İstanbul Gündemi

Başkan Yörükoğlu basınla buluştu: ‘Tüm zorlukları aşarak iktidar olmak istiyoruz’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Ocak 2023 Çarşamba 14:25

Yaklaşık 1.5 ay önce Mert Kar’ın yerine göreve gelen İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, partinin ilçe başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısını divan kurulu üyeleriyle birlikte yaptı. 

Başkan Yörükoğlu’nun basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Öncelikle kısaca siyasi hayatımla ilgili kısa bir bilgi vereyim. İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana ilçe başkan yardımcılığı, genel merkez sivil toplum biriminde koordinatörlük gibi görevlerde bulundum. Son olarak da İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı olarak atandım. Sizlerle bir araya gelerek divan kurulu arkadaşlarımızla tanıştırmak ve çalışmalarımız hakkında bilgiler vermek istedim. Basınla olan iletişimimizi daha da ilerletmek istiyoruz.”

Yapılan saha çalışmalarını anlattı 

“İYİ Parti olarak İstanbul genelinde ‘2 Yaka İstanbul’ isimli bir proje yürütüyoruz. Daha önceki ‘Anlat İstanbul’ projemiz doğrultusunda tüm mahalleleri gezip esnafımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik, tespit ettiğimiz sorunları, talepleri raporlaştırarak genel merkeze ilettik. Şimdiki projemizle de her hafta ilçe teşkilatımızla birlikte bir mahalleyi ziyaret ediyoruz. Kadın Politikalar Başkanlığımız evleri kapı kapı geziyor, Gençlik Politikalar Başkanlığımız mahallenin gençleriyle bir araya geliyor, Sivil Toplum Kuruluşları Politikalar Başkanlığımız da o mahalledeki dernekleri ziyaret ediyor. Her hafta bir mahalle üzerinden bu projemizi yürüttük. Bu ay itibariyle projemizi tamamlayacağız.”

“Vatandaşlarımızdan partimize çok ciddi bir teveccüh var”

“Yeni yönetimimizle birlikte yeni teşkilat yapılanmasını da oluşturduk. Her mahallemizde mahalle başkanları ve 10 kişilik ekiplerimiz mevcut. Sandık güvenliği konusunda da çok sıkı bir çalışmamız var. İYİ Parti olarak bu seçimde sandıkların başına kendi görevlilerimizi koyacağız. Tüm sandıkların doğru savunulması adına doğru kişilerin belirlenmesi, doğru eğitimlerin verilmesi çok önemli. Kısa sürede rahatlıkla seçime gidebilecek yapıya kavuşacağız. Ayrıca partiye yeni üye kazandırmak için de ciddi çalışmalarımız var. Farklı mahallelerde üyelik karavanımızla sahadayız. Mahallelerde vatandaşlar buluşarak partimizi tanıtıyor, yol haritası hakkında bilgiler veriyoruz. Vatandaşlarımızdan partimize çok ciddi bir teveccüh var.”

 

“Beklentileri karşılayabilmek için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz”

“17 mahallemizi gezdiğimizde vatandaştan gelen en büyük şikayet ekonominin durumu. Ekonominin birçok alt başlığı var. Hayat pahalılığı, kiralardaki fahiş artışlar, eğitim harcamaları gibi konular vatandaşın belini büküyor. Herkes seçimlere odaklandı. Bizden de çok büyük beklentiler var. Biz de bu beklentileri karşılayabilmek için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Hem İstanbul hem de Türkiye genelinde projelerimiz olacak. Genel merkezden ciddi şekilde seçim kampanyası sürüyor. Hazırlıklarımız tam ve hızlanarak bu süreci en iyi şekilde Ataşehir, İstanbul ve Türkiye’de atlatacağımızı düşünüyorum.”

“Aldığımız tecrübelerle önümüzdeki seçimlere daha iyi hazırlanıyoruz”

“6’lı masanın sandık güvenliğiyle ilgili bir komisyon var. Hem bilgi paylaşımı hem de sistemlere entegre edilmesi konusunda bir çalışma söz konusu. Seçim akşamı bilgilerin karşılaştırılabileceği ve sandık bazında da yardımlaşmanın olacağı bir sistem hayata geçecek. Buradaki en önemli konu ıslak imzalı tutanakların alınması. Çünkü itirazlar o tutanakların üzerinden yapılabiliyor. Bunun önemini de İstanbul seçimlerinde gördük. O seçimden aldığımız tecrübelerle önümüzdeki seçimlere daha iyi hazırlanıyoruz. Devletçi gelenekten geldiğimiz için devletimizin tüm kurumlarına güvenmek zorundayız. Fakat üzerimize düşen vatandaşlık ve siyasi parti görevleri nedeniyle her şeyi kollayacağımızı da belirtmek isterim.”

“Eşit şartlarda yarışmıyoruz”

“Yapılan araştırmalara baktığımızda özellikle Z kuşağı dediğimiz seçmen kesiminden en az oyu alan partinin AK Parti olduğunu görüyoruz. Öğrencilerin oy kullanacağı il veya ilçelere gelmesi önemli bir konudur. 6’lı masanın da bununla ilgili bir çalışması gündemde. Gerek ulaşım gerekse bilgilendirme gibi çalışmalar olacak. İktidar koltukta kalmak için her yolu deniyor ama biz de tüm zorlukları aşarak iktidar olmak istiyoruz. Ayrıca eşit şartlarda yarışmıyoruz. Karşımızdakiler devlet gücünü kullanarak bu süreci yürütürken, bizler ise devletini, milletini, vatanını seven gönüllülerle seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“İYİ Parti olarak bizim kırmızı çizgimiz anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemez oluşudur”

“Vatandaşlarımızla iletişim kurduğumuzda düşüncelerini bizlerle paylaşıyorlar. DEVA Partisi veya Gelecek Partisi’nin söylemleriyle ilgili fikirlerini de söylüyorlar. Fakat 6’lı masa tek söylem, tek fikir, tek adam rejimine karşı olan bir oluşum. Dolayısıyla farklı fikirler olabilir. Önemli olan istişare kültürünün gelişmesidir. Peki bu söylemleri doğru buluyor muyuz? Parti olarak doğru bulmadığımız söylemler var. Zaten bunun için farklı farklı partileriz. Aksi takdirde tek bir parti çatısı altında olurduk. Bunu da doğal karşılamak lazım. İYİ Parti olarak bizim kırmızı çizgimiz anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemez oluşudur. Bakış açımız bu. Bunun gündeme gelmesi dahi kırmızı çizgimizdir.”

“Ataşehir’deki oy oranımızı İstanbul ve Türkiye’nin üzerinde çıkartmayı hedefliyoruz”

“Kamuoyuna açıklanan anket çok ciddi değişkenlik gösteriyor. Bu da çalışmayı yaptığınız kitleyle doğru orantılı. İstatistik bilime baktığınızda istediğiniz sonucu çıkartabilirsiniz. Bizim sahada gördüğümüz en dikkat çekici husus insanların görüşlerini açıklamadaki çekingenliği. Birebirde bile insanlar fikirlerini açıklama taraftarı değiller. O yüzden çok doğru yapılan anketlerde bile sapmaların olabileceğini düşünüyorum. Bundan dolayı yönetim olarak sayısal hedeften ziyade Ataşehir’deki oy oranımızı İstanbul ve Türkiye’nin üzerinde çıkartmayı hedefliyoruz. Başarı kriterimiz budur.”

“En büyük hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımaktır”

“Yakın gelecekte en büyük hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımaktır. Bizim burada bulunma amacımız budur. Yönetim olarak kişisel hedeflerden ziyade ülkenin menfaatini düşünüyoruz. Tüm çalışmalarımız, hedeflerimiz genel seçimde İYİ Parti’yi iktidar yapma üzerinedir. İYİ Parti’nin olmadığı bir Türkiye düşünmek istemiyoruz. Odaklandığımız tek şey karşımızdakilerin ne yaparlarsa yapsınlar kapatamayacakları şekilde oy farkı atmaktır.”

Mahallelerin sorunlarına dikkat çekti

“Mahallelerimizdeki en büyük problemlerden biri imar ve tapu sorunu. Bunun yanı sıra uyuşturucu konusu da öne çıkan problemlerden. Tabi özellikle uyuşturucu sorunu yerelden ziyade genelde çözülecek bir sorun. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuyu emniyetle görüştük. Emniyetin de çalışmaları var. İlçeye çok ciddi miktarda uyuşturucu giriyorsa fiyat da bir o kadar düşüyor ve insanların uyuşturucuya ulaşması kolaylaşıyor. Ailelerin de bu olayı kabullenememesi süreci daha da zorlaştırıyor.”

“Ataşehir’in trafik sorununu dile getiriyoruz”

“Trafik sorunu ile ilgili hem İBB Grup Başkanvekilimiz hem de Grup Sözcümüz çok yetkin kişilerdir. Ataşehir’in trafik sorununu hem dile getiriyoruz hem de bir çözüm önerisi varsa destek oluyoruz. Fakat siz de biliyorsunuz ki İBB Meclisi’nde süreç çok hızlı ilerlemiyor. İBB Başkanımız dün yaptığı açıklamada, iki yatırım ile ilgili bütçenin Cumhurbaşkanlığı programına alınmadığını belirtti. Özellikle metro yatırımlarına nasıl engellemelerin olduğunu kamuoyu da biliyor.”

“6’lı masanın ilçe başkanlarıyla iletişimimiz gayet iyi”

“Ataşehir’deki 6’lı masanın ilçe başkanlarıyla bir araya geliyoruz. İletişimimiz de gayet iyi. Herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ataşehir özelinde ne gibi ortak çalışmalar yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. Parti olarak kendi projelerimizle, düşüncelerimizle yol yürüyeceğimiz ortada. Fakat belli konularda ortak çalışmalar yapacağımız bir gerçek. Bunu da ocak, şubat aylarında netleştiririz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi