer alan 3-4 tane merkezi daha yapacağız inşallah. 14 tane yeni spor tesisi, 11 tane yeni eğitim tesisi, 5 yeni aile sağlı merkezi, 3 tane sosyal tesis, 4 tane muhtarlık binası, 6 tane kütüphane, 1 tane robotik sınıf, 3 tane 380 araçlık yer altı otoparkı, 3 yeni meydan düzenlemesi, 9 tane taksi durağı, 6 yeni cami, 8 tane ek hizmet binası, 8 tane bölge parkı, 40 mahalleye park, 27 tane eski parkı yeniledik, 66 tane çok amaçlı saha, 17 tane halı saha yaptık. Seçimden önce sözünü verdiğimiz 217 projenin açılışını yaptık. Aile Sağlığı Merkezi sistemimiz Alman usulüne göre hizmet veriyor. Hastaneye gitmeden öncelikli aile hekimi meselesini daha önceden hallederek o sıkıntıyı gidermek. Bu işin kanunu budur. Ümraniye’de 50 bin nüfuslu mahalleler var. Dolayısıyla aile sağlığı merkezlerini ihtiyaca cevap verecek şekilde yapmazsanız hizmeti veremezsiniz. Ümraniye bu yönden çok şanslı.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi