İstanbul Gündemi

BAYRAM VAROL: ‘32 YILDIR BİR ÇAKILI ÇİVİ GÖREMEZSİNİZ ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Nisan 2021 Cumartesi 17:22

Sancaktepe ve Üsküdar Belediyelerini örnek vererek konuşan Varol, konuşmasına şöyle başladı:

‘O BELEDİYELER KENDİ MÜLKLERİNE KENDİ BİNALARINI YAPMIŞTIR’

“Ataşehir Belediyesi, kütüphane anlamında çok fakir bir belediye olmuştur. Ben burada Sancaktepe Belediyesi‘nin 19 kütüphanesi ve 23 Kültür Merkezi içinde 73 bin kayıtlı üyesine 150 bin kayıtlı kitap ile Sabah 8:30 akşam 22:00 arası hizmet vermekte olduğunu ve bu kütüphanelerde bilgisayarla destekli okul derslerine ve çeşitli etkinliklerle Sancaktepe’li çocuklara ve gençlere eğitim anlamında çok ciddi destekleri olduğunu gördüm. Keza Üsküdar Belediyesi’ni de bu anlamda bir örnekler sayabiliriz. Burada en önemli konu bana göre şu; Sancaktepe Belediyesi 23 Kültür Merkezi‘nin 17 tanesini kendi arsası üzerine yapmış ve tamamlamış. Şu anda Sancaktepe’lilere hizmet veriyor. Yani kendi mülküne kendi binasını yapmış. 7 tanesini ise kiralamış bizim Ataşehir‘de yaptığımız gibi daha doğrusu yapamadığımız gibi.”

‘BİR ÇAKILI ÇİVİ GÖREMEZSİNİZ’

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 32 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde olduğunu söyleyen Varol, ‘Bir çakılı çivi göremezsiniz’ diyerek CHP’li belediyelere eleştiride bulundu. AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol:

“Buradan daha önce de söylemiştim Yenisahra ve Barbaros Mahallesi‘ni 32 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri yönetiyor. Buradan inelim aşağıya bakalım bir tane çakılı çivili var mı? Çivi varsa bir tane yapılmış bir yapı varsa, birlikte görelim. Bu anlamda Ben Ataşehir‘de bundan sonraki süreçlerde gelirini aşmayacak şekilde, borçlanmayı mantıklı yapacak şekilde, Ataşehir’lileri hizmetten mahrum bırakmayacak şekilde konumlanmasını rica ediyorum” diyerek bir konuya daha değindi.

‘MADDE BAĞIMLILARI VAR O MESKENLERİ TUTMUŞ’

Konuşmasını tamamlamadan önce belediye meclisine daha evvel verilmiş bir soru önergesini okuyan Varol: “Ataşehir‘de; Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin inşaat firmaları tarafından; elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri iptal edilip içlerini boşaltılıp, kapı ve pencereleri alınmış çok sayıda mesken vardır. Boşaltılmış bu meskenlerin yakınında yaşam devam etmekte olup bu meskenlerin içinde; cinsel istismar yapıldığı, madde bağımlılarının meskeni olduğu hakkında komşularımızın şikayetleri tarafımıza ulaşmaktadır. Bu kapsamda boşaltılan bu meskenlerin yıkım işlemi ne zaman gerçekleşecektir? İkinci husus, Ataşehir Belediyesi olarak bu yıkım çalışmalarının hızlandırılması konusunda yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Üçüncüsü ise, yıkım işlemi yapılıncaya kadar yukarıda belirttiğimiz olumsuzlukların önünü kesmek için belediyemizin yaptığı herhangi bir çalışma var mıdır? Teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi